Hírmorzsák 2017-04-02 (11:15)

Kerr szerint Draymond Green a liga legjobb védője, Andre Iguodala pedig a legjobb hatodik ember. Kihirdették a Hírességek Csarnokába idén beválasztottakat. Wall szerint a játékvezetők miatt kaptak ki a Utah-tól. Durant tegnap már 5-az-5 ellen edzett. Harden nem aggódik a 3 meccses vereségsorozatuk miatt. Paul George szerint most dől el, milyen fából faragták a Pacerst, Teague szerint nem találják a ritmust. Stephenson szerint olyan lesz az első meccse a Pacersnél a visszatérése után, mint mikor Michael Jordan visszatért a ligába. Stan Van Gundyék kiállnak Caldwell-Pope mellett. Blake Griffin az első 10.000-es a Clippersnél. Liga szerte sokra tartják a Celtics segéd GM-jét. Terrence Jonest kitette a Bucks, Gary Payton II érkezik a helyére. A Sixers kapott egy Hardship Exceptiont, Alex Poythresst igazolták le vele.

Arról tegnap este beszámoltunk már, hogy kihirdették a Hall of Fame idén beiktatandó tagjait, akik között ott van például Tracy McGrady - de kimaradt Rudy Tomjanovich vagy Sidney Moncrief.

A Washington Wizards tegnap hajnalban kikapott a Utah Jazz otthonában, a találkozó után pedig John Wall az idény során már nem először szólta meg a bírókat egy Jazz elleni vereséget követően. Az irányító azt mondta, hogy mostanában nem foglalkozik a játékvezetéssel, mert tudja, hogy milyen helyzetben vannak, de az lehetetlen, hogy egy olyan agresszívan a gyűrűt támadó csapat ellen, mint amilyenek ők, 31-16 legyen a büntetőarány a másik együttes javára, ennek semmi értelme nincs. Be kellett kötöztetnie a karját, mert vérzett, de a játékvezetők azt mondták, hogy ez nem fault. Wall úgy érzi, nem ők veszítették el a meccset, hanem a bírók miatt kaptak ki - ők mindent megtettek azért, hogy esélyük legyen a győzelemre.

A Golden State Warriors tegnap hajnalban legyőzte a Houston Rocketset - az oaklandiek vezetőedzője, Steve Kerr a találkozó után elmondta, hogy játékosa, Draymond Green a liga legjobb védője, ezt pedig meg is mutatta a texasiak ellen, de hozzátette azt is, hogy szerinte Andre Iguodalát is meg kell említeni ebben a szegmensben. Kerr szerint Green elképesztően nagyot védekezett a Rockets ellen, folytatta, amit az egész idényben csinált. Green annyit mondott, hogy néhányan úgy érzik, hogy ha ő védekezik rajtuk, az mismatch, de ő ezt személyes sértésnek veszi, és onnantól 1-1-ben úgy védekezik, mintha ez egy külön harc lenne.

Kerr még a mérkőzés előtt Anthony Slaternek (San Jose Mercury News) azt mondta, hogy szerinte a Legjobb Hatodik Ember díját át kellene nevezni arra, hogy "az a játékos, aki a legtöbb pontot dobja a cserék közül", mert ha valaki a legjobb hatodik embert keresi, és a győzelemben játszott szerepet is nézi, akkor nem talál jobb cserejátékost, mint Andre Iguodala. Kerr szerint Iggy olyan nekik, mintha lenne még egy kezdőjük. Játszott már korábban csereirányítót, jelenleg ő a cserenégyesük, minden egyes alkalommal, amikor pályára kerül, az ellenfél legjobb játékosán védekezik, illetve talán neki van a legjobb gólpassz/eladott labda mutatója az egész ligában. A tréner úgy érzi, egészen fenomenális az, amit Iguodala a pályán mutat.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy Kevin Durant tegnap 5-az-5-re edzett már, Kerr pedig a tréning után a riportereknek elmondta, hogy továbbra is úgy néz ki, hogy a kiscsatár visszatér még az alapszakasz vége előtt. Kerr hozzátette azt is, hogy egyelőre még nem tudják, mikor, de folyamatosan dolgoznak Duranttel addig, amíg teljesen készen nem áll a játékra.

A Golden State-től kikapó Houston sztárja, James Harden azt mondta a meccs után Calvin Watkinsnak (ESPN), hogy szerinte jó csapatuk van, rendben vannak most is - voltak biztató jeleik a 3 meccses vereségsorozat közben is, és lehetőségük van még jó formában befejezni az alapszakaszt. A Rockets irányítója úgy érzi, hogy nagyjából biztos a nyugati harmadik kiemelésük, volt pár sérülésük, ami miatt hiányzott egy-két ember náluk, plusz 4 nap alatt 3 meccset kellett lejátszaniuk, emiatt jött ez a gyengébb sorozat. Harden szerint annyi a teendőjük, hogy továbbra is végezzék a dolgukat, harcoljanak, akkor át fognak lendülni ezen a nehezebb időszakon.

Az Indiana Pacers kikapott a Toronto Raptorstól tegnap hajnalban, ami után Paul George Nate Taylornak (Indianapolis Star) azt nyilatkozta, hogy most jön el az igazság pillanata, kiderül, milyen fából faragták a mostani csapatukat. Hosszú ideig hatodikok voltak keleten, aztán már csak fél meccs előnyük van a kilencedikkel szemben (már annyi sem, hiszen a Chicago Bulls ma hajnali győzelmével kicsúsztak a legjobb 8-ból), úgyhogy össze kell szedniük magukat, rá kell jönniük, hogyan működhet ez a dolog, mert jó eredményekkel kell befejezniük az alapszakaszt. Jeff Teague annyit tett ehhez hozzá, hogy senki nem boldog most a csapatnál, mindannyian azt szeretnék, ha a győzelmeket tudnák szállítani, de egyszerűen jelenleg nem találják a ritmust.

Közben Michael Grady Lance Stephensont kérdezte arról, hogy milyen lesz az Indianába való visszatérése, illetve az első meccse régi csapatánál, mire a hátvéd annyit mondott, hogy olyan, mint amikor Michael Jordan visszatért a ligába, vagy valami hasonló.

Arról volt szó már pár napja, hogy a Detroit Pistons dobóhátvédjét, Kentavious Caldwell-Pope-ot letartóztatták ittas vezetés miatt. A Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Vince Ellisnek (Detroit Free Press) elmondta, hogy 3 éve ismeri már testközelből KCP-t, és nemcsak játékosként, de emberként is nagyon bíznak benne - persze követik az eseményeket, de hagyják, hadd menjen minden a maga útján. Maga az érintett annyit mondott, hogy beszélt mindenkivel, Tom Gores tulajdonossal, Van Gundyval, az edzőkkel, a csapattársaival, az ügynökével, ők intézik most a dolgot. Ennek az egésznek semmilyen befolyása nincs a csapatra, úgyhogy próbál nem erre koncentrálni, hanem a játékra.

Volt több rostermozgás is. A Milwaukee Bucks kitette keretéből Terrence Jonest - március elején igazolták, de mindössze 3 mérkőzésen szerepelt az erőcsatár. A Bucksnál már megvan az új ember is, a Milwaukee Journal Sentinel forrásai szerint Gary Payton II érkezik a wisconsini klubhoz - ő idén a D-Ligában, a Rio Grande Valley Vipersnél 14.1 pontot, 6.5 pattanót és 3.3 gólpasszt átlagolt. A Philadelphia Sixers a sok sérültje miatt megkapta a Hardship Exceptiont - nemrég jelentették be, hogy Robert Covington és Jahlil Okafor is befejezte a szezont, Joel Embiid már korábban erre a sorsra jutott, Ben Simmons pedig el sem kezdte az idényt. A Sixers igazolt is egyet, a D-Ligás Fort Wayne Mad Antstől Alex Poythress kapott sanszot a philadelphiai gárdától. Chris Reichert pedig úgy tudja, hogy az Orlando Magic a Maine Red Clawstól Marcus Georges-Huntot fogja szerződtetni.

Van egy napi statisztika is: tegnap este Blake Griffin lett az első játékos, aki 10.000 pontot dobott a Los Angeles Clippers színeiben.

Kevin Arnovitz (ESPN) végzett egy felmérést a ligában, és elég nagy arányban úgy gondolják a voksolók, hogy a Boston Celtics segéd GM-jének, Mike Zarrennek vannak a legjobb esélyei, hogy hamarosan GM legyen valamelyik együttesnél - legutóbb a Sixersnél merült fel komolyan a neve még 2013-ban, mielőtt Sam Hinkie-t kinevezték volna. Zarren 10 éve dolgozik a Bostonnál, és egyrészt nagyon érzi a kollektív szerződést, másrészt kiváló tárgyalónak tartják.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus