Hírmorzsák 2017-04-03 (10:00)

Westbrook egy tripla-duplára Oscar Robertsontól, egy rekordot fel-, egyet beállított, és volt egy mérföldköve is. A Celtics fellépett a Lakers mellé az 50 győzelmes szezonokat tekintve. Steph Curry újra 300 tripla fölött. LeBron összeveszett kicsit Tristan Thompsonnal, de a mérkőzés után már lehiggadtak, James magára vállalta a felelősséget. LeBron soha nem játszott annyit áprilisi alapszakaszmeccsen, mint ma. Paul George elégedett volt az Indiana mai teljesítményével. John Wall 15.000 dolláros büntetést kapott. Paul Millsap visszatért, de hiába. Sam Dekkernek eltört a bal keze. Alvin Gentry szerint Anthony Davisnek a tripladobáson kell dolgoznia a nyáron.

A napi statisztikákkal kezdünk ma is, amit természetesen az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook vezet, aki tegnap este, a Charlotte Hornets elleni vereség alkalmával idei 40. tripla-dupláját jegyezte, ezzel már csak 1-gyel van lemaradva Oscar Robertson rekordjától - még 29 gólpassz és 11 pattanó kell neki a biztos tripla-dupla átlaghoz. Ez volt zsinórban az ötödik 30 pontos tripla-duplája, erre soha korábban nem volt képes senki, és a hetedik 40 pontos TD-je, ezt pedig csak James Harden tudja rajta kívül egy szezonban, ő is ebben az idényben. Még egy mérföldkő: elérte pályafutása 15.000. pontját. Westbrook egyébként a meccs után rövid válaszokat adott, a Robertson csúcsával kapcsolatos kérdéseket pedig szépen terelte - annyit mondott, hogy győzelmekre van szükségük, csak ezzel foglalkozik.

A Boston Celtics is beállított egy csúcsot - a New York Knicks elleni, tegnap esti sikerével a Celtics 32 olyan szezont tudhat magáénak, amelyben elérte az 50 győzelmet, így beérték a vonatkozó lista első helyén a Los Angeles Lakerst. Érdekesség, hogy a viszonylag "friss" franchise-ok közül a San Antonio Spurs nincs sokkal mögöttük, 27-tel állnak a harmadik helyen.

Napi statisztika az is, hogy a Golden State Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry ma hajnalban, a Washington Wizards elleni 9/14-es triplamutatóval biztosította be, hogy sorozatban másodjára is 300 bedobott hármas fölött fejez be egy szezont - soha senki nem járt egyszer sem ilyen magasságokban, nemhogy kétszer. Mint ismert, az előző öt idényben (ezt is beleszámolva) végig ő dobta a legtöbb hármast, minden idők 5 legjobb szezonjából 4 a nevéhez fűződik, és már az All-Time listán is a 10. helyen áll.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James ma hajnalban, az Indiana Pacers elleni mérkőzés végén kicsit összebalhézott Tristan Thompsonnal egy védekezésbeli kihagyáson, amiből Paul George dobott egy triplát. LeBron a mérkőzés után elmondta, hogy jobban vissza kell fognia az érzelmeit, nem nyilváníthatja ki ennyire azokat. Jót akart, de nem a megfelelő dolgok jöttek ki a száján, ez pedig az ő felelőssége a csapat vezéreként - érzése szerint az ilyen dolgokat házon belül, az öltözőben kell rendeznie máskor. Tyronn Lue vezetőedző annyit mondott, hogy ez azt mutatja, hogy LeBront érdekli a védekezésük, neki tetszik ez a szenvedély. Mindkét játékosa ideges volt, mert ez fontos meccs volt számukra, az a George-tripla pedig egy kulcsjelenet lehetett volna - volt egy kis megnemértés kettejük között, de már túl vannak rajta. Thompson annyit tett ehhez hozzá, hogy ők egy család, úgyhogy tovább kell lépni erről az esetről.

Érdekes megjegyezni, hogy LeBron soha korábban nem játszott annyit egy áprilisi alapszakaszmeccsen, mint ezen (52 perc)

A Pacers sztárja, a már említett Paul George ezúttal örült csapata teljesítményének - csak duplahosszabbításban kaptak ki a bajnok otthonában. A kiscsatár azt mondta Nate Taylornak (Indianapolis Star), hogy ha így játszanak az alapszakasz hátralévő részében, akkor meg lesz elégedve az eredményeikkel és azzal, ahol végezni fognak.

Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy a Washington irányítója, John Wall a játékvezetőkre fogta a Utah Jazz elleni vereséget. Nem is maradt el a "jutalma", 15.000 dolláros büntetést kapott ezért a ligától.

Az Atlanta Hawksnál Paul Millsap ma hajnalban, a Brooklyn Nets ellen visszatért, de mindhiába - csapata vele a fedélzeten is kilátástalan támadójátékot produkált, ki is kaptak - két meccsre vannak a 9. helyezettől, igaz, a Miami-Indiana páros sincs nagy formában. Sérülés témakörhöz kapcsolódik, hogy a Houston Rockets játékosának, Sam Dekkernek eltört a bal keze a ma hajnali, Phoenix Suns elleni összecsapáson - egyelőre nem tudni, mennyit kell pontosan kihagynia, ma nézi meg őt egy specialista.

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry Justin Verriernek (ESPN) elmondta, hogy azt szeretné, ha Anthony Davis a tripladobásán dolgozna a nyáron - a magasember ebben az idényben csak 30.3%-kal szór kintről, miközben egy évvel korábban 32.4% volt a mutatója. Gentry elmondása szerint abban reménykedik, hogy a 30-40% közepén lesz valahol Davis - szerinte nem dobott úgy játékosa, ahogyan képes lenne rá. Tavaly fejlődött ebben, de annyi mindenben lépett előre ebben a szezonban, hogy nem igazán volt rászorulva, hogy ezt a fegyvert használja, mert bármit meg tud csinálni a pályán. Gentry szerint az idei nyáron erre fog ráfeküdni Davis.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus