Hírmorzsák 2017-04-18 (21:30)

George szerint Stephensonnak állítania kell a testbeszédén. A Minnesota húzhat a Knicks előtt, ha nem változik semmi a lotteryn. LeBron szerint közel vannak ahhoz, amire képesek - akart változtatni a büntetőjén, de Lue azt mondta, hogy ne tegye. Nurkic nem játszik a második meccsen se, Durant játéka kérdéses. Harkless szerint a Warriors már tudja, hogy a Blazers le tudja győzni őket. Doc Rivers szerint nincs értelme szétbontani a Clipperst, mikor közel állnak a végső sikerhez is. JR Smith combhajlítójával van gond. Covington térdét megműtötték. Kész a Big3 liga menetrendje - az eddigi csapatok. Antetokounmpo és Isaiah Thomas technikaiját is eltörölték. Ray Allent csak padmelegítőnek és a fiatalok mentorának akarták már.

Az Indiana Pacers sztárja, Paul George a ma hajnali, második Cleveland elleni vereség után azt nyilatkozta, hogy nem szabad, hogy Lance Stephensont elkapja a hév, kontrollálnia kell önmagát. George szerint Stephensonra vezérként tekintenek, felnéznek a csapattársai, úgyhogy a gárda érdekében fejlődnie kell a testbeszédének. Tudják mindannyian, hogy a hátvéden mindig meglátszódnak az érzelmek, szívből játszik, nagy benne a versenyszellem, így nem könnyű visszafognia magát, de az energiáit arra kell fordítania, hogy mindent megtegyen az együttes érdekében, amire csak szükségük lehet.

A Cavsnél LeBron James azt mondta, hogy most már nagyon közel vannak ahhoz, amire képesek. Korábban is elmondta már, inkább van egy 18 pontos előnye, amiből adnak le, minthogy ne legyen, a végjátékban pedig kulcsszituációkat oldottak meg, így tudtak megnyerni egy PO-meccset - ennél többet nem nagyon lehet kérni. James szerint feljebb kapcsoltak, ez a produkció már ott körül van, amilyen lehetőségek rejlenek ebben a keretben.

A rájátszás előtt egyébként James beszélt Kyle Korverrel arról, hogyan lehetne hatékonyabb a büntetővonalról - az alapszakaszt csak 67.4%-kal zárta ebben a szegmensben, ami több mint 5%-os visszaesés egy évvel ezelőtthöz képest. James elmondása szerint nyitott mindenre, Korver talán a legjobb dobójuk a jelenlegi keretben, úgyhogy beszéltek, hogy mit tudna esetleg tenni azért, hogy javuljon. Tyronn Lue vezetőedző a második Pacers elleni összecsapás előtt elmondta, hogy azt tanácsolta LeBronnak, ne változtasson stílust. Lue szerint James a világ legjobb játékosa, csinálja, amit kell, és bíznia kell abban, amit csinál - szerinte elég jól dobja a büntetőket játékosa. Az első meccset jól kezdte egyébként Bron (4/4), viszont összességében a két találkozón csak 60%-ot hozott (9/15).

A Los Angeles Clippers elnökét és vezetőedzőjét, Doc Riverst kérdezték, hogy együtt tartja-e a magot - Chris Paul, Blake Griffin és JJ Redick is szabadügynök lesz. Rivers Sam Amicnek (USA Today) azt mondta erről, hogy hisz abban, hogy megnyerik idén a bajnoki címet, de ha nem, akkor is az a kérdés, hogy felbontsanak-e egy olyan keretet, amely 50 győzelemre képes az alapszakaszban, és közel van a végső sikerhez, vagy együtt tartsák őket, és a mag körül próbáljanak csak meg változtatni. Számára mindig a Utah a példa ilyen szempontból, és nagyon örül neki, hogy Karl Malone és John Stockton nem hallgattak akkor másokra - ők is évekig bejutottak a PO-ba, de folyamatosan csak próbálkoztak, aztán pályafutásuk végén sikerült kétszer is döntőbe kerülniük. Szerinte könnyű kívülről azt mondani, hogy fel kell bontani a csapatot, és ez a könnyebbik út Rivers szerint.

A Portland TrailBlazers centere, Jusuf Nurkic bejelentette, hogy a Golden State Warriors elleni sorozat második mérkőzésén sem fog pályára lépni. A Golden State-nél Kevin Durantnek a bal vádlija meghúzódott, a játéka kérdéses. Szintén sérülés: a Philadelphia Sixes kiscsatárát, Robert Covington megműtötték - artroszkópos térdműtétje volt a szakadt jobb meniscusa miatt, de a nyár folyamán már teljes értékű munkát végezhet majd. A Cavsnél pedig JR Smith combhajlító sérülése miatt nem játszott ma hajnalban, a Pacers elleni második félidőben, de nem tudni, mennyire rossz a helyzet, kell-e kihagynia mérkőzést.

Ha már előkerült a Blazers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Mo Harkless Jon Beckernek (Mercury News) azt mondta, hogy tudják, hogy le tudják győzni a Warriorst, és szerinte ezt most már a Golden State is tudja.

A liga visszavonta Isaiah Thomas és Giannis Antetokounmpo technikai hibáit is - mindketten az első meccseken kaptak ilyen hibát, de az NBA megítélése szerint hibásan..

A BIG3 liga kihirdette a bajnokság teljes menetrendjét, illetve az eddig ismert csapatokat - ezen a linken olvashattok róluk bővebben.

Megvolt a tie-breakerek kisorsolása - azt döntötték el ezzel, hogy mely csapatok álljanak előrébb a draft szempontjából az azonos mérleggel végző együttesek közül. A legfontosabb döntetlen a Minnesota Timberwolves javára dőlt el, így ők választanak a hatodik helyen a drafton, a Knicks pedig a hetediken, ha nem sorsolják egyik gárdát sem a Top3-ba (a lotteryn azonos esélyekkel indulnak mindketten). A 15-16. helyen Portland-Chicago, a 17-18. helyen Milwaukee-Indiana, a 19-20. helyen Atlanta-Portland, a 23-24-25-26. helyeken pedig Toronto-Utah-Orlando-Portland lesz a sorrend (itt már az elcserélt pickek is figyelembe vannak véve).

A végére pedig Ray Allen maradt, aki idén vonult vissza hivatalosan, de 2014 óta nem lépett pályára. Allen az ESPN The Jump című műsorában elmondta, hogy olyan megkeresései voltak csak, hogy mennyire képes elfogadni a veterán szerepét, hogy ülnie kell a padon és a fiatalokat mentorálni. Ez is megfelelt volna neki, de emellett játszani is akart - azt szerette volna, ha megdolgozhat a játékperceiért. Nem nagyon érezte, hogy ez bárhol is lehetséges lett volna, és nem akart úgy ülni valamelyik gárda kispadján, hogy azt kérdezgeti, mibe sikerült kevernie önmagát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus