Hírmorzsák 2017-04-10 (10:15)

Irvingnek fáj a bal térde. Westbrook újabb történelmet írt, Harden dicsérte, de azt is elmondta, hogy szerinte a győzelmeknek kellene lenni a legfontosabb faktornak az MVP szavazáson. Nyugaton kész a rájátszás első köre. Matt Barnes a PO-ra felépül (boka). Porzingis talán játszik a szerdai szezonzárón (hát). A Spurs nem pihentet az utolsó két alapszakasz meccsen. Divac dicsérte Labissiere-t, a center próbál nem siettetni semmit. Fultz szívesen játszana a Knicksnél. A Cavs kitette Ligginst - felmerült a helyére Varejao, Chalmers és Dahntay Jones is. Tony Romo egy napra a Mavsnél?

A Cleveland Calvaliers irányítója, Kyrie Irving bal térdét 2015 júniusában műtötték, de továbbra sincs a legjobb állapotban - maga az érintett mondta el Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer), hogy a csütörtöki szünnapon például komoly fájdalmai voltak egész nap. Irving szerint még egy szezonnal a visszatérése után is vannak gondjai, néha kevesebb, néha több, de megbékélt azzal, hogy ez így is lesz. Nem szeretné ezt persze, de egyszerűen ez van - ma hajnalban egyébként kifejezetten jól játszott az Atlanta Hawks ellen, 45 percet töltött a parketten, de a pár nappal ezelőtti, szintén Hawks elleni meccsen már a harmadik negyedben az öltözőbe kellett sántikálnia.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy kitették keretükből DeAndre Ligginst, így megint igazolhatnak egyet - az alapszakasz végéig kell ezt megtenniük, hogy az illető játszhasson a rájátszásban, és felmerült, hogy esetleg Anderson Varejao visszatérhet a gárdához. Dave McMenamin (ESPN) úgy tudja, hogy Mario Chalmers, illetve a tavaly pont az utolsó alapszakasz meccs előtt szerződtetett Dahntay Jones is a kalapban van, de esélyesebb, hogy olyas valakit választanak, aki jobban játékban van. A New Orleans Pelicans leigazolta Axel Toupane-t a D-Ligás Toronto 905-től, illetve 2 éves szerződést kötöttek a kétszer 10 napra már leigazolt Quinn Cookkal. A Phoenix Suns szintén többéves együttműködésben egyezett meg Elijah Millsappel.

Azt ma reggel olvashattátok és láthattátok is, hogy az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook (szokás szerint) történelmet írt, hiszen meglett a 42. idei tripla-duplája, nem is akármilyen kivitelben - 50 ponttal, győztes dobással, parádés játékkal karöltve.

A Houston Rockets sztárja, James Harden a ma hajnali, Sacramento Kings elleni győzelem után azt mondta, hogy szerinte a csapat győzelmeinek a számának is számítania kellene az MVP-szavazásnál, sőt, szerinte ennek kellene a legfontosabb faktornak lennie. Nem akar túlságosan mélyen belemenni, de úgy érzi, hogy szerinte az számít a legtöbbet, hogy valaki a végső cél (a bajnoki cím) elérésének közelébe tudja-e juttatni a csapatát. Harden Westbrook 42. tripla-duplájáról elmondta, hogy óriási dolog ez, soha senki nem csinálta még ezt meg, és az egész szezon során elképesztően jól játszik a Thunder sztárja.

Ha már Harden és Westbrook, akkor itt lehet megemlíteni, hogy az utóbbi két napban nyugaton már kialakultak a rájátszás párosításai: még azt nem tudni, hogy a Utah Jazznek vagy a Los Angeles Clippersnek lesz meg a hazai pálya előnye az egymás elleni párharcban, de a Golden State Warriors (1.) a Portland TrailBlazers (8.), a San Antonio Spurs (2.) a Memphis Grizzlies (7.), a Houston (3.) pedig az Oklahoma City (6.) ellen kezdi meg a PO-ot. Keleten egyelőre egyetlen párharc sem fix, még rengeteg változás megtörténhet.

A Golden State kiscsatára, Matt Barnes bokasérüléssel küszködik az utóbbi időben, de Marc J. Spearsnek (The Undefeated, ESPN) azt mondta a játékos, hogy a rájátszásra rendben lesz. A New York Knicksnél Kristaps Porzingis a hátfájásai miatt nem játszik mostanában, de Jeff Hornacek vezetőedző azt mondta, hogy elképzelhető, hogy a lett magasember szerda este, a szezonzárón pályára tud lépni.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich azt nyilatkozta Michael C. Wrightnak (ESPN), hogy nem fognak pihentetni az alapszakasz utolsó két mérkőzésén. A tréner elmondta, hogy az utolsó két meccsen nagyon gyengék voltak támadásban és védekezésben is, úgyhogy megpróbálnak kicsit formába lendülni itt az alapszakasz végén. Egyébként is pihentettek mindenkit eleget, ráadásul ezen a héten már nagyjából olyan ritmusban fognak játszani, mint a PO-ban, nem lesz back-to-back, nem lesznek hosszú és fárasztó utazásaik, úgyhogy most már a játékra kell koncentrálniuk.

A Sacramento GM-je, Vlade Divac Ailene Voisinnel (Sacramento Bee) Skal Labissiere-ről beszélt, aki DeMarcus Cousins elcserélése óta rendesen elkezdett kibontakozni. Divac szerint Labissiere-ből különleges játékos lehet, hiszen magas, képzett, és nagyon jó ember is, úgyhogy nagyon szerencsések, hogy hozzájuk került - az előző draft 28. helyén választották. Maga az érintett azt mondta, hogy egyre jobban érzi magát a pályán - próbál a saját tempójában tanulni, nem siettetni semmit, át akarja látni a dolgokat a parketten. Nem 3-4 mérkőzés érdekli, hanem a következő évek, ezért próbálnak a többiekkel minél többet megtudni a másikról, hogyan lehetnek együtt hatékonyak. Fizikailag még sehol nincs ahhoz képest, ahol szeretne lenni, de idén nyáron erre is ráfekszik, és persze a játéka minden elemén dolgozni akar.

A jelenleg a legtöbb helyen 1/1-re várt Markelle Fultz tegnap személyesen nézte meg a Madison Square Gardenben a Knicks Toronto Raptors elleni mérkőzését. Fultzot megkérdezték arról, hogy mit gondol, tudna-e a Knicksnél a Triangle-ben játszani, a hátvéd pedig azt mondta, hogy úgy érzi, minden rendszerben ki tud teljesedni, mert sokoldalú játékos, egyébként is sok az üres helyzet a Triangle-ben, ezért is akarta megnézni élőben. Fultz azt is elmondta, hogy nagyszerű dolog lenne, ha a Knickshez kerülhetne, mert közel van a családja (Washingtonban nőtt fel), el tudnának menni sokszor megnézni, és dicsérte a szurkolókat, a várost, a csarnokot és Porzingist is.

A végére pedig a Dallas Mavericks maradt, az ESPN forrásai szerint ugyanis az a csapat terve, hogy egy napra leigazolják a Dallas Cowboys egykori irányítóját, a nemrég visszavonuló Tony Romót, aki ott fog ülni a kispadon szerelésben a gárda utolsó alapszakasz meccsén, a Denver Nuggets ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus