Hírmorzsák 2017-04-05 (10:15)

Westbrook beérte Oscar Robertsont, óriási megtiszteltetésnek veszi ezt - a következő meccsen két történelmet is írhat akár. Lance Stephenson miatt dulakodás tört ki (videó), a játékos elnézést kért a Raptorstól. A Spurs először végzett egymás utáni szezonokban egyenként 60 győzelem fölött. Melo szerint a szezonvégi interjúknál tiszta vizet öntenek a pohárba Phil Jacksonnal. Frank Vogel beszélt Aaron Gordonnal a kiszivárgott "Magic-tábla" miatt - Gordon szerint nincs erre befolyása, Dario Saric pedig nem felejti a múltat. SVG szerint korábban kellett volna kiültetniük Reggie Jacksont. Wade egyre komolyabban edz. Rob Pelinka 5 évre több mint 20 millió dollárt kap a Lakerstől. Nowitzki az előszezonban úgy gondolta, hogy Harrison Barnes melléfogás. Devin Booker meze a 70 pontos meccséről már a Hall of Fame része.

A morzsát megint a napi statisztikával kezdjük, hiszen az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook beállította Oscar Robertson egyszezonos tripla-dupla rekordját, 41. TD-jét szerezte a ma hajnali, Milwaukee Bucks elleni találkozón. Az érintett a találkozó után elmondta, hogy különleges este volt ez, olyan, amit sosem fog elfelejteni. Óriási megtiszteltetés számára, hogy idáig jutott, hogy ezt pont Oklahoma Cityben sikerült elérnie, illetve hogy egyáltalán egy mondatban emlegetik a nevét Robertsonéval, hiszen rengeteg dolgot tett a kosárlabdáért az egykori klasszis, ami miatt ő most ezt a játékot játszhatja. Westbrook egyébként a következő összecsapáson duplán történelmet írhat, hiszen 42 tripla-duplát soha senki nem szállított egy idényben, és már csak 16 gólpasszra van attól, hogy biztosítsa a tripla-dupla átlagot a teljes idényére - ezt is csak Big O csinálta meg eddig.

A nap másik statisztikája a San Antonio Spursé, amely története során először nyert két egymást követő szezonban 60-60 mérkőzést. Az eddigi 60 győzelmes idényeik közül kettőben bajnoki címet nyertek (2003, 2014), 1995-ben kiestek a főcsoportdöntőben, kétszer a második körben (2006 és tavaly), 2011-ben pedig már az első körben búcsúztak - pont az ellen a Memphis Grizzlies ellen, akik ellen valószínűleg idén is meg kell majd mérkőzniük az első kanyarban, és akiket ma hajnalban hosszabbítában győztek le.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony tegnap az ESPN-nek elmondta, hogy tervei szerint tiszta vizet öntenek a pohárba Phil Jacksonnal a szezonvégi interjúknál, ott szeretné őszintén megbeszélni az elnökkel, hogy hogyan tovább. Melo azt is elmondta, hogy amíg a pályán van, a kosárlabdával foglalkozik, mert mindig a játékban lelte örömét - bár az utóbbi időben kevesebbet, mint szerette volna, úgyhogy próbál újra rátalálni.

Tegnap délelőtt írtunk az Orlando Magic draftboardos bakijáról, azt pedig tegnap este olvashattátok, hogy Rob Hennigan GM cáfolta, hogy ezek lennének a konkrét terveik. Voltak azonban olyan részek is, amik jelenlegi játékosokra vonatkoztak - például kérdőjelesen fel volt firkálva, hogy Dario Saricot kellene megszerezniük, talán Aaron Gordonért cserébe. Nyilván mindenki látta ezt a képet, Frank Vogel vezetőedző pedig még aznap reggel beszélt is Gordonnal. A tréner elmondása szerint nem nagyon szoktak ilyen pletykákkal foglalkozni, de ez most más volt - elmondása szerint rendben vannak már, megbeszélték a játékossal a szituációt. Gordon Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) azért elmondta, hogy ezzel a dologgal természetesen nem volt tisztában - azt az infót, amit felírtak a táblára, nem neki szánták, de nincs is rá befolyása, úgyhogy próbál csak a kosárlabdára koncentrálni. Elmondása szerint továbbra is szereti a Magicet, és keményen fog dolgozni az eredmények és a fejlődése érdekében.

A dolog másik főszereplője, Dario Saric is elmondta véleményét Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) - szerinte megvolt a Magic lehetősége, hogy a játékosuk legyen, de elcserélték, ennyi (a 2014-es drafton a horvátot választotta az Orlando, de elcserélték Elfrid Paytonra és egy 2017-es első körös pickre). Saric szerint rendben van egyébként a dolog, hiszen minden csapat gondolhat a jövőjére, táblára vetheti azt. Személy szerint neki annyi a lényeg, hogy valószínűleg jól megy neki a játék, ha más klubok is lehetőségként tekintenek rá.

Hétfőn este volt szó arról az esetről, amikor Brandon Jennings kilökte JaVale McGee-t a pályáról, mivel egy eldőlt meccs végén megpróbálta őket "megalázni" egy triplával. Hasonló eset játszódott le ma hajnalban, amikor az Indiana Pacers régi-új játékosa, Lance Stephenson a meccs legvégén dobott egy sima ziccert, ami után DeMar DeRozan és főleg PJ Tucker kérdőre vonták. Stephenson a találkozót követően azt mondta, hogy elkapta a hév (ez volt a második meccse visszatérése óta, de az első hazai), és elnézést kér a Raptorstól, nem akart semmi rosszat okozni - a közönség ovációja miatt úgy gondolta, kiszolgálja őket.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Aaron McMann-nek (MLive) elmondta, hogy megbánta azt, ahogyan Reggie Jacksont kezelték az off-szezonban történt térdműtétje és a visszatérése után. SVG szerint túl sokat kértek az irányítótól, azonnal nyomás alá helyezték, ez pedig nagyon megviselte Jacksont. A tréner úgy érzi, hogy játékosa nagyon komolyan veszi a feladatait, de egyszerűen nem volt képes akkori állapotban ellátni azokat, amiket kértek tőle. Van Gundy szerint nem voltak fairek Jacksonnal, korábban ki kellett volna már ültetni, és ha van valami, amit ténylegesen bán, az ez.

A Chicago Bullsnál Dwyane Wade rehabja jól halad, az utóbbi napokban növelte az elvégzendő feladatok mennyiségét és intenzitását is - mint ismert, az alapszakaszban biztosan nem játszik a dobóhátvéd könyöksérülése miatt, de a rájátszásra szeretne visszatérni. Fred Hoiberg vezetőedző a ma hajnali, New York Knicks elleni mérkőzés előtti dobóedzés után azt mondta, hogy Wade már elég sokat edz, a dobásban például már nincsenek megkötései, de még ütközéseket nem nagyon vállalhat, viszont minden nap egyre több munkát végez. A tréner szerint az a fontos most, hogy Wade kondiját és formáját szinten tartsák, így ha vissza tud térni ebben az idényben, akkor nem kell neki túl sok idő, hogy felvegye a ritmust.

A Los Angeles Lakers új GM-jének, Rob Pelinkának nem volt nyilvános a fizetése és most sem az, de Brian Windhorst (ESPN) a TrueHoop Podcastben David Griffin lehetséges új szerződésénél megemlített több információt is. Elmondása szerint mostanában elég jó pénzeket kaptak a szakvezetők, Masai Ujiri is Torontóban, miután a Raptors főcsoportdöntős lett, forrásai szerint pedig Pelinka 5 évre több mint 20 millió dollárt rakott zsebre az aranysárga-liláktól. Tim MacMahon (ESPN) helyeslően bólogatott - ő annyit mondott, hogy nagyjából ennyinek kell lennie az összegnek, és még ez is kevesebb, mint amit játékosügynökként keresett.

A Dallas Mavericks ikonja, Dirk Nowitzki nemrég elmondta csapattársának, a texasiak új franchise-playerének szánt Harrison Barnesnak, hogy azt gondolta róla az előszezonban, hogy óriási melléfogás - a kiscsatárnak nagyon nem ment akkor. Barnes annyit válaszolt, hogy "kösz a bátorítást, haver" - Nowitzki humora miatt valószínűleg nem vette túl komolyan egyikőjük se.

A végére pedig a Hírességek Csarnoka maradt, amelynek részben tagja lett Devin Booker. Mint ismert, a Boston Celtics ellen 70 pontot szórt a Phoenix Suns dobóhátvédje, az azon a mérkőzésen viselt meze pedig már a Hall of Fame-ben látható.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus