Hírmorzsák 2017-04-30 (11:00)

Dwight Howard nem boldog, hogy a Wizards ellen a kulcspillanatokban a kispadra küldték. Gobert örülne, ha a játékvezetők nekik is engednék, amit a Clippersnek. Chris Paulnak mindig igaza van. Crowder tiszteli a Wizardsot, fel kell készülniük a Washingtonra. Vince Carter nem akarja abbahagyni a profi játékot. Mahinmi nem lesz a Celtics elleni sorozat első meccsén sem. Livingston és Matt Barnes talán játszanak már szerda hajnalban. Brad Stevens szerint Isaiah Thomas dönti el, hogy játszik-e ma este vagy sem. Gobert bokája megsérült, de pályára lép a Clippers elleni hetedik meccsen. Lonzo Ball kihagyja a draft előtti felmérőt. Rekordszámú újonc mutatkozott be idén a ligában.

Az Atlanta Hawks centere, Dwight Howard nagyon nem örült annak, ahogyan a szezon véget ért számára - trénere, Mike Budenholzer kulcsszituációkban többször is ültette a magasembert a Washington Wizards elleni sorozatban. Howard szerint nehéz volt ezt elfogadni, mert játszani akar, a pályán akar lenni, szeretne döntő faktor lenni és befolyással lenni a meccsre, de ezt a padról nem tudja megtenni. Megkérdezte tőle az Atlanta Journal Constitution újságírója, hogy akkor ezek szerint nem azt a szerepet kapta, amit a nyáron, a szerződtetésénél felvázoltak neki, amire annyit mondott, hogy ezt a kijelentést meghagyja az újságíróknak, most már próbál a lehető legjobban felkészülni a következő szezonra.

Ha már a Wizards, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Ian Mahinmi a Boston Celtics elleni első mérkőzésen sem játszik. A Bostonnál Brad Stevens vezetőedző azt nyilatkozta, hogy Isaiah Thomas készen áll a fővárosiak elleni első találkozóra, de ha úgy érzi, hogy nincs felkészülve rá, akkor nem kell pályára lépnie - tegnap volt Thomas húgának a temetése. A Golden State Warriorsnél abban reménykednek, hogy Shaun Livingston és Matt Barnes is bevethetőek lesznek a második kör első összecsapásán - csak kedden, magyar idő szerint szerda hajnalban játszanak majd, de még nem tudni, hogy a Los Angeles Clippers vagy a Utah Jazz ellen. A Jazznél Rudy Gobert-nek kiment a bokája a Clippers elleni hatodik találkozón, de játszani fog a ma esti hetedik mérkőzésen.

Maradjunk még Gobert-nél egy kicsit, a francia center ugyanis a játékvezetésre panaszkodott a hatodik meccs után. Gobert szerint nem játszhatnak fizikálisan, mert akkor a bírók befújják ellenük a faultokat, pedig ő csak ugyanazt csinálja, amit DeAndre Jordan. A francia szerint nagyon jó lenne, ha nekik is meg lenne engedve ugyanaz, ami az ellenfélnek.

Kevin Arnovitz (ESPN) forrásai szerint Chris Paul és Blake Griffin tavaly nyáron próbálták minél jobban megismerni egymást, mert tudják, hogy ugyanazt szeretnék, de teljesen más típusú emberek. Egy meg nem nevezett Clippers-játékos azt nyilatkozta Arnoviztnak, hogy olyan nincs, hogy ne Paulnak lenne igaza - ha csatába kellene menni, mindig a játékmestert választaná, de jobb lenne, ha néha azt tudná mondani, hogy hibázott, mert ilyen nem hangzik el soha. Az egyik veterán játékos szerint a Clippers a legkomplikáltabb együttes, amelyben valaha játszott.

Térjünk vissza kicsit a Bostonhoz, Jae Crowder bevallotta Chris Forsbernek (ESPN), hogy ellenfélként nagyon tiszteli a Wizardsot, mert magasabb szinten játszanak, mint a legtöbb együttes a ligában. A kiscsatár úgy érzi, fel kell készülniük erre a sorozatra, mert ha nem szívják fel magukat, akkor a Washington fizikálisan egyszerűen föléjük fog nőni. John Wall-lal volt egy összetűzése még a januári egymás elleni összecsapáson, ami után 25.000 dolláros büntetést kapott, és rendőröknek kellett a két gárda öltözője között kordont állniuk, hogy ne legyen nagyobb balhé a találkozót követően. Crowder szerint megbánta a dolgot, sok pénzébe került, de sok múlt azon a meccsen, és elvitték az érzelmei - volt odamondogatás mindkét részről, aminek ez lett a vége.

A Memphis Grizzlies veterán kiscsatára, Vince Carter nem akar visszavonulni, és még mindig az a terve, hogy két évet lehúz az NBA-ben, aztán hagyja csak abba - ezt egyébként többször is hallhattuk már tőle, tehát nem igazán tudni, mikor lesz vége pályafutásának. Elmondása szerint például fiatalabb korában, 25 évesen, mikor vége volt a szezonnak, pocsékul érezte magát fizikailag, most viszont még simán le tudna játszani három kört. Carter azt nyilatkozta, hogy eredetileg 15 évet akart játszani - azt nem tudja, honnan jött neki ez a szám, de miután megvolt a 15 éve, nem akart maximumot mondani már. 

A Top2-be várt Lonzo Ball kihagyja a draft előtti felmérőt - Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Ball hivatalosan is értesítette erről a ligát. Charania úgy tudja, hogy a legjobbak közül többen is hasonlóan fognak tenni - ebben nincs semmi meglepő, a draft elejébe várt játékosok sokat nem nyerhetnek, maximum bukhatnak a dolgon, így ez a korábbiakban is nagyon sokszor előfordult már.

Rekordszámú újonc lépett pályára ebben az idényben, miután 88-an mutatkoztak be az NBA-ben a 2016/17-es szezonban - korábban a 2005/06-os év volt a csúcstartó 85 rookie-val.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus