Hírmorzsák 2017-04-06 (10:00)

Wade szombaton visszatérhet. Lowry szerint nem volt nehéz az új csapattársaival játszania. Stephenson instagramon provokálta a Raptorst. Steve Kerr szerint Rodman nem nagyon beszélhet a pihentetésről, miután évente 15 meccsre el volt tiltva. A Warriors megszerezte a pályaelőnyt a teljes rájátszásra. A játékvezetők utólag beismerték: Steph Curry tegnapi látványos passza kétszerindulás volt. Thabo Sefolosha megegyezett a New York-i rendőrséggel. Kenyon Martin szerint Metta World Peace csak azokkal állt le verekedni, akikről tudta, hogy nem ütnek vissza - 2012-ben miatta és Reggie Evans miatt jutott tovább a Clippers a PO-ban. Henson a jövő héten visszatér. Jeff Green valószínűleg befejezte a szezont.

Tegnap este volt róla szó, hogy a Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade megpróbál még az alapszakasz vége előtt visszatérni könyöksérüléséből, de KC Johnson (Chicago Tribune) és Vincent Goodwill (CSN Chicago) forrásai szerint Wade már szombat este, a Brooklyn Nets elleni találkozón szeretne újra pályára lépni, ha addig nem lesz visszaesés állapotában. Fred Hoiberg vezetőedző a riporterek kérdésére annyit mondott, hogy ha megfelelően reagál Wade az ütközésekkel együtt lezajló edzésekre is, akkor meglátják, hogyan tovább. Valószínűleg perclimiten lesz eleinte, de reményeik szerint az utolsó pár meccsen újra ritmusba hozhatják majd.

A Toronto Raptorsnál Kyle Lowry visszatért ma hajnalban, méghozzá egészen parádés teljesítménnyel, mintha nem hagyott volna ki több mint egy hónapot csuklósérülése miatt. A kanadaiak játékmestere annyit mondott, hogy ha ő játszik, akkor nincsenek perclimitek meg visszaszokási időszak - azt is hozzátette, hogy van pár meccse azért helyretenni a dolgokat, amikben esetleg le van maradva a kihagyása miatt. Lowry elmondása szerint nem volt nehéz az új csapattársakkal együtt játszani (Serge Ibaka és PJ Tucker is újak voltak neki, hiszen a megszerzésük után esett ki Lowry), mert úgy van vele, hogy hozzá könnyen alkalmazkodnak a többiek, és ha ez így lesz, rendben lesznek. Ő csak arra koncentrál, hogy jól érezze magát, segítse a többieket, illetve az együttest minél több sikerhez.

További visszatérők-kimaradók. A Milwaukee Bucksnál John Henson a jövő héten újra játszani fog - maga az érintett a Sirius XM NBA Radiónak elmondta az utolsó két alapszakaszmeccsre próbál visszatérni hüvelykujjsérüléséből. Az Orlando Magicnél Jeff Green szezonjának vége, igaz, nem sérülés miatt, hanem a fiatalok játéklehetőségének növelése okán - ezt maga az érintett nyilatkozta le az Orlando Sentinel munkatársának. Frank Vogel vezetőedző azt mondta, hogy jó esély van rá, hogy befejezte Green a szezont, de egyelőre nem döntötték még ezt el véglegesen, csak meccsről meccsre gondolkodik előre.

Közben Lance Stephenson instagramon kérte számon a Toronto Raptorstól, hogy őt felelősségre vonják egy eldőlt meccs végén bedobott ziccerért, de az nem volt baj, amikor Norman Powell csinálta ugyanezt náluk - tegnap délelőtt láthattátok, hogy volt egy kis dulakodás Stephenson tettéből.

Wade potenciális visszatéréshez hasonlóan szintén tegnap este olvashattatok Dennis Rodman megnyilvánulásáról a pihentetéssel kapcsolatban, amire volt csapattársa, a Golden State Warriors jelenlegi vezetőedzője, Steve Kerr válaszolt. A tréner azt nyilatkozta, hogy Rodman évente kapott 15 meccsnyi eltiltást, vagy elment Vegasba vagy a Wrestlemaniára, szóval elég sok ideje volt pihenni - akkor vett ki szabadnapot, amikor akart, úgyhogy szerinte ő nem nagyon panaszkodhat emiatt.

A Warriors a ma hajnali, Phoenix Suns elleni sikerével bebiztosította a pályaelőnyét az idei rájátszásra. 65-14-gyel áll jelenleg az oaklandi alakulat, tavaly 73, előtte való évben pedig 67 mérkőzést nyertek - 205 győzelmükkel övék a legjobb 3 év alatt hozott mutató az NBA történetében, és még van három meccsük az alapszakaszból. A Golden State egyébként a legjobbkor került formában Kevin Durant sérülése után is, hiszen a március 11-ei, San Antoniótól elszenvedett vereség óta 13 meccset nyertek zsinórban - akkor minden sztárjuk pihent.

Az is Golden State-hír, hogy Steph Curry tegnapi látványos passza ugyan pontot ért, de a játékvezetők twitteren jelezték, hogy elnézték az esetet, mert kétszer indulás volt:

Az Atlanta Hawks swingmanje, Thabo Sefolosha megegyezére jutott a New York-i rendőrséggel - mint ismert, a svájci kosaras az NYPD öt tagját perelte be, miután két évvel ezelőtt úgy sikerült őrizetbe venniük a kosarast, hogy közben eltörték a lábát és bokasérülést is szenvedett. A megegyezés részletei titkosak.

A végére pedig Kenyon Martin maradt, aki a Players' Tribune legutóbbi számában arról az öt játékosról írt, aki ellen a legjobban utáltak játszani az ellenfelek. Előkerült Metta World Peace, aki szerinte csak azoknak állt oda, akikről tudta, hogy nem fognak visszaütni, ezeket előre megtervezte. Szerinte a Malice at the Palace-nál is elfelejtik az emberek, hogy kezdődött az egész - ha problémát akar Ben Wallace-szal, akkor odaállt volna, de Wallace volt az, aki meglökte őt, és a visszavágás helyett elkezdett hátrálni, egyszerűen megfutamodott. Reggie Evans is szóba került, de pozitívabb hangvételben - nagyon utálta az ő párosukat mindenki, de Martin szerint kettejüknek köszönheti a Los Angeles Clippers, hogy 2012-ben továbbmentek az első körből. Az egykori erőcsatár szerint ott voltak már a fiatal tehetségek, Blake Griffin és DeAndre Jordan, de ha nyerni akart a Clippers a hetedik meccsen, akkor őt és Evanst kellett játszaniuk, és ezt Chauncey Billups is megmondta akkori edzőjüknek, Vinny Del Negrónak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus