Hírmorzsák 2017-04-07 (10:00)

Daryl Morey szerint a Rocketsnek, a Spursnek és a Warriorsnek vannak a legjobb esélyei a bajnoki cím megszerzésére. Porzingisnek fáj a háta, kihagyhatja az utolsó három meccset. Távozott a Lakers segéd GM-je. A fizetési sapka csak 101 millió dollárra nő a következő idényben. Lonzo Ball inkább lenne a Lakers játékosa, mint 1/1 - apja szerint három fehér játékossal nem lehet bajnoki címet nyerni.

A Houston Rocketsé a harmadik legjobb net rating a ligában (100 támadásra vetített dobott és kapott pontok különbsége), de a védekezésük továbbra is kérdés, abban 16. helyen állnak - Daryl Morey GM annyit mondott erre, hogy sokan úgy gondolták, ligautolsók lesznek hátul. A szakvezető elmondása szerint a korábbiakban a top csapatoknak és a legjobb edzőknek általában a legjobb védelmük is volt, de nehéz nem figyelembe venni a csapatok játékstílusát. Morey szerint az a legfőbb kérdés, hogy egy együttes képes-e elég nagy különbséget kialakítani közte és az ellenfele között. Szerinte a korábbiak alapján nagyjából akkora net rating kell, +6.0 körüli, hogy bajnokesélyes legyen egy csapat, ahol jelenleg ők állnak. Szerinte ezek alapján nekik, a San Antonio Spursnek és a Golden State Warriorsnek vannak a legjobb esélyeik a bajnoki címre. A gárda védekezésért felelős segédedzője, Jeff Bzdelik azt mondta, hogy néha már akkor is rohanni akarnak, mikor még nincs is náluk a labda, ez a kihívás a dologban - a védekezés nem a játék leglátványosabb és legélvezetesebb része.

Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a New York Knicksnél elképzelhető, hogy Kristaps Porzingis hátfájdalmai miatt nem játszik az alapszakasz utolsó három mérkőzésén. Jeff Hornacek vezetőedző egyelőre annyit mondott, hogy óvatosan bánnak a lettel.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a liga kiküldött egy közleményt a csapatoknak, amelyben jelzik, hogy 101 millió dollárra várható a fizetési sapka a következő idényre - ez jelentősen kevesebb, mint az eredetileg gondolt 108 millió, de még legutóbb is 103 millióról volt szó. A luxusadó 121 millió dollár lesz a jelenlegi állapot szerint. Így is növekedés lesz azért, hiszen jelenleg 94.1 milliós a fizetési sapka és 113 millió dolláron van meghúzva a luxusadó határa.

Nem fogja megrengetni a világot, de a Los Angeles Lakerstől távozott a segéd GM, Glenn Carraro - 2000 óta volt a klubnál, de mivel teljes takarítás van a vezetőségben, így az ő lelépése sem meglepő.

A végére pedig a Ball-család maradt. Egyrészt a Top2(-3)-ba várt Lonzo Balltól megkérdezték a SportsNation adásában, hogy inkább az 1/1 szeretne-e lenni vagy a Los Angeles Lakers játékosa, amire Ball elmondta, hogy az aranysárga-lilákat választaná, mert neki a családja a legfontosabb, és az egész családja Los Angelesben él, ezért többet jelentene neki, ha előttük játszhatna. Másrészt az édesapa, LaVar Ball a UCLA-ről nyilatkozott legutóbb, szerinte ugyanis három fehér játékossal nem lehet bajnoki címet nyerni, egyszerűen lassúak lábon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus