Hírmorzsák 2017-04-02 (21:00)

Rondo szerint a szezon legfontosabb meccse volt számukra a Hawks elleni - nem akarnak megállni a keleti hetedik helynél. Rose bal meniscusa elszakadt. Ujiri szerint Lowry Top5 játékos volt a ligában a sérülése előtt. T-Mac szerint inkább a Hall of Fame, mint egy bajnoki cím. Stephenson azonnal igent mondott a Pacersnek, szerinte az energia és a meg nem alkuvás hiányzik a csapatból. Cousinsnak furcsa volt a Kings ellen játszani. Isaiah Thomas a gyerekei miatt próbál visszavenni a játékvezetőknek való szövegelésből. Harden lázas, lehet, hogy nem játszik ma este - Ariza egyik családtagja elhunyt, ő biztos nem lesz. Austin Rivers csak az első kör közepére vagy a második körre épül fel. Gary Payton II kétéves szerződést kap a Buckstól.

Az este folyamán megírtuk már a nap hírét - a New York Knicks irányítójának, Derrick Rose-nak megint elszakadt a menicusa, ezúttal a bal térdében, részleteket ezen a linken olvashattok.

Ha már sérülés, akkor itt említsük meg, hogy ma éjszaka a Houston Rockets tartalékos lesz, miután Trevor Ariza biztosan hiányozni fog, mivel haláleset történt a családjában, míg James Harden lázas, nem volt ott a Phoenix Suns elleni mérkőzést megelőző dobóedzésen, a játéka pedig kérdéses a találkozónPéntek délelőtt beszámoltunk már róla, hogy a Los Angeles Clippersnél Austin Rivers befejezheti az alapszakaszt combhajlító-húzódása miatt, és ez is be is következett. Maga az érintett a Los Angeles Times munkatársának már azt is elmondta, hogy nagyon csalódott, mert úgy gondolta, hogy a rájátszás legelejére készen fog állni, de jelen állás szerint sokkal valószínűbb, hogy az első kör közepére, vagy ha továbbjutnak, akkor a második körre épülhet fel. Azt is hozzátette, hogy ez még nincs kőbe vésve, talán gyorsabban gyógyul a jelenleg elgondoltaknál.

A Chicago Bulls irányítója, Rajon Rondo a ma hajnali, Atlanta Hawks elleni győzelem után azt nyilatkozta KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy tudták, hogy a szezon legfontosabb mérkőzése volt ez számukra - voltak győzelmeik az utóbbi napokban, de semmit nem ért volna, ha most kikapnak a Hawkstól. Rondo azt is hozzátette, hogy jó a sorsulásuk, arra koncentrálnak csak, ami a feladatuk, és éppen emiatt nem akarnak megállni a hetedik kiemelésnél - jelenleg ezt a pozíciót foglalják el a keleti főcsoportban. Rondo elmondása szerint nagy a versenyszellem az edzéseken is, sokkal nagyobb, mint a szezon során bármikor, már majdnem verekedések is vannak - neki ez nagyon tetszik, mert erre az intenzitásra van szükségük a mérkőzéseken.

A Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas két dologgal került tegnap a hírekbe. Egyrészt azzal, hogy Adam Himmelsbachnak (Boston Globe) elárulta, a gyerekei miatt próbálja mostanában visszafogni magát a pályán a játékvezetőkkel szemben - Thomas az első négy idényében összesen 12 technikait kapott, tavaly 14-et, idén már 13-nál jár. A játékmester elmondása szerint a gyerekei is folyamatosan visszaszólnak neki, mikor otthon az ő meccseiket fújja, és mondják neki, hogy de hát ő is folyamatosan szövegel a játékvezetőknek. Mivel mindenre odafigyelnek a fiai, így jobban oda kell figyelnie magára, és a csapatának sem akar ártani. Másrészt tegnap április elseje volt - instagramon jelezte, hogy hat évvel ezelőtt jelentkezett az NBA draftra, és mindenki azt hitte, ez valami tréfa, sokan kinevették, most viszont már neki van oka nevetni.

A Toronto Raptors GM-je, Masai Ujiri Scott Stinsonnak (National Post) Kyle Lowryról nyilatkozott - a szakvezető szerint nem szabad elfelejteni, hogy az, ami az utóbbi pár évben történt a Raptorsszal, nagyban Lowrynak köszönhető. Ujiri szerint nem is kérdés, hogy hosszabbítani akarnak a nyáron szabadügynökké váló játékmesterrel - úgy érzi, hogy a sérülése előtt Top5 játékos volt Lowry az egész ligában.

Az Indiana Pacershez a héten visszatérő Lance Stephenson elmondása szerint New Yorkban végezte a rehabját, mert úgy érezte, hogy ez az idény másról sem szól számára, mint a sérülésekről, úgyhogy már a következő évet tervezgette. Mikor felhívták a Pacerstől, annyit kérdezett csak, hogy ez egy vicc? Azonnal hazaszerződött. Stephenson úgy érzi, hogy az Indianából jelenleg az energia és az hiányzik, hogy soha ne adják fel - ebben tud nekik segíteni és védekezésben. Ez az idénye és a következő garantált, úgyhogy elég sok ideje van, hogy bizonyítsa, vissza tud térni a korábban látszott szintjére. Larry Bird elnökről annyit mondott Stephenson, hogy valószínűleg csak ő hitt már a játékában - korábban is folyamatosan kihívásokat állított elé Bird, és hihetetlen, mikor az embert egy ilyen legenda támogatja.

A New Orleans Pelicans centere, DeMarcus Cousins tegnap hajnalban játszott először volt csapata, a Sacramento Kings ellen, és a találkozó után Justin Verriernek (ESPN) elmondta, hogy furcsa is volt ez a felállás számára. Egymással edzettek hosszú évekig, így most nagyon érdekes volt, hogy a meccsen ellenük kellett harcolnia - ahhoz szokott, hogy a mostani ellenfelei a csapattársai. Saját elmondása szerint még mindig beszél a többiekkel, egyáltalán nem zárta le ezt a részt az életében. A Kingsnél már nem fog játszani, karrierje ezen részének vége, de egyáltalán nincsenek rossz érzései az emberekkel kapcsolatban, naponta beszélgetnek.

Tegnap este beszámoltunk róla, hogy Tracy McGrady is bekerül idén a Hírességek Csarnokába, erről nyilatkozott az egykori sztár Scott Howard-Coopernek (nba.com). T-Mac szerint inkább ez, mint a bajnoki cím, mert bárki lehet végső győztes csapat tagja, de akárki nem kerülhet be a Hall of Fame-be, és ez a beválogatás az ő bajnoki címe. McGrady szerint ennél nagyobb elismerést nem kaphat, hiszen a legendás játékosok, a legnagyobbak közé kerül ezzel a neve. Nem lényeg, hogy hány PO-meccset vesztett el, illetve hogy mit nem sikerült elérnie, mert ez pontosan arról szól, amit sikerült letennie a parkettára a karrierje során. Nagy megtiszteltés neki, hogy ő is a Hírességek Csarnokának tagja lehet.

Ma délelőtt volt már arról szó, hogy a Milwaukee Bucks le fogja igazolni Gary Payton II-t - kétéves szerződést adnak neki, de a következő idény csak részlegesen garantált.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus