Hírmorzsák 2017-03-31 (10:15)

LeBron megelőzte Shaqet az örökranglistán, de 2003 novembere (első profi hónapja) óta először veszített csapata 10 meccset egy hónap során. A Bulls és Mirotic több klubcsúcsot is felállítottak, a Rockets pedig ligarekordot döntött. LeBron szerint ma már odatették magukat, a koncentrációval volt még gond néha. Harden próbálja óvni a bal csuklóját. Asik 3-4 hét múlva elkezdhet újra edzeni. Cousins nem akar személyes ügyet csinálni a Kings elleni meccsből. Stephenson sosem hagyná el a Pacerst, ha újracsinálhatná a 2014-es nyarát. Elképzelhető, hogy Austin Rivers kihagyja az alapszakasz hátralévő részét (combhajlító). Caldwell-Pope-ot letartóztatták ittas vezetés miatt.

A napi statisztikákkal kezdünk, miután a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James megelőzte az örökranglistán Shaquille O'Nealt, már ő a hetedik - 28599 pontja van most, 1582 ponttal van előtte Dirk Nowitzki a hatodik pozícióban. Shaq volt egyébként a negyedik játékos, akit ebben a szezonban átlépett az örökranglistán, hiszen ebben az idényben előzte meg Hakeem Olajuwont, Elvin Hayest és Moses Malone-t is. A Chicago Bulls már a ma hajnali, Cavs elleni győzelem előtt is klubrekordot állított fel - a triplavonal 1979/80-as bevezetése óta először fordult elő, hogy négy egymást követő meccsen elértek legalább 10 bedobott tripláig, ez a szám ma hajnalban 5-re nőtt. A Bulls egyébként sorozatban 20. hazai alapszakasz meccsét nyerte meg a TNT csatorna által közvetített találkozók közül, ez is új csúcs náluk.

Nikola Mirotic is új Bulls-rekordot mondhat már magáének, miután ő az első játékos a chicagói franchise történetében, akinek sikerült egymás utáni meccseken legalább 6-6 triplát bedobnia. Ha hármasok és rekordok, akkor a Houston Rockets sem maradhat ki: ma hajnalban 8 triplát dobtak, ezzel 1083 bedobott trojkánál állnak már az idény során, ez pedig új ligacsúcs - a korábbi rekord a Golden State Warriors nevéhez fűződik 1077 bedobott hármassal.

Térjünk vissza LeBron Jamesre - ma hajnalban zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a bajnok. A találkozó után James azt mondta, hogy egyszerűen rossz helyzetben vannak, de hozzátette azt is, hogy szerinte odatették magukat, nem ezzel volt a probléma, csak a koncentrációjuk 48 percig még nem maximális. A Cavs 6-10-zel zárta egyébként márciust - utoljára újonc idénye legelső teljes hónapjában, 2003 novemberében fordult az elő, hogy egy LeBron vezette gárda legalább 10 vereséget beszedjen egy naptári hónapban.

A Houston sztárja, James Harden tegnap, a Portland TrailBlazers elleni mérkőzés előtt elmondta, hogy próbálja óvni bal csuklóját, mert javulhatna a helyzet, ha nem esne rá újra folyamatosan, ha el tudná kerülni az ütközéseket, de ha nem, akkor semennyire nem tud gyógyulni a március 18-án megsérült testrésze. Elmondása szerint nincs egyszerű dolga, hiszen a bal csuklójáról van szó (ez a dobókeze), és elég sok mindent a bal kezével csinál - ma hajnalban sem dobott jól egyébként Harden, a Portland ellen is gyenge százalékkal dolgozott. Ugyanehhez a témához kapcsolódik, hogy a New Orleans Pelicansnél hivatalosan is bejelentették, hogy Omer Asik és Quincy Pondexter befejezte a szezont - előbbinél annyi a plusz info, hogy a bakteriális fertőzése lassan a múlté lesz, 3-4 hét múlva újra elkezdhet edzeni.

A Pelicans sztárja, DeMarcus Cousins ma éjszaka először játszik majd volt csapata, a Sacramento Kings ellen, de próbálta csökkenteni ennek a jelentőségét a magasember - szerinte ez is csak egy szokásos lehetőség lesz, hogy keményen játsszon és segítsen csapatának a győzelem megszerzésében. Cousins azt azért elmondta, hogy élvezte a Sacramentónál töltött 6.5 évét, sok kapcsolatot alakított ki a klubnál és a városban, és jó lesz újra találkozni többekkel, hiszen az All-Star szünet előtt látta őket utoljára - ettől függetlenül csak arra koncentrál, hogy fejlődjenek és meglegyen a győzelem. Próbálja nem személyesre venni a dolgot - önzőség lenne, ha ezt a mérkőzést megpróbálná saját maga köré "felépíteni".

Van egy másik nagy visszatérő is, de Lance Stephenson újra volt csapatában, az Indiana Pacersnél kosarazhat majd - tegnap este hivatalosan is bejelentették a leigazolását. Ügynöke, Mark Bartelstein Nate Taylornak (Indianapolis Star) elmondta, hogy szerinte ha Stephenson újracsinálhatná az egészet, sosem hagyná el a Pacerst - a hátvéd tudja, hogy nem mindig kapnak az emberek második esélyt, és nagyon hálás azért, hogy neki megadatott a lehetőség. Bartelstein elmondása szerint az Indiana folyamatosan kereste őket, és tudatták Stephensonnal, hogy szükségük lenne rá - mindig olyan helyen akar játszani az ember, ahol úgy érzi, kell, ez vezetett odáig, hogy végül hozzájuk írt alá. 

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers tegnap este bejelentette, hogy Austin Rivers combhajlítója meghúzódott, és emiatt a cserehátvéd kihagyhatja az alapszakasz hátralévő részét. Egyelőre nem tudni egyébként, meddig nem lesz bevethető Austin, a tréner is csak reménykedett például, hogy a rájátszásban már ott lehet velük fia.

A végére pedig Kentavious Caldwell-Pope maradt - a Detroit Pistons dobóhátvédjét letartóztatták tegnap hajnalban ittas vezetés gyanúja miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus