Hírmorzsák 2017-04-11 (10:30)

Giannis beállította Kareem Abdul-Jabbar egyik klubrekordját a Bucksnál. Brook Lopez a valaha volt legeredményesebb Nets-játékos. Paul Pierce az örökranglista 15. helyén. A Magic története legnagyobb vereségét szenvedte el ma hajnalban. Westbrook és Paul George a hét játékosai. Rondónak komoly csuklósérülése van. LeBron pihen az utolsó alapszakasz meccsen is, a Warriorsnél Iguodala és Livingston fogják ezt tenni. Paul George a játékvezetőket és Gerald Hendersont is elküldte melegebb éghajlatra a ma hajnali kiállítása után. Oscar Robertson szerint Westbrook minden korszakban nagy játékos lett volna. Presti szerint még csak kísérleteznek. D'Angelo Russell nagymamája a Timberwolves elleni meccs előtt hunyt el. James Borrego marad a Spursnél.

Napi statisztikával kezdünk most is, miután Paul Pierce megelőzte a Boston Cetlics másik legendáját, John Havliceket az örökranglistán, már ő a 15. helyezett. A Brooklyn Nets centere, Brook Lopez ma hajnalban, a Boston elleni negyedik negyedben megelőzte Buck Williamst, ezzel a Nets franchise történetének legjobb pontszerzője lett - mezőnykísérletben és bedobott mezőnykosárban, blokkban és offensive win sharesben is ő a legjobb a klub történetében. A Milwaukee Bucksnál Giannis Antetokounmpo franchise-rekordot állított be - korábban csak Kareem Abdul-Jabbarnak volt 8 tripla-duplája a csapatnál, most már a görögnek is megvan ez. Az Orlando Magic 122-75-ös vereséget szenvedett a Chicago Bulls ellen - ez a 47 pontos bukta a floridai franchise történetének legnagyobb arányú zakója.

A Chicagóhoz kapcsolódik, hogy Fred Hoiberg azt mondta ma hajnalban a riportereknek, hogy Rajon Rondónak komoly csuklósérülése van - az irányítót megnézte egy kézspecialista a közelmúltban. Az gyakorlatilag biztos, hogy Rondo az utolsó, Brooklyn elleni alapszakasz meccset is kihagyja, de hogy játszhat-e a rájátszás elején, az még kérdés - arra azért jó esély van, hogy a PO-ra felépül, mert a Magic elleni meccs előtt már elég komoly gyakorlatokat, bemelegítést végzett. A Cleveland Cavaliersnél LeBron James nem játszik az utolsó alapszakasz meccsen - 2007 óta nem lépett pályára egyszer sem a bajnok ikonja az utolsó mérkőzésen, úgyhogy ez nem meglepő, a mai vereséggel egyébként sincs a saját kezében a Cavs sorsa. A Golden State Warriorsnél pedig a négy All-Star játszani fog, de Andre Iguodala és Shaun Livingston pihennek majd holnap éjszaka.

LeBronhoz kapcsolódik, hogy az L2M report szerint helyesen ítélték meg ellene a hatodik személyi hibát a tegnap hajnali, Atlanta Hawks elleni összecsapáson - arról tegnap este írtunk, hogy James a meccs után lenyilatkozta, szerinte nem volt fault, amit ráfújtak.

A hét játékosai az Indiana Pacers kiscsatára, Paul George, illetve az Oklahoma City Thunder irányítója, Russell Westbrook lettek. George 3-0-s hetet ment csapatával, ami alatt 31.0 pontot és 9.0 pattanót átlagolt. Westbrook 3-1-es hetet teljesített a Thunderrel, miközben 32.5 pontos, 12.5 pattanós és 10.3 gólpasszos mutatói voltak - mint ismert, ő közben biztosította a tripla-dupla átlagot az egész szezonra, vasárnap éjszaka pedig megdöntötte Oscar Robertson csúcsát 42. idei tripla-duplájával. Megvolt egyébként ebben a szezonban a harmadik 50 pontos TD-je, illetve a 19. 40 pontos meccse.

George-hoz tartozik, hogy ma hajnalban kiszórták a játékvezetők egy második technikaival - könyökkel ugyan odanyomott Gerald Hendersonnak, de azt még nem fújták le, aztán Henderson a következő támadásban visszakönyökölt neki, a Philadelphia Sixers játékosa Flagrant 2-vel mehetett zuhanyozni, az ennél az esetnél gyakorlatilag semmit nem csináló George pedig a második technikaija után. A Pacers sztárja azt mondta, hogy se nem tiszteli a játékvezetőket, se bízni nem tud bennük, egészen pocsék munkát végeztek ezen az estén is - ezért valószínűleg kapni fog egy csekket majd a ligától, de már négyszer büntették, nem szokta visszafogni magát, ha a kritizálásról van szó. George Hendersonról is elmondta a véleményét: szerinte ellenfele valamilyen oknál fogva nem szereti, ha pontot szerez róla. George szerint Henderson hazai környezetben mindig így játszik - idegenben csak erőlködik, otthon viszont "tököt növeszt" magának.

LeBron mellett arról is volt szó tegnap este, hogy Oscar Robertson nagyon örült Westbrook új tripla-dupla csúcsának. Big O a The Undefeatednek (ESPN) eljuttatott írásában azt is megemlítette, hogy szerinte Westbrook minden korszakban nagy játékos lett volna - olyan intenzitással kosarazik, és olyan érzéke van a játékhoz, hogy mindig nagy élmény nézni. A Thunder GM-je, Sam Presti Ramona Shelburne-nel (ESPN) beszélgetett Westbrookról még vasárnap, és elmondása szerint egyre jobb lesz a sztár - olyan szintű játékosoknál, ahol Westbrook tart, általában kis fejlődések vehetőek észre, amennyiben nem változnak meg a körülmények, de náluk természetesen elég sokat változtak ezek a múlt nyáron, ez most egy teljesen másik gárda, mint volt. Presti szerint még Westbrook és az egész csapat is kísérletezik, hogy merre kell majd a továbbiakban építkezniük, fejlődniük.

Az tegnap hajnali történet, hogy D'Angelo Russell buzzer-beater dobásával legyőzte a Minnesota Timberwolvest a Los Angeles Lakers - azért volt ez nagy dolog, mert vasárnap reggel tudta meg Russell, hogy elhunyt a nagymamája. A találkozó után azt mondta a hátvéd, hogy tudja, hogy a nagymamája ezt szerette volna - az édesapja, a testvérei, mindenki azt akarta, hogy játsszon, ő egy kicsit el akart távolodni a kosárlabdától igazából. Nem akarta a játékon keresztül kifejezni az érzéseit, de nem volt más választása, ezért megpróbálta kihozni ebből a helyzetből a legtöbbet.

A San Antonio Spursnél újabb segédedző marad: James Borregót a New Mexico egyetem környékezte meg, de ahogy Becky Hammon, úgy Borrego sem hagyja el Gregg Popovich-ékat.

A hatékonyságtáblázatot természetesen a Golden State vezeti továbbra is (+11.8) a San Antonio Spurs (+7.8) és a Houston Rockets (+6.2) előtt - a Miami Heat ugrott be a 10-be (+1.0), a teljes listát ezen a linken találjátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus