Hírmorzsák 2017-04-04 (21:15)

Curry szerint nevetséges arról beszélni, hogy visszaesett erre az idényre, a pihentetés pedig felbecsülhetetlen a végső győzelemért folytatott harcban. Kawhi Leonard megkérte a Spurs szakmai stábját, hogy ne pihentessék, Popovich azért kitérő választ adott. Charlotte-ban lehet a 2019-es All-Star gála. Rob Hennigan szerint nem a Magic nyári tervei voltak olvashatóak a Garino-aláírást rögzítő képen, csak ötletelés folyt. Gentry mindenképpen szeretné, ha megtartanák Jrue Holiday-t. Markelle Fultz egy hajszállal megelőzi Lonzo Ballt a csapatok draftlistáján.

A Golden State Warriors sztárja, Steph Curry Kevin Dingnek (Bleacher Report) adott hosszabb interjút, amiben elmondta, hogy szerinte nevetséges, hogy arról beszélnek, hogy visszaesett erre az évre, mindezt 5 pontra meg némi hatékonyságra alapozva. Az irányító úgy érzi, hogy sok minden más van, amivel egy csapatot segíthet egy játékos, ezt az egy dolgot megtanulta idén - kevesebb pontot dob, de az meg kit izgat? Az egyetlen célja az, hogy bajnoki címet tudjon nyerni. Egy tökéletes világban az ember minden szezonja nagyszerű, történelmi rekordokat döntöget, ott van az MVP szavazáson az élmezőnyben, és még bajnoki címre esélyes csapatban is játszik, de ilyen nem minden évben fordul elő.

Curry beszélt a pihentetésről is, ami szerinte felbecsülhetetlen értékű számukra, ha a végső győzelemre vonatkoztatott esélyeiket nézi valaki. A játékmester szerint persze fizikailag is jó, hogy frissebbek maradnak, de a mentális rész az, amit egész egyszerűen sokan nem értenek meg - azt, hogy ha felkelnek, nem kell egész nap a mérkőzésre koncentrálniuk, amit egyébként minden egyes találkozó előtt meg kellene tenni. Az előző idényben rámentek az alapszakaszrekordra, mert úgy voltak vele, hogy nem tudják, mikor lesz még egyszer lehetőségük erre. Ezt most sem gondolná másképp, de most már máshogy áll az alapszakaszhoz, illetve ahhoz, hogyan készüljön fel az idény utolsó három hónapjára. Curry szerint egyszerűen jobban átérzik, hogy milyen hosszú egy idény, és tudják, hogy mi kell ahhoz, hogy áprilisban, májusban és júniusban is frissek legyenek.

Azért érdekes ez a téma, mert a San Antonio Spursnél például Kawhi Leonard Jeff McDonaldnak (San Antonio Express News) elmondta, hogy direkt megkérte a szakmai stábot, hogy ne pihentessék, játszani akar, aztán meglátjuk majd, hogy mi lesz. Gregg Popovich vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy rengeteg a meccs a szezon végére, úgyhogy okosan kell ezt megoldaniuk.

Az Associated Press forrásai szerint a liga átgondolja, hogy Charlotte megkapja-e a 2019-es All-Star hétvége rendezési jogát - az idei AS-gálát azért vették el tőlük, mert hozott Észak-Karolina egy melegek és transzszexuálisok jogait korlátozó rendeletet, ám ezt most megoldották a politikusok, így az NCAA mellett az NBA is újra átgondolja, hogy komoly eseményeket rendezzenek ebben az államban. A 2018-as gálát nem kaphatják meg, az ugyanis korábban eldőlt már, hogy Los Angelesben lesz.

Ma délelőtt volt arról szó, hogy az Orlando Magicnél Patricio Garino aláírása mellett megörökítették azt a táblát is, amin a nyári tervek voltak olvashatóak. A gárda GM-je, Rob Hennigan azt nyilatkozta Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel), hogy ezek nem konkrét tervek voltak, egyszerűen csak felsorolták a lehetséges opciókat, és olyan dolgok is voltak a táblán, amiket más csapatok ajánlottak.

A New Orleans Pelicans irányítója, Jrue Holiday szabadügynök lesz, de a csapat vezetőedzője, Alvin Gentry a The Advocate munkatársának elmondta, hogy teljesen fölösleges ezt külön kiemelni: szeretné, ha a gárda hosszabbítana Holiday-jel. Gentry annyit mondott, hogy Dell Demps GM biztosan le fog ülni beszélgetni a játékmesterrel, de egyértelmű, hogy szükségük van Holiday-re, és fontos szerepe van abban, amit próbálnak felépíteni a Pelicansnél

Chad Ford (ESPN) értesülései szerint a legtöbb csapat draftlistáján Markelle Fultz egy hajszállal megelőzi Lonzo Ballt az első választásnál - bár az NBADraft.net-en már Josh Jackson az első, a legtöbb helyen még így is Fultzot és Ballt várják a Top2-be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus