Hírmorzsák 2017-04-22 (10:00)

Wade szerint sok csapat csak arra gondol, hogy LeBront kiejtse a rájátszásból. Irvinget még mindig ámulatba ejti James. Ha a második körbe jut a Chicago, Butler jó eséllyel marad a csapatnál. Rondo pár hét pihenővel számol hüvelykujjtörése miatt. Durant tegnap már edzett, játéka kérdéses a következő meccsen. Blake Griffinnek a jobb nagylábujjával van gondja. Hayward franchise-rekordot döntött a Jazznél. Westbrook megint Big O nyomdokaiba lépett - leültek beszélgetni a tripla-duplákról és karrierjükről (videó). John Wallban megmaradt a két évvel ezelőtti sorozat és Schröder viselkedése. DeRozan magára vállalta a Bucks elleni harmadik meccset, Casey szerint csapatként buktak el, és a labdajáratás a kulcs. Magic Johnson kacsingatna Paul George-ra, ha találkoznának. A Kingsnél átalakult a vezetőség, az AS Roma focicsapatától szerződtettek Analitikust.

A Chicago Bulls dobóhátvédje, Dwyane Wade Howard Becknek (Bleacher Report) azt mondta, hogy vannak olyan gárdák, amelyek azzal kelnek és fekszenek, csak arra tudnak gondolni, hogy legyőzik LeBron Jamest és a Cleveland Cavalierst. Wade szerint James ekkora játékos, és erről beszéltek is anno Miamiben - olyan, mint Michael Jordan volt, nehéz volt őt kiejteni, és szerinte ezt LeBron bizonyította is az elmúlt évek során. Mint ismert, James zsinórban 6 döntőt játszott, és idén is a Cavs a topfavorit keleten.

Szintén Jameshez kapcsolódik, hogy csapattársa, Kyrie Irving az Indiana Pacers ellen megnyert harmadik találkozó után Chris Fedornak (Cleveland.com) elmondta, hogy még mindig ámulatba ejti őt LeBron, a kérdés az, hogy ez az újságírókkal is így van-e - mint ismert, Irvingnek nem sok köze volt a harmadik mérkőzésen produkált feltámadáshoz, Jamesnek annál több. Az irányító azt mondta, hogy ha valami nagy dolgot csinál LeBron, azt azonnal valaki máshoz vagy más nagy produkciókhoz hasonlítják. Irving szerint hihetetlen volt csapattársa megint, ez pedig egy újabb nagy győzelem volt a Cavs történetében

A Bullsnál egyébként úgy néz ki, hogy kezdenek összeállni a dolgok - ma hajnalban kikaptak a Boston Celticstől, de Rajon Rondo nélkül. Három sztárjuk a második találkozó előtt kedd délután leült egymással beszélgetni - az előbb említett Howard Beck egyik forrásai szerint ez Rondo ötlete volt, de az irányító miatt nem volt sok diskurzus Wade, Rondo és Jimmy Butler között az idény során, mert a játékmester inkább a csapat fiatal játékosaival vegyült. A forrás szerint ennél az egy alkalomnál kis túlzással többet beszélgettek, mint az egész évben.

Még mindig Bulls és Beck-hír, hogy az újságíró információi szerint Butler sorsát eléggé megkavarta ez az idény végén mutatott játék, illetve még valószínűbb lenne a maradása, ha bejutnának a második körbe - mielőtt a Chicago márciusban lábra kapott volna, szinte biztos volt, hogy a nyáron teljesen lebontják a jelenlegi magot, és Butlert is megpróbálják elcserélni (ez lett volna a forgatókönyv akkor is a hírek szerint, ha kisöprik őket az első körben), de ha így játszanak és eredménye is lesz, elképzelhető, hogy köré építkeznek majd a továbbiakban is. Az érdekesség az, hogy pont a Boston érdeklődik leginkább Butler iránt, ők tehát a továbbjutással duplaszívességet tehetnének maguknak.

A sérülteket is a Bullsszal kezdjük - Rondo csapata ma hajnali veresége után azt nyilatkozta KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy pár hetet biztosan kihagy, egyelőre egy villát nem tud megfogni a törött hüvelykujja miatt. A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant edzett már tegnap, de játéka még mindig kérdéses a Portland TrailBlazers elleni harmadik találkozóra. Steve Kerr vezetőedző azt mondta, hogy ha a döntő hetedik meccse jönne, pályára lépne Durant, mert nem olyas valamiről van szó, ami veszélyeztetné a karrierjét, viszont ha rásérül, több hetet kihagyhat, ezért nem akarnak kockáztatni. Kerr szerint Durant természetesen ideges, főleg miután egy 6 hetes kényszerpihenőből jött vissza nemrég. A Los Angeles Clippersnél Blake Griffin ma hajnalban idő előtt fejezte be a Utah Jazz elleni harmadik összecsapást, miután megsérült a nagy lábujja a jobb lábán. Egyelőre annyit tudni, hogy a röntgen negatív lett, de hogy pontosan mi és mekkora Griffin baja, illetve mennyit kell kihagynia, arról egyelőre nincs információ, majd valószínűleg a mai MRI után lesz.

Van napi statisztikánk is: a Jazz sztárja, Gordon Hayward ma hajnalban 21 pontot szerzett a Clippers elleni harmadik ütközet első negyedében, ez új franchise-rekord. Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook újra Oscar Robertson nyomdokaiba lépett - ő Big O óta az első játékos, aki a rájátszásban egymás utáni találkozókon tudott 30 pontos tripla-duplát szerezni, Robertsonnak ez kétszer is sikerült 1963-ban. Westbrook egyébként 2015 és Blake Griffin óta az első, aki egymás után hozott TD-t, és 2002 és Jason Kidd óta az első, akinek egy sorozatban sikerült ez.

A Washington Wizards 2-0-ra vezet az Atlanta Hawks ellen, John Wall pedig láthatóan emlékszik a két évvel ezelőtti egymás elleni PO-párharcra, amivel a Hawks a keleti döntőbe jutott - most Dennis Schröderre alkalmazott egy ún. "Death Stare" nézést, és mormolt el jó néhány keresetlen szót, valószínűleg nem imát. Az indok a két évvel ezelőtti sorozatban keresendő: Schröder kitett egy képet instagramra, amin Kent Bazemore-ral nevetnek Wallon. A fővárosiak játékmestere ráadásul abban a sorozatban csuklótöréssel játszott, három találkozót ki is kellett hagynia, és hallotta, amint Schröder azt mondta Bazemore-nak, hogy dolgozza meg a sérült testrészt, üssön rá.

A Toronto Raptors megsemmisítő vereséget szenvedett a Milwaukee Buckstól az egymás elleni harmadik meccsen, ami után DeMar DeRozan magára vállalta a felelősséget - szerinte van egy másik oldala is, ami most ki fog jönni belőle, miután cserben hagyta a csapatát. Dwane Casey vezetőedző szerint nem lehet egy valakit kiemelni, kolletkíven mondtak csődöt - pocsékul játszottak, de a szakmai stáb is ugyanilyen gyenge munkát végzett, együtt kell elvinniük a balhét. A tréner azt is elmondta, hogy egy ilyen 3. mérkőzés után kötelező változtatásokat eszközölnie, meg is fogja tenni - voltak már ilyenek a második félidőben is. Casey szerint a labdajáratás lenne fontos, mert így kerülhetnek helyzetbe - kicselezni, lefutni nem fogják a Bucksot, gyorsabbak sem lesznek náluk, de a labda az lehet, Ez volt a lényeg a második találkozón is, ehhez kell visszatérniük.

A Los Angeles Lakers "új" elnöke, Magic Johnson a Jimmy Kimmel Live műsor vendége volt, ahol többek között arról is kérdezték, mi történne, ha találkozna például Paul George-dszal - mint ismert, a liga szabályai tiltják az ún. tamperinget, tehát más csapat vezetője érvényes szerződéssel rendelkező játékost semmilyen formában nem környékezhet meg. Magic azt mondta, hogy köszönnének, mivel ismerik egymást, és bár nem mondhatná neki, hogy "gyere Paul, igazolj hozzánk", bármennyire is szeretné, kacsingatni azért kacsingatna.

A Sacramento Kingsnél volt két kinevezés. Van egy új "matematikusuk", a távozó Roland Beech helyét ugyanis Luke Bornn veszi át az Analitikával és az ezzel kapcsolatos stratégiával foglalkozó részleg vezetőjeként - Bornn-ról érdekesség, hogy az AS Roma focicsapatát hagyja ott a Kings kedvéért, emellett mindössze 31 évesen a Simon Fraser Egyetem segédprofesszora és a Harvard vendég előadója (volt, mivel ezekről is lemondott Vlade Divacék kedvéért). A klub új alelnöke Scott Perry, aki 5 évig dolgozott az Orlando Magicnél - ő Divacnak jelent a továbbiakban, és a most kinevezett Bornn-nal, valamint Ken Catanellával kell majd szoros együttműködésben dolgoznia.

A végére pedig Russell Westbrook és Oscar Robertson maradtak, egymással beszélgettek a karrierjükről és a tripla-dupláról:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus