Hírmorzsák 2017-04-27 (10:15)

Lue nem érti, miért csinálnak az emberek nagy ügyet James játékperceiből - szerinte sok csapat túlságosan is meg akart felelni a média nyomásának ebben a témakörben. Danny Granger szerint nem lehet hibáztatni Paul George-ot, ha távozik a Pacerstől. Neil Olshey szerint Lillard és McCollum cserélhetetlenek. Wade szerint jó helyzetben vannak - pontosan olyanban, amiben nyolcadik helyezettként lenniük kell. Westbrook nem gondolkodott még a hosszabbításon, de szeretne Oklahoma Cityben maradni. Kanter nem foglalkozik a cserepletykákkal, a Thundert a családjának tartja, és Taj Gibson is maradna az együttesnél. A Rockets tulajdonosát 100.000 dollárra büntették. Nené tavaly nyáron még a visszavonuláson is gondolkodott. John Wall szerint az igazi énjét még nem is láthattuk. Schrödert nem érdekli a statisztikája, győzelmek kellenek nekik.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James 43.7 percet átlagolt az Indiana Pacers elleni első körös sorozatban, de Tyronn Lue vezetőedző Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) elmondta, hogy nem érti, miért csinálnak ebből az emberek nagy ügyet. A rájátszás előtt volt egy hétnyi pihenőjük, négy meccset lejátszottak, most megint lesz egy hétnyi szusszanásnyi idejük, úgyhogy lehet, hogy következőleg 48 percet játszik majd James. Lue állítása szerint LeBron azt mondta neki, hogy rosszabbul érzi magát fizikailag, ha nem játszik. A tréner úgy gondolja, hogy az sokat segít Jamesnek, hogy rengeteget volt a pályán az alapszakaszban, mert így bírja a 42-43 perceket a rájátszásban is. Fizikailag nem okoz gondot neki ez a terhelés, úgyhogy őt nem nagyon érdekli, hogy mások mit mondanak. Lue azt is hozzátette, hogy szerinte a csapatok túlságosan hallgatnak a médiára a pihentetéssel kapcsolatban, és néhány játékost egyszerűen többet kellett volna pályán tartania a csapatának, és akkor máshogy festene a PO is.

Az Indianánál Paul George távozása terítéken van, ha nem is ezen a nyáron, de a következőn igen, hiszen korlátozások nélkül igazolhat majd bárhova, és azt már megmondta, hogy bajnokesélyes csapatot szeretne maga köré, különben jó eséllyel eligazol. A Pacers korábbi sztárja, Danny Granger a CBS Sports Reiter Than You című adásában azt mondta erről a témáról, hogy szerinte nagyon látszódott még a Cleveland elleni negyedik meccs utáni sajtótájékoztatón is George-on, hogy mennyire akar nyerni. A pénz nem mindenkit tesz boldoggá, a győzelem és a siker sok játékosnak jóval fontosabb ennél, úgyhogy szerinte senki nem hibáztathatja George-ot, ha elmegy a Pacerstől.

A Portland TrailBlazers GM-je, Neil Olshey kedden a riportereknek elmondta, hogy adhatna olyan választ az egyik kérdésre, hogy senki nem cserélhetetlen, de Damian Lillard és CJ McCollum lényegében igen - olyan kicsi a valószínűsége, hogy bárki felajánl értük csak hasonló értékű csomagot, hogy gyakorlatilag el sem tudja képzelni, hogy ez megtörténik.

Ma hajnalban lejátszották a Boston Celtics - Chicago Bulls párharc ötödik találkozóját, a Boston pedig zsinórban harmadjára nyert, így 3-2-re vezet. A találkozó után Dwyane Wade azt mondta, hogy jó helyzetben vannak - lehet, hogy furcsán hangzik ez, miután az első két összecsapást megnyerték Bostonban, de pontosan ott vannak nyolcadik kiemeltként, ahol lenniük kell. Most mennek haza a hatodik ütközetre, ahol csak rajtuk múlik, sikerül-e nyerniük és kiharcolniuk a hetedik, mindent eldöntő csatát.

Tegnap este volt arról szó, hogy idén nyáron Russell Westbrook 5 éves, nagyjából 220 millió dolláros hosszabbítást köthet az Oklahoma City Thunderrel. Westbrook tegnap a mérkőzés után azt mondta, hogy igazából még csak a feleségére gondolt, hogy hogy van, jól van-e, de a szerződéshosszabbítás még egyáltalán nem jutott az eszébe. Azt is hozzátette, hogy persze mindenki tudja, mennyire szeret Oklahoma Cityben játszani, és imád mindenkit a csapatnál, szeretne a Thundernél maradni. Szerinte elég komoly fejlődési lehetőség van a jelenlegi keretben, van bennük bőven potenciál a mostani állománnyal is.

Az is a Thunderhez kapcsolódik, hogy Enes Kanterrel kapcsolatban felmerültek cserepletykák, amire viszont a török magasember csak annyit mondott, hogy nincs rá befolyása, de otthon érzi magát, és az OKC-t a családjának tekinti. Kanter egyébként jövőre 17.8 milliós szerződéssel rendelkezik, 2018/19-re pedig van egy 18.6 millió dolláros játékosopciója. Tegnap este arról volt szó egyébként, hogy a hírek szerint Taj Gibson valószínűleg távozik a klubtól, de ez közel sem biztos - a magasember maga nyilatkozta le Erik Horne-nak (The Oklahoman), hogy megmondta Sam Presti GM-nek, hogy szeretne maradni.

Szintén tegnap este volt arról szó, hogy a liga vizsgálja a Houston Rockets tulajdonosát, Leslie Alexandert, aki meccs közben ment oda Bill Kennedy játékvezetőhöz és fejezte ki nemtetszését a tevékenykedésével kapcsolatban. Alexandert emiatt 100.000 dolláros büntetésben részesítette az NBA.

Maradjunk még egy kicsit a Rocketsnél: Nenének kifejezetten jó éve van azok után, hogy az utóbbi pár szezonja nem igazán sikerült, és főleg a rájátszásban, az Oklahoma City ellen nyújtott nagyon jó teljesítményt. A brazil magasember a The Undefeatednek elmondta, hogy gondolkodott az idény előtt azon is, hogy esetleg visszavonul - szerinte azért megy most jobban neki a játék, és azért élvezi újra a kosarazást, mert a csapattársai tisztelik, sikereket érnek el, és egészségileg sincs gondja. Mike D'Antoni vezetőedző és Jeff Bzdelik segédedző szerint egyébként ez utóbbi annak köszönhető, hogy Nené egészségesebben étkezik.

Lee Jenkins (Sports Illustrated) írt egy hosszabb cikket a Washington Wizards irányítójáról, John Wallról, amiben többek között arról is szó van, hogy 2013-tól kezdve három éven keresztül folyamatosan fájt Wall térde - a játékos saját elmondása szerint semmilyen plusz munkát nem tudott elvégezni, nem tudott fejlődni, mert 2015-re elviselhetetlen lett számára a fájdalom, napi 3 órán át kezelték a bal térdét. 2016 januárjában ügynököt váltott, Dan Fegan helyett Rich Paul kezdte képviselni az érdekeit, aki úgy érezte, van még Wallban bőven lehetőség, de nincs rendben. Paul elvitte egy orvoshoz, aki egy félcentis csontkinövést távolított el az irányító térdéből. A játékos úgy fogalmazott, hogy szerinte még egyáltalán nem láthattuk az igazi John Wallt - vannak olyanok, akiknek pályafutásuk korai szakaszában megjön a siker, másoknak csak karrierjük későbbi részében, és úgy érzi, hogy az ő ideje még csak most jött el.

A Wizards egyébként ma hajnalban legyőzte az Atlanta Hawkst, így 3-2-re vezetnek a párharcukban, a Hawks irányítója, Dennis Schröder pedig hozott egy Westbrookot a riportereknek - 29 ponttal és 11 gólpasszal végzett, de a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem érdeklik a statisztikái, győzelmekre van szükségük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus