Hírmorzsák 2017-04-05 (21:15)

Gentry szerint a Davis-Cousins párosra építve nagy lehetőségek vannak a Pelicansben, Davis Top5 játékos volt idén az egész ligában. Wade talán visszatérhet az alapszakasz vége előtt. LeBron szerint ő az utolsó, akit meg kellene kérdezni, mennyire lehet fontos egy alapszakaszmeccs. Rodman szerint James egy valamit csinál, amit Jordan sosem tett: pihentetik. Popovich-ék halálra voltak rémülve, mikor George Hillt elcserélték, hogy ledraftolják Kawhi Leonardöt. Jason Terry szerint Westbrook az MVP. Cuban szerint egy pass-first irányítóra van szükségük. Tristan Thompson 447 meccses vasember-sorozata megszakad ma éjszaka (hüvelykujj). Rose térdét megműtötték, 3-6 hét múlva elkezdhet edzeni. Rondo játéka holnap este kérdéses (csukló). Mike Conley megint szemsérülést szenvedett. Ingram ma perclimit nélkül játszhat. Markelle Fultz szerint ő lesz az 1/1.

A New Orleans Pelicans március elseje óta nézve holtversenyben az ötödik helyen áll a net rating alapján (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége). A gárda vezetőedzője, Alvin Gentry azt nyilatkozta Justin Verriernek (ESPN), hogy Anthony Davis önmagában is kiválóan játszott, szerinte az egész szezonra vontatkoztatva Top5 játékos volt az egész ligában, ráadásul 70 meccsen tette mindezt, ami önmagában is jó dolog. Gentry szerint teljesen világos, hogy DeMarcus Cousinsszal parádés páros tudnak alkotni, főleg ha egy teljes edzőtáborban dolgozhatják össze ezt a duót és az egész csapatot, azt, hogy mit is szeretnének tőlük látni. A tréner úgy érzi, hogy borzasztóan hatékonyak lehetnek ők ketten, így a csapatban bőven van előrelépési lehetőség. Davis annyit mondott, hogy az utolsó 2.5-3 hétben nagyon szépen összeért a gárda, értik, érzik egymást, és van még négy meccsük, hogy tovább gyakoroljanak.

Ma éjszaka összecsap egymással a Cleveland Cavaliers és a Boston Celtics, tehát kelet első két csapata. Tegnap kérdezték LeBron Jamest a meccs jelentőségéről, amire azt mondta, hogy játszott már hatalmas jelentőségű találkozókat, zsinórban 6 döntőt vívott, úgyhogy talán ő az utolsó ember, akit meg kellene kérdezni, mennyire nagy meccs egy alapszakasz-összecsapás. James elmondta, hogy biztosan nagy energiákkal fog játszani a Celtics, a szurkolóik nagyszerűek lesznek, és egy kiváló együttes ellen kell pályára lépniük, ezt tudják. Nem akar semmit elvenni a Bostontól, kitűnően játszanak az utóbbi időben, de őt egy alapszakaszmeccs nem igazán tudja ilyen szempontból felizgatni.

Lebronhoz kapcsolódik, hogy megszólalt Dennis Rodman is, ő Bill Reiternek (CBS Sports) mondta el, hogy James egy dolgot csinál, amit Michael Jordan soha nem tett - Jordan soha nem pihent, minden meccsen játszott. Rodman szerint LeBronnak megvan ez a helyzeti előnye, mert szüksége van rá a ligának, ezért megtehet sok mindent - rinyálhat, picsoghat a bíróknak és a többi. Az egykori kiváló védőjátékos szerint azt, amit ma nagyságnak hívnak, most könnyű megcsinálni, de Jordan akkor csinálta meg, mikor sokkal nehezebb volt. 10 évig folyamatosan vezette a ligát pontszerzésben, márpedig ezt akkor nagyon nem volt egyszerű megtenni. 32 pontot átlagolt, ez is nehéz volt, most viszont jóval könnyebb, ahogy ezeket a tripla-duplákat is elérni. Rodman szerint Jordant minden meccsen faragták, aztán amikor elpáholták a Detroit Pistonsszal, akkor bevette magát az edzőterembe, hogy még keményebb legyen - az lett és ezzel még jobb játékos is.

A San Antonio Spurs mestere, Gregg Popovich Jonathan Abramsnek (Bleacher Report) Kawhi Leonard megszerzéséről nyilatkozott. Popovich elmondása szerint nem tudja pontosan, hány éve van a Spursnél, 20-on valamennyi talán, de George Hill elcserélése messze a legnehezebb döntése volt, amit a San Antoniónál meg kellett hoznia - ezt egyébként többször lenyilatkozta korábban is. A tréner elmondása szerint halálra voltak rémülve, mikor a drafton ültek, elment a 11., a 12. és a 13. pick is. Összenéztek az akkor náluk dolgozó Danny Ferryvel, hogy most akkor tényleg meg fogják ezt a lépést tenni? Popovich szerint Hill volt az egyik kedvence, fontos láncszem is volt az együttesnél, de nagyobb játékosra volt szükségük. Úgy döntöttek, kockáztatnak, de azt nem tudták, hogy Leonardból az a játékos lesz, aki most - erős túlzás lenne legalábbis ezt állítani.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook ma hajnalban egy embert biztosan meggyőzött arról, hogy ő az MVP. A Thunder ma hajnalban a Milwaukee Buckst verte meg, Westbrook most ért el a 41. idei tripla-duplájáig, ezzel érte be Oscar Robertsont, a túloldalon játszó Jason Terry pedig a mérkőzés után Fred Katznak (CNHI Oklahoma) azt mondta, hogy Westbrook ezzel megnyerte nála a trófeát, kérdés nélkül neki kell lenni az MVP-nek. Terry elmondása szerint egész évben James Hardent mondta, de miután testközelből látta, hogy Westbrook egy ilyen rekordot beállít, nem tudja nem neki adni - a veretán hátvéd szerint az OKC irányítója kiérdemelte a díjat.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Earl K. Sneednek (Mavs.com) elmondta, hogy nem úgy alakult a szezon, ahogyan gondolták, de sokat fiatalodtak, a következő idényben pedig még fiatalabbak és jobbak lesznek. Cuban szerint egyes poszton kell erősíteniük, és ha ezt nem tudják megtenni a draftról, akkor a szabadügynökök között kell szétnézniük majd. A tulaj úgy érzi, hogy van elég irányítójuk, de igazi pass-first egyes nincs a keretben, ezt orvosolniuk kell.

Térjünk ki egy kicsit a sérülésekre. A Chicago Bulls irányítója, Rajon Rondo jobb csuklója meghúzódott a New York Knicks elleni találkozón, így a játékmester játéka kérdéses csapata holnap esti meccsére. Nick Friedell (ESPN) jelentette azonban, hogy Dwyane Wade a mai 5-5 elleni játékban végig részt vett, úgyhogy még az is elképzelhető, hogy a Bulls dobóhátvédje az alapszakasz vége előtt visszatér. A New York egyesét, Derrick Rose-t megműtötték, atroszkópos térdműtéten esett át, ahol a bal meniscusát tették rendbe - elvileg 3-6 héten belül már újra végezhet kosárlabdával kapcsolatos tevékenységet. A Los Angeles Lakersnél Brandon Ingram perclimit nélkül léphet pályára ma éjszaka - az előző két találkozót kihagyta.

A Cleveland Cavaliersnél Tristan Thompson 447 meccses sorozata ma éjszaka megszakad, miután jobb hüvelykujja meghúzódott, ezért kihagyja a Boston Celtics, illetve holnap éjszaka az Atlanta Hawks elleni mérkőzéseket is. A Memphis Grizzliesnél pedig Mike Conley ma hajnalban, a San Antonio Spurs ellen szállt ki idő előtt egy szemsérülés miatt - elmondása szerint vissza akart állni, de nem tehette, nem állt el a vérzés. Azt nem tudja, hogy ma játszhat-e az Oklahoma City Thunder ellen.

A drafton 1/1-nek várt Markelle Fultz is nyilatkozott Lonzo Ball után - a Washington egyetemről kikerülő hátvéd azt mondta a ma hajnali Philadelphia Sixers - Brooklyn Nets találkozón (ahol egyébként személyesen megjelent), hogy tetszett neki, amit Ball mondott róla (jó játékosnak tartja őt a másik 1/1-re várt irányító, de magát jobb vezérnek), de motiválja is, hogy keményebben dolgozzon. Fultz hozzátette, hogy szerinte fektetett annyi munkát a játékába, hogy ő lesz az első pick.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus