Hírmorzsák 2017-04-18 (10:15)

Lillard és Draymond Green szerint is jó a köztük lévő trash talk. Bosh úgy érzi, fog még játszani az NBA-ben. Millsap szerint ők kosaraztak, a Wizards MMA-zott. Doc Rivers kiakadt egy újságírói kérdésen. Westbrooknak egy barátja van a pályán, a labda. Fizdale-nek megvolt a véleménye a mai játékvezetésről. Gobert biztosan nem játszik ma este, Isaiah Thomas igen, Austin Rivers és Matt Barnes valószínűleg a 3. meccseken térnek vissza. Iguodala jó eséllyel marad a Warriorsnél, ha meg tudják tartani a Bird-jogait. Curry erősen gondolkodott azon, hogy otthagyja az Under Armourt. KCP-re minden ajánlatot tart a Pistons. McDonough marad jövőre is a Sunsnál. Melo és a felesége különköltöztek. Michele Roberts elítélte Phil Jackson Anthonyra vonatkozó kijelentéseit. Woodot kiteszi a Hornets.

A jelenleg "betegállományban" lévő Chris Bosh Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel) elmondta, hogy őszintén úgy gondolja, fog még játszani az NBA-ben, nem így akarja befejezni pályafutását. Bosh azt is elmondta, hogy persze nem volt jó átélni, amit a Miami Heat csinált vele, de megérti, hogy mit miért tett Pat Riley, neki a Miami elnökeként ezt kellett tennie - Riley az idény előtt lenyilatkozta, hogy nem számolnak Bosh-sal, miután megbukott az orvosi vizsgálatokon. Az egészségi állapotáról annyit mondott, hogy komplikált a dolog, ezért nem játszott a teljes idényben, de emiatt sok olyan dologban tudott fejlődni, amiben eddig nem kellett, hiszen teljesen más élethez volt szokva, az edzésekhez, a kosárlabdához, ezt pedig most hanyagolnia kellett. Bosh elmondása szerint egyelőre nem igazán tudja, mit szeretne csinálni, de szerinte ezzel semmi gond nincs - sok minden jár a fejében.

A Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard a Golden State Warriors elleni első találkozó után elmondta, hogy a Draymond Greennel történt trash talkja szerinte jó dolog, mert ettől csak jobban játszik, kihívásként fogja fel. Green mond neki valamit, de arra ő válaszol, mindig megpróbál visszavágni. A Warriors erőcsatára is azt mondta, hogy nincs ebben semmi tiszteletlenség, rengeteget játszottak egymás ellen az utóbbi 4-5 évben, nagyon jól ismerik már egymást a pályán és azon kívül is. Elhangzik valami az egyik oldalról, aztán jön a válasz a másikról is, teljesen rendben van ez. Ő például kihagyta a zsákolást, CJ McCollum meg odaszólt neki, hogy vádlira kellene még egy kicsit gyúrni - az ilyen dolgok miatt sokkal élvezetesebb egy-egy meccs és párharc.

Nem volt ilyen idilli a hangulat a Washington Wizards és azt Atlanta Hawks első ütközetét követően. A Hawks erőcsatára, Paul Millsap szerint annyi volt a különbség a két gárda között, hogy ők kosárlabdáztak, a fővárosiak meg MMA-ztak. Millsap szerint fizikálisan játszott ellenfelük, márpedig ha ilyenek, akkor arra nekik válaszolniuk kellene, fel kellene venni a kesztyűt velük keménységben

A Los Angeles Clippers egy buzzer-beaterrel kapott ki a Utah Jazztől az első meccsen, miután Chris Paul 13 másodperccel a vége előtt egyenlített egy duplával. Doc Riverstől megkérdezték a találkozót követően, hogy nem gondolkodtak-e azon, hogy csak a támadóidő végén dobják el a labdát, hiszen 18.7 másodperc volt hátra, mikor megkapta a labdát a Clippers, de erre Rivers visszakérdezett, hogy ki csinálta volna ezt? Szerinte ennek semmi értelme nincs, a legbutább dolog, amit valaha hallott. Ha kettő ponttal le van maradva egy csapat, akkor megpróbál pontot szerezni, mindegy mikor - ha egy másodperc alatt tud, akkor akkor. Ha találnak egy edzőt, aki ezt másképp gondolja, azzal szívesen leülne beszélgetni.

Az Oklahoma City Thunder irányítóját, Russell Westbrookot kérdezték a Houston Rockets elleni első meccs előtt a James Hardennel ápolt baráti viszonyáról, amire azt mondta az OKC sztárja, hogy amikor pályára lép, csak egyetlen barátja van, és az a labda - ezt még gyerekkorában tanulta az édesapjától, és azóta is így áll hozzá.

A Memphis Grizzlies a San Antonio Spurs elleni első találkozón teljesen összeesett a második félidőre, és az összecsapás után David Fizdale vezetőedző elmondta, hogy ha Mike Conley-nak nem lesz nagy sorozata, akkor nem lesz hosszú rájátszásuk. A második meccsen Conley jó volt, de a Grizzlies így is kikapott - 23 büntetője volt a Spursnek az első félidőben, míg a Memphisnek csak 6, miközben több dobással próbálkoztak a festékben, ez pedig Fizdale-nek nagyon nem jött be. Elmondása szerint Conley azért nem kapja meg a kellő tiszteletet a játékvezetőktől, mert nem száll el az agya egy-egy rossz ítéletnél, és ezért nem is úgy fújnak neki, mint másoknak, ő azonban ezt nem fogja hagyni. Tudja, hogy Gregg Popovich-nak milyen eredménysora van, ő pedig csak egy újonc edző, de ilyen játékvezetés akkor is megengedhetetlen - mindent kiadtak magukból a játékosai, megérdemelték volna, hogy a meccsben legyenek, de még ezt a sanszot is elvették tőlük a bírók.

A második mérkőzésekhez tartozik, hogy a Jazznél Rudy Gobert biztosan nem játszik a Clippers elleni második összecsapáson ma este - mint ismert, térdsérülést és csontzúzódást szenvedett a francia center az első meccsen, de szalagsérülése nem volt. A Boston Celticsnél Isaiah Thomas húga halála után lesz a második találkozón is a Chicago Bulls ellen, szintén ma éjszaka, ezután utazik majd Tacomába a családjához - Brad Stevens egyébként elmondta, bárhogy dönt Thomas, mindenben támogatják, de úgy tűnik, végigjátssza a sorozatot az irányító. A Clippersnél Austin Rivers reményei szerint a Utah ellen harmadik mérkőzésre térhet vissza, a Golden State-nél pedig Matt Barnes szintén a Blazers elleni harmadik összecsapással számol - lehet, hogy a másodikon is játszhat, de saját elmondása szerint a harmadik reálisabb.

Tim Kawakami (San Jose Mercury News) információi szerint amennyiben a Warriors meg tudja tartani Andre Iguodala Bird-jogait (ehhez el kell érniük, hogy Kevin Durantnek elég legyen 20% emelés, az idei 26.5 millióról 31.8 millióra tudják növelni a pénzét, de feljebb nem, különben Iguodala jogairól le kell mondaniuk), akkor a liga egyik legjobb hatodik embere nagy valószínűséggel marad jelenlegi csapatánál - az egyik forrás szerint ebben az esetben csak az a kérdés, hogy hány éves szerződést ajánl neki a Golden State.

Szintén a Warriorshöz tartozik, hogy az Under Armour vezérigazgatójának, Kevin Planknek még az amerikai elnökválasztás idején és után volt egy kijelentése, miszerint Donald Trump nagy segítség lehet az ország számára. Steph Currynek annyira nem jött be ez a vélemény, hogy Andrew Corsellónak (GQ) elmondta, egy egész napot telefonálgatott ezután, hogy megtudja, mások hogyan gondolkodnak az UA-nál. Amennyiben úgy érzékelte volna, hogy a cég alapértékei nem egyeznek meg az övével és fordítva, akkor simán elhagyta volna az Under Armourt - jelenleg 2024-ig van velük szerződése évi 32 millió dollárért.

A Sacramento Kings GM-je, Vlade Divac a Sacramento Bee munkatársának a nyári tervekről annyit mondott, hogy Bogdan Bogdanovic igazi kettes, akit szeretnének áthozni a következő szezonra, erről beszélni is fognak a játékossal, azt viszont még túl korai megmondani, hogy Ty Lawsont és Darren Collisont megpróbálják-e megtartani vagy sem.

A Detroit Free Press információi szerint a Detroit Pistons minden ajánlatot tartani fog Kentavious Caldwell-Pope-ra - az egyik forrás szerint egyszerűen nem veszíthetik el a korlátozott szabadügynökké váló dobóhátvédet.

A Charlotte Hornets nem hívja le Christian Wood 2017/18-as csapatopcióját, így a játékos szabadügynök lesz a nyáron. 13 meccsen 8.2 perc alatt 2.7 pontot, 2.2 pattanót és 0.5 blokkot átlagolt.

Marc Stein és Chris Haynes (mindketten ESPN) forrásai szerint a Phoenix Suns megtartja GM-jét, Ryan McDonough-t a következő idényre is - szerződése utolsó évébe lép, 2013 óta irányítja a klub vezetőségét, de az arizonai franchise hét éve nem jutott be a PO-ba egyszer sem. McDonough a múlt héten az Arizona Republicnak elmondta, hogy a 24-58-as mérlegük persze nem túl jó, de az utóbbi időben több fiatal játékosuk is bontogatta szárnyait - az All-Star gála óta a korábban kevesebb lehetőséget kapók is megmutatták, mire képesek, és ez jó jel a jövőre nézve. Van egy előkelő helyre szóló első, illetve két második körös pickjük, rengeteg capspace áll rendelkezésükre, úgyhogy lesznek lehetőségeik. Van egy tervük - a fiataloknál akarnak erősíteni, de persze megnézik majd a szabadügynököket is, aztán ott van persze a legkiszámíthatatlanabb rész is, a cserék, azok pedig általában a draft előtt kezdenek felpörögni.

Egy érdekesség így a végére: Carmelo Anthony és felesége, La La különköltöztek, miután ez az idény elég negatív hatással volt házasságukra. Egyelőre a válás nincs tervben, de mivel az "asszonynak" a saját karrierje miatt a hírek szerint komoly befolyása volt arra, hogy Melo New Yorkban akart maradni a nagy piac miatt, így ez még egy érdekes fordulatot hozhat - Anthony könnyebben mondhat le a no-trade lehetőségéről is. Közben a Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts közleményben ítélte el, hogy a Knicks elnöke, Phil Jackson nyíltan beszélt arról, hogy Anthonynak jobb lenne más csapatban. Szerinte ha a játékosoknak meg van tiltva, hogy ilyen nyilatkozatokat tegyenek, az a fair, ha a vezetőségi tagok sem mondhatnak hasonlót, ezt pedig jelezték Adam Silver commish felé is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus