Hírmorzsák 2017-04-13 (19:00)

A Magic menesztette Rob Hennigant, többek között Grant Hillt nézték ki a helyére. Phil Jackson további két évre marad a Knicksnél. Melo szívesen maradna a New Yorknál, de látni akarja, hogy a vezetőség nyerni akar. Towns Rick Barry 51 éves csúcsát döntötte meg. Pau Gasol Abdul-Jabbar, Garnett és Duncan nyomdokain. Új nézőcsúcs született. Isaiah Thomas szerint idén többet akarnak, mint az előző években. Wade szerint nem tipikus 1-8 párharc lesz a Celtics-Bulls. Larry Sanders többször is lekéste a csapatbuszt. Lillard szerint 6 meccsen továbbmennek a Warriors ellen. Nurkic az orvosok zöld jelzésére vár. Austin Rivers a PO első körének 3-4. meccsén térhet vissza. Covington bal meniscusát műteni kell. Embiid térdével nem volt akkora gond. A Warriors és a Spurs van támadásban és védekezésben is Top10-ben.

A nap hírét az Orlando Magic szállította, akik egy napot se vártak a szezont követően, menesztették Rob Hennigan GM-et, és az eddigi segéd GM, Matt Lloyd vette át a helyét ideiglenesen. Josh Robbins (Orlando Sentinel) értesülései szerint Lloyd az egyik esélyes a posztra hosszútávon is Travis Schlenk és Pat Garrity mellett. A hírek szerint Grant Hillt is szeretné megszerezni a Magic elnöknek, de ehhez a jelenlegi szakkommentátornak el kellene adnia részesedését az Atlanta Hawksból, és nem tudni, érdekli-e egyáltalán a lehetőség - Marc Stein (ESPN) forrásai szerint nem akarja az atlantai részesedését feladni.

A New York Knicksnél is eldőltek a dolgok: Phil Jackson és a csapat is lehívták az elnök szerződéséből hátralévő két évet, így Jackson marad a helyén.

Ugyanide és Jacksonhoz is kapcsolódik, hogy Carmelo Anthony Ian Begley-nek (ESPN) elárulta, hogy a deadline-nál volt egy pont, mikor komolyan fontolgatta, hogy lemond vétójogáról, és engedi, hogy elcseréljék. A kiscsatár arról is beszélt, hogy nagyon szívesen maradna a Knicksnél, de tudni akarja, hogy merre halad a franchise, biztosítékot akar, hogy a vezetőség nyerni akar - őt csak a győzelem érdekli, és reményei szerint mindenki így van ezzel. Anthonytól megkérdezték, hogy szerdán lépett-e pályára utoljára a Knicks színeiben, amire azt mondta, hogy őszintén nem tudja, talán majd a következő hetekben már igen. Abban biztos, hogy van egy terve a csapatnak, hogyan tovább, mit szeretnének elérni és azt hogyan képzelik, de egyelőre az ő kezében van a döntés.

Napi statisztika, hogy idén összesen nagyjából 25.300-zal többen tekintették meg a meccseket a helyszínen, mint tavaly, úgyhogy új rekord született - átlagban 17.884 néző volt jelen a csarnokokban, ez pontosan 20-szal több, mint a tavalyi csúcs. A Minnesota Timberwolves centere, Karl-Anthony Towns lett a liga történetének legfiatalabb játékosa, aki 25/10-es átlagot tudott produkálni (25.3 pont, 12.1 pattanó). Ez eddigi csúcsot Rick Barry 51 évvel ezelőttről, 1965/66-ból tartotta. Arról ma délelőtt volt szó, hogy Pau Gasol elérte a 20.000 pontot, arról viszont nem, hogy ő Dirk Nowitzki után a második európai játékos, akinek ez sikerült az NBA-ben. Gasol Kareem Abdul-Jabbar, Kevin Garnett és Tim Duncan után a negyedik játékos, aki eljutott 20.000 pontig, 10.000 pattanóig, 3.500 gólpasszig és 1.500 blokkig.

Azt a mai Visszajátszásban láthattátok, hogy Oscar Robertson szerint Russell Westbrook az MVP. Westbrook erre annyit mondott, hogy nagy megtiszteltetés ez számára, de már csak az is nagyon jó volt, hogy ott volt velük Big O, nem is álmodott arról, hogy valaha része lesz ebben.

A Boston Celtics sztárja, Isaiah Thomas azt nyilatkozta Chris Forsbergnek (ESPN), hogy ez egy teljesen más csapat, mint tavaly vagy tavaly előtt. Van néhány új játékosuk, magasabb szinten is teljesítenek, de még többet akarnak elérni. A korábbi szezonokban csak be akartak jutni a PO-ba, aztán lesz, ami lesz, most viszont tovább akarnak jutni, és olyan sokáig akarnak menetelni, ameddig csak tudnak. Azt is hozzátette Thomas, hogy mikor a csapathoz került 2015 februárjában, nem nagyon álmodozott a Celtics a keleti első helyről, de még a rájátszásról sem igazán. Az, hogy ilyen gyorsan elértek idáig, szerinte jól mutatja, merre tart a klub, illetve milyen keményen dolgozik mindenki a Bostonnál.

A Boston első körös ellenfele a Chicago Bulls lesz, dobóhátvédjük, Dwyane Wade pedig KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, hogy bár 1-8 a kiemelés, de szerinte ennél sokkal nagyobb lesz a küzdelem. A dobóhátvéd szerint a 82 meccses alapszakasz nagyon hosszú, de ezért játszik, a rájátszás miatt.

Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers volt centere, Larry Sanders kedden elkésett egy csapatbuszt Miamiben, és nem ez volt az egyetlen ilyen esete. David Griffin GM azért elmondta, hogy Sandersnek semmi olyan gondja nem volt, mint amiről korábban hallani lehetett, ez a késés pedig nem volt perdöntő abban, hogy az alapszakasz legvégén kirakták a keretből.

Nyugaton is kezdenek bemelegíteni a rájátszásra: megkérdezték Damian Lillardöt, hogy mit vár a Golden State Warriors elleni első körös párharcra, amire azt mondta az irányító, hogy hat meccsen továbbmennek.

Szintén a Blazershez tartozik, hogy Jusuf Nurkicnál március 31-én vettek észre egy szárkapocscsont-törést, és bár tegnap volt egy röntgenje, egyelőre még nem tudja a bosnyák center annak az eredményét, várja, hogy zöld utat adjanak neki az orvosok. Elmondása szerint jól érzi magát, de kell az engedély, hogy pályára tudjon lépni. A Los Angeles Clippersnél Austin Rivers a combhajlítója miatt nem játszik egy ideje, és ő biztosan kihagyja a rájátszás elejét, mert az első kör harmadik vagy negyedik meccsén játszhat majd először.

Sérülésekhez kapcsolódik az is, hogy a Philadelphia Sixersnél Robert Covington bal meniscusa (is) elszakadt, műteni kell a következő napokban. A Sixers centere, Joel Embiid viszont Jackie MacMullennek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy gyakorlatilag semmi baja nincs a térdének - mielőtt megműtötték, úgy volt, hogy akár fél évet is ki kell hagynia, aztán mikor felnyitották akkor derült ki, hogy jóval kisebb a gond.

A végére pedig a támadási és védekezési hatékonyságok maradtak: csak a Golden State Warriors és a San Antonio Spurs végeztek az idény végén Top10-ben mindkét kategóriában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus