Hírmorzsák 2017-03-30 (20:45)

Jimmy Butler az idény végén távozik a Bullstól? Több forrás szerint is teljes újjáépülésbe kezd a Chicago, ha megfelelő ajánlatot kap Butlerért. Paul George már nagyon várja, hogy Lance Stephenson újra a Pacers mezében játsszon. Westbrook gyakorlatilag egymaga rendezi a clutch dobásokat a Thundernél. Durant szerint a pihentetés érdekes téma, mert talán 5 ember hiánya miatt akar a liga szabályokat hozni, a többi játékos nem érdekli őket. Odom szerint a kokain miatt lett gyorsabban vége karrierjének.

Kevin O'Connor (The Ringer) egy vezetőségi tagra hivatkozva azt állítja, hogy a Chicago Bullsnál Jimmy Butler az idény végén gyakorlatilag biztosan távozni fog. Ez egyébként összecseng azzal, ami a Washington Post legutóbbi podcastjében elhangzott, ahol Tim Bontemps vendége KC Johnson (Chicago Tribune) volt. Johnson szerint megegyeztek a vezetőségben és a tulajdonosi körben, hogy ha megfelelő ajánlat érkezik Butlerért, akkor teljes újjáépülésbe kezdenek, de csak azért nem fogják elcserélni a swingmant, hogy valamit csináljanak, meg kell majd fizetnie az árát annak, aki szeretné megszerezni. Természetesen Dwyane Wade is szóba került, de Johnson szerint ha történik Butler-csere, az szinte biztosan a draft hetében lesz, egy héttel azelőtt, hogy Wade-nek döntenie kellene játékosopciója lehívásáról.

Az Indianapolis Star forrásai szerint Lance Stephenson borzasztóan boldog amiatt, hogy újabb esélyt kapott az Indiana Pacerstől arra, hogy segítse a csapatot, és a gárda sztárja, Paul George is hasonlóan érez. A kiscsatár saját megfogalmazása alapján már alig várja, hogy újra a Pacers mezében lássa Stephensont, és szerinte még nagyon sokan vannak így ezzel a szurkolók közül. George azt is hozzátette, hogy sok szép közös emlékük van, nagyon jó volt a kapcsolatuk a pályán, és reményei szerint ott folytatják, ahol anno 2014 nyarán abbahagyták. PG szerint Stephenson Indianát tekinti az otthonának, ezért annyira izgatott, hogy újra a Pacersnél játszhat - itt csinált magának nevet, ezt ő is tudja, és úgy érzi, hogy segíthet a csapatnakTegnap este egyébként azt írtuk, hogy nem játszhat Stephenson a rájátszásban, mivel március 1-je után másik csapatban volt még, ez azonban úgy tűnik, hogy nem igaz - mivel nem kitette a Minnesota Timberwolves, hanem lejárt a szerződése, így nem esett el attól a lehetőségtől, hogy a PO-ban is szerepelhessen, hiába volt más csapata március 1. után.

Egy érdekes statisztika: az Oklahoma City Thundernek 120 értékesített clutch dobása volt ebben a szezonban (a meccsek utolsó 5 percében 5 pontnál kisebb különbségnél), ebből 75-öt dobott egymaga Russell Westbrook, ebből pedig 72-t nem előzött meg gólpassz - mondhatni egymaga végzi a feladatot.

A Golden State Warriors jelenleg sérült sztárja, Kevin Durant Chris Haynesszel (ESPN) beszélgetett a pihentetésről. Durant szerint összesen talán 5 ember miatt akarnak új szabályt alkotni, mivel az senkit nem érdekel, ha egy csapat 13. embere nem játszik, az viszont gond, ha LeBron James, Steph Curry, James Harden vagy például Westbrook ül. KD szerint a játékosoknak néha szükségük van egy kis pihenőre, nem is fizikálisan, hanem mentálisan - rengeteg kötelezettségük van a pályán kívül, amiről nem is tudnak az emberek, ott van például a családjuk is. Azt is hozzátette a kiscsatár, hogy látja a szurkolók szemszögéből is, hogy mi a gond, hiszen ha valamire pénzt spórol az ember, jegyet vesz, akkor látni akarja a legnagyobb sztárokat, Curryt és Jamest például, úgyhogy kicsit most a két tábor között áll. Durant szerint azonban nagyon nehéz lesz szabályt alkotni, mert nem az egész liga pihentetésével van gondjuk, hanem csak a legjobbak kiültetésével. Nem akarja a gyengébb csapatok játékosait egyáltalán leszólni, de ott van például Tyson Chandler, akit a Phoenix Suns kiültetett az egész idényre - biztosan játszani akar, de nem teheti, ez ellen pedig senki nem szól egy szót sem.

A végére pedig Lamar Odom maradt, aki magánéletéről, karrierjéről, illetve arról beszélt, hogy az hogyan került vakvágányra. Odom Ian Drew-nak (US Weekly) azt mondta, hogy egy két lábon járó csoda azt követően, ami történt vele, és a kokain volt az oka annak, hogy egy idő után már nem volt motivált, hogy folyamatosan edzzen és formában legyen, ez segített, hogy gyorsabban legyen vége pályafutásának.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus