Hírmorzsák 2017-03-27 (10:30)

Kobe szerint Hardennek és Westbrooknak megosztott MVP címet kellene nyerniük. A Rockets Drake új albumának borítójával jelezte, ki az alapszakasz legértékesebb játékosa. Westbrook már csak 5 tripla-duplára van Oscar Robertson rekordjától. A Clippers 360 csapat közül az első, amely idén 18 pontos előnyből 5 perc alatt ki tud kapni. A Jazz bejutott a rájátszásba. Beverley kiakadt a pihentetés ellen. Malachi Richardson befejezte a szezont (combhajlító).

Kobe Bryant tegnap az NBA Countdown vendége volt az ESPN/ABC csatornán - voltak érdekességek, például bemutatta a Little Mambát, vagy éppen az, hogy beültették az egykor direkt alálépő Jalen Rose mellé. A Los Angeles Lakers ikonja Sage Steele-nek (ABC) arról beszélt, hogy szerinte James Hardennek és Russell Westbrooknak megosztott MVP-knek kellene lenniük, mert nem lehet az egyikük szezonját a másik elé tenni, soha nem láttunk két ilyen teljesítményt korábban. Kobe szerint ha privátban beszélget valaki a két játékossal, akkor ők is elismerik a másikat, úgyhogy a megosztott MVP díj lenne szerinte a fair.

A Houston azért a tegnap esti, Oklahoma City fölött aratott győzelme után tudatta twitteren, hogy kinek kellene nyerni az MVP-címet - Drake "More Life" című új albumának borítóját rajzolták át kicsit, ezen a linken láthatjátok.

Szintén a Rockets-Thunder mérkőzéshez kapcsolható, hogy a találkozó után a texasiak irányítóját, Patrick Beverley-t kérdezték a pihentetésről, amire annyit mondott, hogy szerinte ez szégyen a ligára nézve, és a nézők jobbat érdemelnek. Őt az sem érdekli, hogy ha az edzők arra kérik a játékosaikat, hogy pihenjenek, üljenek ki 1-1 meccset, mert szerinte a kosarason múlik, hogy játszik-e vagy sem, és ha nem teszi meg, akkor tiszteletlen a sportággal szemben. Volt idő, mikor nem az NBA-ben játszott, hanem próbált bekerülni oda, úgyhogy ha ő pihenne, akkor úgy érezné, hogy nemcsak a játékot, hanem saját magát, illetve a meze elején és a hátulján lévő nevet sem tisztelné.

Térjünk át a napi statisztikákra. Westbrook szezonbeli 36. tripla-dupláját szállította a Rockets ellen, így már csak 5-re van Oscar Robertson 41 TD-s csúcsától - még 10 meccse van beállítani vagy túlszárnyalni ezt. Az idény során tegnap estig 359 alkalommal fordult elő, hogy egy csapat 18 pontos előnyben volt az utolsó 5 percben, és minden meccset meg is nyert a vezető gárda - ez egészen tegnap estig igaz volt, amikor a Los Angeles Clippers 94-76-os vezetés után 98-97 arányban kikapott, így 359-1-es mérlegre változtatta az előbb említett mutatót. Nyugaton a Utah Jazz kiharcolta a rájátszást hivatalosan is, miután a Denver Nuggets kikapott a New Orleans Pelicanstől - 2012 óta először jutott be a Utah a PO-ba.

A Sacramento Kingsnél Malachi Richardson befejezte az idényt - február óta nem játszott combhajlító sérülése miatt, és az újonc dobóhátvéd ebben a szezonban már nem is fog pályára lépni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus