Hírmorzsák 2017-04-01 (10:00)

Draymond Green direkt odavert James Harden sérült csuklójára (videó). Irving LeBront akarta megvédeni a Flagrant faultjával (videó). Oscar Robertson szurkol Russell Westbrooknak, hogy döntse meg a tripla-dupla csúcsát, és szerinte Westbrooknak kellene nyernie az MVP címet - utóbbiban Lillard is egyetért vele. Nurkic legalább két hétre kiesett szárkapocscsont-töréssel. Covington (meniscus-szakadás), Jahlil Okafor (térd) és Zubac (boka) is befejezték a szezont. Durant elsírta magát, mikor azt mondták neki először, hogy eltört a sípcsontja. Rose szerint tehetségesebb a keretük, mint a Heaté, de ez egy csapatsport. A Memphis is bent van a rájátszásban. Devin Harrist 25.000 dollárra büntette a liga.

A Golden State Warriors sztárja, Draymond Green újra nem azzal került a hírekbe, amivel kellene: a Houston Rockets elleni, ma hajnali találkozón direkt odavert egyet James Harden bal csuklójára - arra a csuklóra, amiről mindenki tudja, hogy jelenleg sérült. Green a meccs után azt mondta, hogy Harden belecsípett a hasába, ezért ütött vissza.

Volt egy másik érdekes eset is, mikor a Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving egyszerűen fogta és belökte a kispadra a Philadelphia Sixers hátvédjét, Justin Andersont, amiért Flagrant 1-et kapott. Irving a meccs után elmondta, hogy látta, hogy Andersont mit csinált LeBron Jamesszel előtte (hátba könyökölte), amitől teljesen elszállt az agya, és remélte, hogy Anderson nem kap majd labdát, mert tudta, hogy akkor mit fog csinálni. Irving szerint James rengeteget kap az utóbbi időben az ellenfelektől, akik utaznak rá, de ebből elég volt, ő megpróbálja megvédeni minden csapattársát.

Sajnos sérülésekkel kell folytatnunk, ebből ugyanis több is van. A legfontosabb a Portland TrailBlazersnél van, a deadline előtt megszerzett és eddig parádésan beváló Jusuf Nurkic ugyanis legalább két hét kihagyásra kényszerül egy szárkapocscsont-törés miatt - utána vizsgálják újra állapotát, tehát lehet, hogy azt követően sem térhet vissza, ami óriási érvágás a PO-ért hajtó oregoniaknak, még ha most van is előnyük a Denver Nuggets-cel szemben. A Philadelphia Sixersnél a régóta nem játszó Jahlil Okafor befejezte a szezont, miután továbbra is fáj a jobb térde, de ugyanerre a sorsra jutott Robert Covington is, akinek van egy kisebb szakadás a jobb meniscusában. A Los Angeles Lakersnél Ivica Zubacot nem láthatjuk már ebben az idényben, neki a jobb bokája sérült meg komolyabban, ezért nem erőltetik a játékát.

A Golden State Warriors jelenleg sérült sztárja, Kevin Durant Bill Simmons Podcastjében (The Ringer) azt mondta, hogy az első diagnózis az volt, hogy eltört a jobb lába, a sípcsontja, ami 4-5 hónapos felépülést vett volna igénybe, és ettől egyszerűen elsírta magát, mert nem hitte el, hogy megint ez történik vele - aztán kiderült, hogy nem ennyire súlyos a helyzet.

A Dallas Mavericks irányítóját, Devin Harrist 25.000 dollárra büntette a liga, miután agresszívan közeledett egy játékvezetőhöz, és nem hagyta el időben a pályát a második technikaija és a kiállítása után.

A Memphis Grizzlies a ma hajnalban biztosította a helyét a rájátszásban, miután legyőzték a Dallast.

A jelenleg az egyszezonos tripla-dupla rekordot 41-gyel (még) tartó Oscar Robertson Andy Katznak (ESPN) elmondta, hogy szurkol Russell Westbrooknak, hogy döntse meg a csúcsát, és nagyon reméli, hogy ez meg is fog történni. Big O azt is lenyilatkozta, hogy mindig is nagyra tartotta az Oklahoma City Thunder sztárját, és a minap másoknak már elmondta, hogy szerinte egyik hátvéd sem tudná megverni Westbrookot egy 1-1 meccsen. Robertson szerint Westbrook hatalmas segítség a csapatának, a szurkolók imádják, és a televíziónak is komoly előny, hogy ilyen szezonja van - úgy érzi, hogy Westbrooknak kellene nyerni az MVP címet.

A Portland irányítóját, Damian Lillardöt kérdezték a SportsCenterben az MVP témakörről, amiről annyit mondott a játékmester, hogy egyetért Kobe Bryanttel, talán a megosztott díj lenne a legjobb Harden és Westbrook között, de ha egy embert kell mondania, akkor ő Westbrookot választaná, mert minden meccsen a maximumot adja ki magából.

A New York Knicks játékosa, Derrick Rose a ma hajnali, Miami Heat elleni mérkőzés előtt azt nyilatkozta a riportereknek, hogy szerinte tehetségesebb a keretük, mint a floridaiaké, de az eredményeik mutatják, hogy a kosárlabda egy csapatsport. Rose szerint minden évben az a legfontosabb, hogy ki mikor találja meg a saját ritmusát - a Heat a lehető legjobbkor tette ezt meg, nyertek is 12-13 meccset zsinórban, és azóta is kitűnően játszanak, nekik pedig nem volt ilyen szerencséjük. Rose szerint a védekezésük nem volt elég kiegyensúlyozott, ez látszódik meg a mutatójukon.

A végére pedig a Chicago Bulls nemrég elhunyt egykori GM-je, Jerry Krause maradt - eldőlt, hogy Krausa bekerül idén a Hírességek Csarnokába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus