Hírmorzsák 2017-03-28 (10:00)

DeRozan és Harden lettek a hét játékosai. A Kings Sam Hinkie-vel tárgyal? A csapat tagad, Hinkie első számú opciója sem a Sacramento. LeBron megint megsérült, ezúttal David Lee könyökölt a hátába. Korver még legalább 2 (lábfej), Millsap pedig még legalább 3 találkozót kihagy (térd). A Mavs 2000 után először negatív mérleggel zárja az alapszakaszt. Melo szerint menjenek nyugodtan játszani a pályára helyettük azok, akik szerint tankolniuk kellene. A Jazz házon belül megbeszélte Gobert két nappal ezelőtti nyilatkozatát. Becky Hammon marad a Spursnél. A BIG3 újabb választható játékosokat jelentett be, köztük Steve Francist is.

A Toronto Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan és a Houston Rockets irányítója, James Harden lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A kanadaiak 3-0-s hetet mentek, ami alatt bebiztosították helyüket a rájátszásban, DeRozan pedig 33.3 pontot, 5.3 pattanót, 5.7 gólpasszt és 1.3 szerzett labdát átlagolt. A Rockets szintén 3-0-s hetet teljesített, Harden pedig 33.0 pontos, 6.3 pattanós, 13.3 gólpasszos és 2.0 szerzett labdás átlagokkal rendelkezett.

Marc Stein és Zach Lowe (mindketten ESPN) értesülései szerint a Sacramento Kings engedélyt kapott a Philadelphia Sixerstől arra, hogy leüljenek egy interjúra Sam Hinkie-vel. Azt nem tudni egyelőre, hogy milyen posztra szánják Hinkie-t, de az újjáépülő Kings számára tökéletes lehetne, kiindulva abból a rebuildből, amit a Phillynél vezényelt le, és aminek a gyümölcsét most más aratja le. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja azonban, hogy Hinkie-t nem kifejezetten érdekli a Kings - több más csapat is érdeklődik iránta, és nem a Sacramento az első opciója. Wojnarowski információi szerint a Kings kisebbségi tulajdonosai azok, akik azt akarják, hogy profibb legyen a klub, kezdve a vezetőség legtetejétől. A csapat egyébként hivatalos közleményben tagadta, hogy Hinkie-t vagy bárki mást szerződtetnének Vlade Divac "fölé", de Wojnarowski szerint ettől függetlenül még keresik a megfelelő embert.

Folytassuk a sérülésekkel. Az Atlanta Hawksnál Paul Millsap bal térde begyulladt, kapott egy kezelést a sérült testrészre, de további három mérkőzést ki kell hagynia. Óriási bajban van egyébként a Hawks, hiszen sorozatban 7 mérkőzést buktak el, ebből az utolsó ötöt az erőcsatár nélkül, Millsap nélkül pedig idén még nem nyertek meccset (0-8) - bár még ötödikek keleten, már csak két és fél meccsre van tőlük a kilencedik Chicago Bulls. A Cleveland Cavaliersnél Kyle Korver a héten már nem játszik, tehát még legalább két mérkőzést kihagy a bal lábfeje miatt. LeBron James pedig újabb sérülést szenvedett ma hajnalban - a napokban a szemébe nyúltak már egyszer, illetve ágyékon is térdelték, most pedig David Lee könyökölt a hátába, de elvileg jól van a Cavs ikonja.

A Dallas Mavericksé a napi statisztika, bár ettől valószínűleg eltekintettek volna a texasiak: 17 év után először negatív mérleggel zárják majd a szezont. 1999/2000-ben 40-42-vel végeztek, azóta azonban nem fordult velük elő, hogy több vereségük legyen egy alapszakasz során, mint győzelmük - ma hajnali 42. zakójukkal ez is biztossá vált erre az idényre.

A New York Knicks hivatalosan épphogy nem vesztette el esélyét a rájátszásra, így több drukkerben is felmerült, hogy az idény hátralévő részében esetleg tankolni kellene, hogy minél jobb helyre szóljon a csapat draftjoga. A Knicks ettől függetlenül ma hajnalban például jó játékkal verte a teljesen széteső Detroit Pistonst, a találkozó után pedig Carmelo Anthony elmondta, hogy nyugodtan lépjenek pályára helyettük azok, akik szerint direkt el kellene veszíteniük a mérkőzéseket.

Két napja volt arról szó, hogy a Utah Jazz centere, Rudy Gobert azt nyilatkozta a Los Angeles Clippers elleni vereség után, hogy néhány csapattársa csak a pontszerzéssel törődik. Gobert a ma hajnali mérkőzés előtti dobóedzés után azt mondta a riportereknek, hogy megbeszéltek mindent az öltözőn belül, jó, konstruktív vita folyt - soha nem lehet tökéletes a helyzet, de az ilyen csapatmeetingek sokat segítenek. A gall kosaras azt is hozzátette, hogy a Clippers elleni zakó után ideges volt, senki irányába nem szóltak a szavai konkrétan, és lehet, hogy rosszul fogalmazta meg, amit szeretett volna. Olyan volt, mintha konkrét embereket szeretne kiemelni, de inkább az egész csapat hozzáállására akart utalni.

A San Antonio Spurs segédedzője, Becky Hammon marad a csapatnál, miután visszautasította a Florida egyetem ajánlatát, hogy legyen a női csapatuk vezetőedzője - pár napja volt arról szó, hogy Hammon elég komoly ajánlatot kapott tőlük.

A végére pedig a BIG3 maradt, amely új játékosokat jelentett be, közülük is lehet majd választani, és ott van többek között a Houston egykori sztárja, a Crystal Meth miatt teljesen széteső és fizikailag leépülő Steve Francis is. Az új jelöltek a draftra: Steve Francis, Kendall Gill, Donte Greene, Jumaine Jones, Ronald Murray, Joe Smith, DeShawn Stevenson, Mike Sweetney és Hakim Warrick.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus