Hírmorzsák 2017-03-26 (21:15)

Shaq szerint LeBron és ő hasonlóak, mindketten megnyerhették volna minden évben az MVP címet - Nash két MVP-trófeáját neki kellett volna kapni. O'Neal üzent a Clippersnek is: az ő visszavonultatott mezét ne takarják le, amíg nincs 16 bajnoki címük. Cuban ironizált a Blake Griffin - JJ Barea "ütközeten". Tyronn Lue szerint tartalékolniuk kell védekezésben, nem mutathatják meg a PO előtt, hogy mit tudnak. Popovich szerint nem lehet szabályozni a pihentetést. Ha bejut a döntőbe a Warriors, pályaelőnye lesz. Kilencen dobtak már idén legalább 50 pontot egy meccsen - új ligarekord. Millsap térde még mindig fáj. Ryan Anderson 2 hetet kihagy (boka). Billy Donovan tagadja, hogy tárgyalt volna az Indiana egyetemmel.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban még a Dallas - Los Angeles Clippers mérkőzésen történt eseményekre reagált - mint ismert, JJ Bareát kiállították a bírók, miután fellökte Blake Griffint. Már Rick Carlisle és Dirk Nowitzki is elmondták, hogy Griffin rájátszott az esetre, most pedig Cuban azt nyilatkozta az NBC Sportnak, hogy nagyon sajnálja az erőcsatárt, mert nagyon nehéz visszatérni egy ekkora kiütés után. Küldtek virágot a családjának, részvétüket nyilvánították, és azt gyanítja, hogy Griffin jó sokáig majd csak szívószállal fog tudni inni, úgyhogy imádkoznak érte - volt "némi" irónia a szavaiban.

Ha már a Clippers, akkor másnak is volt üzenete a csapat felé: Shaquille O'Neal a Spectrum Sportsnetnek azt mondta, hogy nem igazán tetszik neki az, hogy a Clippers a hazai meccsein letakarja a Los Angeles Lakers által visszavonultatott mezeket és a megnyert bajnoki címeket. Shaq azt mondta, hogy majd ha 16 bajnoki címet nyernek, elkezdhetik megváltoztatni a szabályokat, de az ő mezét ne takarják le - a Staples Center Lakers-épület, ezt jó lenne, ha nem felejtenék el, mert ők csak bérlik a csarnokot.

Shaq Ben Gollivernek (Sports Illustrated) másról is beszélt. Az egykori klasszis center szerinte ő és LeBron James hasonlítanak egymásra, mert minden évben megnyerhetnék az MVP címet. O'Neal úgy érzi, hogy könnyedén nyerhetett volna három alkalommal, ahogy Kobe Bryant is, és azt a kettőt neki (mármint Shaqnek) kellett volna nyernie, amit végül Steve Nash-nek adtak - ez idegesíti, és ezt Nash is tudja. A tegnap hajnalban a Staples előtt szobrot kapó legenda szerint egy dolog zavarja még: Fred Hickman, aki miatt nem lett anno a liga történetének első egyhangú MVP-je, és így Steph Curryé lett ez a titulus.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzőjét, Tyronn Lue-t kérdezték a gyenge védekezésről, amiről annyit mondott a tréner Joe Vardonnak (Cleveland.com), hogy egyszerűen nem mutathatják meg, amit tudnak, hogy a jó csapatok fel tudjanak belőlük készülni, ezért vissza kell fogniuk magukat. Normál védekezési sémákat játszanak, aztán majd a rájátszásban jöhet valami más.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich a Restgate-ről, azaz a pihentetésről beszélt Michael C. Wrightnak (ESPN). Popovich szerint ha van egy apa és a fia, akik megspórolják a pénzt, hogy el tudjanak menni egy meccsre egy játékos miatt, az a játékos pedig nem játszik, az probléma, ő maga is nagyon ki lenne a helyükben akadva. Ettől függetlenül azt is hozzátette Popovich, hogy mindenkinek más állása van, más szerepe, más céljai, és mindenki kedvére nem tehetnek. A vezetőedző szerint az egyetlen dolog, amit hallott a témában, és aminek értelme is van, az az, hogy ha van rá lehetőség, akkor otthon kell pihentetni a játékosokat. Popovich úgy gondolja, hogy meg lehet nézni, hogy hol tudnak olyan dolgokat kitalálni, amivel mindenki elégedett, de szabályozni nem nagyon fognak tudni semmit ebben a témakörben.

A liga statisztikáihoz tartozik, hogy ebben az idényben kilencen szereztek már legalább 50 pontot egy találkozón - ez új csúcs, soha korábban egyetlen szezonban sem volt erre példa. A másik statisztika a Golden State Warriorshöz tartozik - a Cleveland Cavaliers vereségével eldőlt, hogy ha az oaklandiak jutnak be a döntőbe, akkor pályaelőnyük lesz a fináléban, bármelyik keleti együttes ellen kell majd megmérkőzniük.

Van két sérülés. Egyrészt az Atlanta Hawksnál Paul Millsap MRI-je teljesen tiszta lett a bal térdén, mégsem lépett ma este pályára a Brooklyn Nets ellen, mert még mindig érzett egy kis fájdalmat - nem tudni, hogy kedden bevethető lesz-e. Másrészt a Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni bejelentette, hogy Ryan Anderson két hetet kihagy, mert kificamodott a jobb bokája. Tegnap este írtunk róla, hogy DeMarcus Cousins ellen volt három érdekes esete is, ami után a New Orleans Pelicans erőcsatára floppolással vádolta Andersont - az egyiknél rálépett Cousins lábára a vajkezű erőcsatár, ott sérült meg.

Egy már agyonlőtt pletykát cáfolt az Oklahoma City Thunder vezetőedzője, Billy Donovan - felmerült, hogy Indianába utazott tegnap, hogy az Indiana egyetem vezetőedzői posztjáról tárgyaljon. Donovan az újságíróknak elmondta, hogy ez nem igaz, edzést tartott, részt vett pár megbeszélésen, aztán Russell Westbrook jótékonysági bowling-eseményén volt jelenése - egyébként is lényegtelen már a dolog, mivel az Indiana egyetem új vezeteőedzője Archie Miller.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus