Hírmorzsák 2017-03-30 (10:15)

Melo elfogadta, hogy kisebb szerepe lesz a szezon hátralévő részében. Irving magára vállalta a felelősséget a Cavs gyengébb szereplése miatt. Westbrook ligatörténelmet írt, és új csúcsot állított fel a Thundernél is. Az OKC hivatalosan is bent van a PO-ban. Vince Carter megelőzte Ray Allent az örökranglistán. Isaiah Thomas Bird, Sam Jones, Havlicek, Pierce és McHale nyomdokain. A Warriorsnak összeállt a védekezése, az első negyedbeli nagy hátrány pedig kedvez nekik az elmúlt három évben. Nurkic Barkley és Abdul-Jabbar örökébe lépett. A Heat ellen kétszer is elfelejtettek faultot ítélni a játékvezetők a Pistons elleni meccs utolsó játékában. Rubio ellen tényleg szabálytalankodtak a Pacers elleni meccs végén. Thomas Robinson a Lakersnél szeretne maradni. Jerry Stackhouse hamarosan vezetőedző lesz az NBA-ben?

A New York Knicks kiscsatára, Carmelo Anthony Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy megbékélt azzal, hogy kisebb szerepet kap a szezon hátralévő részében, hogy a fiatalokat helyezzék előtérbe - azt is hozzátette egyébként, hogy azt nem tudja, hogy mi a pontos szerepe, de segít a többieknek. Melo szerint látja, hogy mit szeretne a szakmai stáb, nincs ezzel gondja, mert megérti, hogy miért teszik ezt, elfogadta. Nem sokat használna az együttesnek, ha most is próbálna 30-40 pontokat dobálni - hagyni kell, hadd szerezzenek egy kis rutint a többiek. Nagy kihívás számára, hogy kisebb szerepben van, de a csapat érdekében meg kell hoznia ezt az áldozatot.

A Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving Ramona Shelburne-nek (ESPN) elmondta, hogy szerinte mindenkinek a tükörbe kell néznie a csapatnál, de főleg neki, és be kell ismerni, hogy egyszerűen nem játszott elég jól az utóbbi időben, ennél sokkal több kell tőle a továbbiakban. Irving szerint irányítóként sokkal jobban bele kell vonnia a játékba JR Smith-t és Kevin Love-ot, hogy gördülékeny legyen a kezdőötös játéka, márpedig finoman szólva sem volt az az utóbbi időben. Persze a hullámvölgyek, a nézeteltérések természetesek, de felnőttek és profi kosarasok, meg kell oldaniuk - szerinte egyébként az edzéseken kezdődik a dolog, hogy ott mit várnak el maguktól és egymástól. Irving azt is hozzátette, hogy bár normális emberi dolog egy bajnoki cím után megnyugodni, ők nem tehetik ezt, és ő nem is akar itt megállni.

A napi statisztika ezúttal is Russell Westbrooké, miután az Oklahoma City Thunder sztárja 57 pontos, 13 pattanós és 11 gólpasszos tripla-duplát ért el - soha korábban nem dobtak ennyi pontot egy TD-nél. Westbrooknak van egyébként a legtöbb 40 pontos meccse már egy szezonban az Oklahoma City történetében, a ma hajnali volt a 15. - eddig 14-gyel Kevin Durant tartotta a csúcsot 2013/14-ből. Az is a Thunderhez kapcsolódik, hogy a nyugati konferencia hatodik csapataként kvalifikálták magukat a rájátszásra ma hajnali győzelmükkel.

A Golden State Warriorshöz is tartozik egy érdekes statisztika - ma hajnalban 16 pontos hátrányban voltak a San Antonio Spurs ellen egy negyed után, de az előző három szezonban az összmérlegük már 3-0 az olyan mérkőzéseken, amikor legalább 15 pontos hátrányuk van az első 10 perc végén, miután ma is fordítottak. A Warriors védekezéséhez egy statisztika: az MVP-várományosokat nagyon megdolgozták az utóbbi időben, hiszen Westbrook 4/16 volt ellenük mezőnyből, James Harden 5/20, ma pedig Kawhi Leonard mindössze 7/20.

A Memphis Grizzlies 40 éves játékosa, Vince Carter ma hajnalban 21 pontig jutott az Indiana ellen, így 24511 pontjával megelőzte az örökranglistán Ray Allent, már ő a 22. helyezett. A Boston Celtics sztárja, Isaiah Thomas ma hajnalban, a Milwaukee Bucks ellen lépte át a 2000 dobott pontot a szezon során, ezzel a hatodik játékos lett a patinás franchise történetében Larry Bird, John Havlicek, Paul Pierce, Sam Jones és Kevin McHale után, akinek ez sikerült. A Portland TrailBlazers centere, Jusuf Nurkic pedig tegnap hajnalban Charles Barkley (1992/93 - Philly-Phoenix) és Kareem Abdul-Jabbar (1975/76 - Bucks-Lakers) után a harmadik játékos lett, aki 30 pontos, 15 pattanós meccsel csengetett be volt csapatához az első találkozás alkalmával.

A liga L2M reportja alapján a Miami Heatnél két személyi hibát is elfelejtettek befújni a játékvezetők a Detroit Pistons elleni mérkőzés utolsó játékában - Rodney McGruder és Hassan Whiteside sem kapott faultot, pedig mindkettőre rá kellett volna fújni. Más kérdés, hogy a Pistons ezzel semmire nem megy, hiszen Whiteside putbackje után a Heat nyerte a rájátszás szempontjából rettenetesen fontos összecsapást. L2M reporthoz tartozik az is, hogy a visszanézések után megerősítették, hogy Ricky Rubio ellen szabálytalankodtak az Indiana Pacers elleni találkozó végjátékában.

A Los Angeles Lakers magasembere, Thomas Robinson az Orange County Registernek azt nyilatkozta, hogy minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy maradjon a csapatnál. Nagyon szeretne LA-ben családot alapítani, ott lenni pár évig, valahol hosszabb időt eltölteni - nem egészen négy szezonnyi NBA-karrierje alatt megfordult már Sacramentóban, Houstonban, Portlandben, Brooklynban, Philadelphiában és azután a Lakersnél.

Kevin Arnovitz (ESPN) forrásai szerint több NBA vezetőségi tag is úgy gondolja, hogy Jerry Stackhouse hamarosan lehetőséget kap egy NBA csapat kispadján, mint vezetőedző, legalábbis többen meg fogják keresni őt egy interjú erejéig. Az egykori kiváló dobóhátvéd tavaly a Toronto Raptorsnál volt segédedző, idén pedig a D-Ligás együttes, a Raptors 905 főedzője.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus