Hírmorzsák 2017-03-28 (21:15)

Harden szerint annak is számítani kellene az MVP szavazáson, hogy valaki játszik-e minden meccsen. Kobe-t soha egyetlen edzője sem kereste meg, hogy pihentetni szeretné. LeBron szerint megvan a helye és ideje annak, hogy felemelje a hangját, ez is meg fog történni - jelen állapotukban legkevésbé a Spursszel akartak játszani. Isaiah Thomas szerint a keleti első helynél sokkal nagyobb dolgot tűztek ki maguk elé célul. Noah holnap este megkezdheti 20 meccses eltiltását. Stan Van Gundy gondolkodik azon, hogy Reggie Jacksont már ne játszassa ebben az idényben. Silver szerint lesz női vezetőedző az NBA-ben, inkább előbb, mint utóbb - növelni akarja a női játékvezetők számát is. Lonzo Ball szívesen játszana a Lakersnél.

A Houston Rockets sztárja, James Harden Calvin Watkinsnak (ESPN) elmondta, hogy szerinte annak is számítania kellene az MVP-szavazáson, hogy valaki minden meccsen játszik-e vagy sem, mert ez mutatja, hogy nem hagyja cserben a csapattársait - ő mindig azon van, hogy segítse a többieket. Ha sérült, az persze más történet, de ha nem az, akkor ő mindig játszani fog - más kérdés, hogy ezzel semmit nem döntene el a Russell Westbrookkal vívott csatában, mert az Oklahoma City Thunder játékosa is minden mérkőzésen szerepelt.

Kobe Bryant is megszólalt a pihentetéssel kapcsolatban. Kobe az ESPN First Take című műsorában ugyanazt mondta, amit Harden Mike D'Antonival kapcsolatban: soha nem kereste meg egyetlen edző sem ezzel, jobban ismerték ennél.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James a ma hajnali vereség után elmondta, hogy kényes időszak ez a csapat életében. LeBron szerint a San Antonio Spurs volt az utolsó csapat, amely ellen játszani szerettek volna, tekintve azokat a problémáikat, amik jelenleg megvannak, mert egy ennyire olajozottan működő gépezet ezeket azonnal és könyörtelenül kihasználja. James úgy fogalmazott, hogy egyszerűen nem játszanak most jó kosárlabdát, és ki kell találniuk, hogyan térhetnek vissza a helyes útra. Sokan beszélnek most az öltözőjükben, ami nem feltétlenül rossz dolog, mert sok harcedzett veteránjuk van, de ő a korábbiakban megtanulta, hogy mikor emelje fel a hangját, mert megvan ennek a maga helye és ideje, és ez is el fog jönni.

A Boston Celtics ma hajnalban megelőzte a Clevelandet a keleti első helyért folytatott küzdelemben, de sztárjuk, Isaiah Thomas azt mondta erről, hogy egy ennél sokkal nagyobb dolgot szeretnének elérni - nyilvánvalóan nem az alapszakasz érdekli a Celticset (sem).

A New York Knicks centere, Joakim Noah zöld utat kapott az orvosoktól a játékra, így holnap este megkezdheti 20 meccses eltiltását, amit nemrég a drogszabályok elleni vétsége miatt kapott. Ha most elkezdi letölteni a büntetést, akkor a következő idényből az első 12 összecsapást kell kihagynia a legjobb esetben. Noah annyit mondott a dologról a riportereknek, hogy hibázott - nehéz idény volt ez számára és a csapatnak is, és cserben hagyta az embereket. Sokat volt sérült, és ki akart valamit újat próbálni, hátha segít, de ez a visszájára sült el. Szerinte a 20 meccs kemény büntetés, de elfogadta a dolgot, már a következő szezonra készül.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy a ma hajnali, Knicks elleni zakó után azt nyilatkozta, hogy elég régóta gondolkodnak már azon, hogy Reggie Jacksont erre az idényre kiültetik a bal térde miatt. SVG szerint irányítója nagyjából 80%-os állapotban van, ráadásul márciusban a fáradtság miatt már csak rosszabb a helyzete. Van Gundy szerint nem volt fair, hogy Jackson visszakerült a rotációba, és azonnal nagy feladatokat pakoltak a vállára - látta a helyeket, de nem tudta megcsinálni azokat a dolgokat, amiket például tavaly. Nincsenek fájdalmai a játékmesternek, csak egyszerűen nem tudja megtenni a pályán azt, amit szeretne.

A liga commish-a, Adam Silver az ESPN-nek azt mondta, hogy szerinte egyértelműen lehet női vezetőedző az NBA-ben, és úgy érzi, hogy neki kell biztosítani, hogy ez inkább előbb történjen meg, mint utóbb - mint ismert, Becky Hammon visszautasította a Florida egyetem női csapatának vezetőedzői posztját, mert szeretne ő lenni a liga első női vezetőedzője. Silver azt is hozzátette, hogy a játékvezetőknél is szeretnék növelni a nők létszámat, méghozzá komoly mértékben.

A végére pedig a draftra jelentkező Lonzo Ball maradt, aki az ESPN First Take című műsorában elmondta, hogy bármelyik csapatban szívesen játszik majd az NBA-ben, hiszen az NBA-ről van szó, de óriási dolog lenne számára, ha a Los Angeles Lakersben tehetné mindezt, hiszen ott lakik, ott van a családja is, LA az otthona.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus