Hírmorzsák 2017-04-03 (20:50)

Jennings szerint McGee meg akarta őket szégyeníteni, ezért lökte ki a pályáról (videó), de szerencséje van a centernek, hogy triplát dobott, és nem akart bemenni zsákolni, mert még csúnyább vége lett volna a dolognak - Steve Kerr sem örült McGee hármaskísérletének. Paul George szerint megérdemli az All-NBA tagságot. LeBron szerint hosszabbítaniuk kell David Griffinnel. Patrick Ewing a Georgetown új vezetőedzője. Nick Young és Joe Harris is befejezték a szezont. Sam Dekker 3-4 hétre dőlt ki a törött bal keze miatt. A Brooklyn Archie Goodwinnel, az Orlando Marcus Georges-Hunttal és Patrice Garinóval köt szerződést.

Ma hajnalban volt egy érdekes jelenet a Golden State Warriors - Washington Wizards meccs végén - több mint 20 pontos előnynél, az utolsó percben JaVale McGee megpróbált egy triplát, amit Brandon Jennings nem nézett jó szemmel, egyszerűen kilökte a pályáról a centert. A fővárosiak irányítója szerint ez egy iratlan szabály, ő azonnal megtanulta ezt, mikor a ligába érkezett - 20 ponttal vezetett a Warriors, és úgy vette, hogy McGee meg akarta őket szégyeníteni. Jennings azt is hozzátette, hogy szerinte már az is necces volt, hogy Draymond Greennel össze akarták szedetni a tripla-dupláját, Steph Curry pedig 40 pont fölött is a pályán volt még, de szerencséje van McGee-nek, hogy nem indult el zsákolni, mert annak még csúnyább vége lett volna - ilyenkor szerinte le kell pörgetni az órát, legalábbis így szokás..

McGee annyit mondott, hogy köszöni Jenningsnek a faultot, mert valószínűleg homály lett volna a triplakísérletéből. A Golden State vezetőedzője, Steve Kerr sem örült a dolognak, a meccs után elmondta, hogy McGee-nek nem lett volna szabad elvállalnia azt a hármast - ha ekkora előnyük van, nem szabad már ilyeneket csinálni, ezt elmondta a centernek is, és úgy tűnt, McGee meg is értette az üzenetet. Az nem baj, ha valaki rádobja a labdát, ha még van különbség a támadóidő és a nagy óra között, de nem így kellett volna véget érnie a meccsnek. Elnézést kért egyébként Kerr Scott Brookstól is, aki láthatóan szintén nem volt túl boldog.

Az Indiana Pacers sztárját, Paul George-ot kérdezték arról, hogy szerinte az All-NBA csapatban van-e a helye ebben az idényben - ha bekerül bármelyikbe a három ötös közül, akkor jogosult lesz a Pacersnél a Designated Veteran Player hosszabbításra, amivel 5 évre 200 millió dollár fölött kaphat, ez jelentős financiális plusz lenne az Indiana számára, hiszen jóval több pénzt adhatnak neki, mint bárki más. George azt válaszolta Brian Windhorstnak (ESPN), hogy a szerződés miatt persze fontos ez, de nem gondol erre. Ha olyan lesz a teljesítménye, hogy bekerül az All-NBA valamelyik csapatába, akkor nagyon boldog lesz, és szerinte meg is érdemelné ezt. Jelenleg azonban csak azzal törődik, hogy a tőle telhető legjobbat nyújtsa, mert csak az érdekli, hogy bekerüljenek a rájátszásba, aztán vagy ott lesz az All-NBA csapatban, vagy nem.

A Cleveland Cavaliersnél lejár David Griffin GM szerződése, de LeBron James az ESPN-nek elmondta, hogy nincs indok arra, hogy ne hosszabbítsanak a szakvezetővel. James szerint Griffin minden tőle telhetőt megtett, hogy minél jobbak legyenek, és hogy minél nagyobb esélyük legyen a bajnoki címre. Nem lennének a jelenlegi helyzetükben nélküle - mindenki nagyon fontos része a klubnak, a játékosok, a szakmai stáb és Griffin is. LeBron szerint mindig feljön a neve, hogy miatta könnyebben igazolnak a Cavshez a játékosok, de Griffinnek ettől függetlenül még fontos feladata van - saját magáról például elmondta, hogy nem tudja, mennyivel vannak luxusadó fölött, van-e TPE-jük, vagy mennyi idejük van erre vagy arra, ezeket mind a vezetőség intézi, ő nem szól bele.

A Charlotte Hornets a PO-ért harcol, de a rájátszásra megfogyatkozva érkeznek, Patrick Ewing ugyanis azonnal elhagyja az együttest, a Georgetown egyetem vezetőedzője lesz.

Mark Medina (Los Angeles Daily News) információi szerint a Los Angeles Lakers a szezon hátralévő részében már nem veti be Nick Youngot - semmi baja nincs, csak a fiatalokat akarják játszatni. Nem újdonság ez egyébként, hiszen Swaggy P az előző 12 mérkőzésből 11-et kihagyott, és csak akkor kerül újra pályára ebben az idényben, ha a sérülés következik be a csapatnál. A Brooklyn Netsnél Joe Harris befejezte a szezont - március 3-a óta nem játszott már vállsérülése miatt. Egy millió dolláros csapatopció van rá a következő idényre, és Kenny Atkinson pozitív véleménye miatt valószínűleg marad Harris a Netsnél 2017/18-ra is. A Houston Rockets ma hajnalban megsérülő újonca, Sam Dekker 3-4 hetet fog kihagyni bal kéztörése miatt.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Brooklyn kétéves szerződést köt Archie Goodwinnel - a következő idény részlegesen garantált lesz. Goodwin 7 mérkőzésen 6.6 pontot és 1.9 gólpasszt átlagolt a Netsnél, és a második 10 napos szerződése ma jár le. Az Orlando Magic kitette keretéből CJ Wilcoxot, majd leigazolták Patricio Garinót a szezon hátralévő részére, illetve a következő idényre egy nem garantált megállapodással - mellette a korábban már beharangozott Marcus Georges-Hunt is csatlakozott a csapathoz. Az argentin a D-Ligában idén 49 mérkőzésen 11.2 pontot átlagolt 43%-os triplázással.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus