Hírmorzsák 2017-05-01 (21:45)

Nyáron újra terítékre kerülhet Carmelo Anthony Clippershez cserélése. A Clippers maximum szerződést akar adni Blake Griffinnek. A Knicksnek nem tud maximum szerződést ajánlani. Gobert szerint a Clippers elleni hetedik meccsen sem hagyták játszani. Quin Snyderrel tavaly 5 évre hosszabbított a Jazz. Alec Burks befejezte a szezont? Markieff Morris játszani akar a Celtics elleni második meccsen. Paul George csak olyan forgatókönyvekről beszélt a Pacersszel a szezonvégi interjúkon, amelyben marad a csapatnál. Átalakul némileg a Bulls vezetősége, de mindenki marad a klubnál, Fred Hoiberg is. Will Barton nem akar idén hosszabbítani a Denverrel. Scola valószínűleg befejezte az NBA-ben. Megvolt a BIG3 Liga draftja - kialakultak a csapatok. Wojnarowskit leigazolta az ESPN.

Marc Berman (New York Post) információi szerint a New York Knicks és a Los Angeles Clippers a nyár folyamán újra leülhet tárgyalni Carmelo Anthonyról - a deadline előtt Jamal Crawfordról és Austin Riversről volt szó ellenértékként, de Crawford helyett az off-szezonban új szerződést kapó JJ Redick is bekerülhet az üzletbe, ha pedig tovább bővítik, akkor Courntey Lee is a Clippers játékosa lehet.

Broderick Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint Blake Griffin és a Los Angeles Clippers meg akarnak egyezni egymással, méghozzá maximum szerződésben - a csapat 5 évre nagyjából 175 millió dollárt ajánlhat Griffinnek, míg más együttes 4 évre csak 130 millió környékén.

A Knickshez kapcsolódik, hogy a jelenlegi állás szerint nem tudnak maximum szerződést ajánlani a nyáron, csak 19 millió dollárnyi sapka alatti helyük lesz - ez persze módosulhat a nem garantált szerződéssel rendelkező játékosok elküldésével, illetve akkor, ha Melo elcserélésénél spórolnak is. A New York mindenképpen szeretne egy irányítót igazolni, Jrue Holiday-ről és Jeff Teague-ről is volt szó esetükben, ehhez azonban lehet, hogy kevés a jelenlegi 19 milliós helyük.

A Clipperst kiejtő Utah Jazz GM-je, Dennis Lindsey Adrian Wojnarowskinak (The Vertical, Yahoo Sports) elmondta, hogy több GM-i posztra kapott ajánlatot is visszautasított, mielőtt 2012-ben a Jazzhez szerződött volt a San Antonio Spurs segéd GM-i posztjáról. Lindsey állítólag azért a Utah-t választotta, mert a franchise-t birtokló Miller család hasonlított a Spurs tulajdonosaihoz, Holtékhoz. Szintén Wojanrowski hozta a hírt, hogy Quin Snyder vezetőedző tavaly májusi szerződéshosszabbítása 5 évre szólt

A Utah-nál egyébként Rudy Gobert 13 perc alatt kipontozódott a Clippers elleni hetedik összecsapáson - nem igazán jött be számára, hogy a hatodik meccs után megtalálta a játékvezetőket. Gobert a sorsdöntő ütközetet követően is elmondta, hogy ő próbált kosarazni, de nem nagyon engedték ezt számára.

Még mindig Jazz: Tony Jones (Salt Lake Tribune) úgy tudja, hogy dobóhátvédjük, Alec Burks valószínűleg befejezte az idényt térdsérülése miatt - egyelőre végleges döntés még nincs. A Washington Wizardsnál Markieff Morris bokasérülést szenvedett a Boston Celtics elleni első összecsapáson, saját bevallása szerint a legsúlyosabbat karrierje során, de azt is elmondta az erőcsatár, hogy játszani fog a csata második felvonásán.

Az Indiana Pacers ma hivatalosan is bejelentette, hogy Larry Bird távozik az elnöki posztról, helyét pedig Kevin Pritchard veszi át - Bird marad az együttesnél, mint tanácsadó. Ugyanide tartozik, hogy Paul George a szezonvégi interjúk során csak olyan forgatókönyvekről beszélt, amelyekben marad az együttesnél - ezt Pritchard nyilatkozta le. Mint ismert, George 2018 nyarán oda igazolhat, ahova akar, és korábbi nyilatkozatai alapján akkor marad az együttesnél, amennyiben bajnoki címre esélyes gárdát raknak össze.

KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint a Chicago Bulls első számú vezetői, John Paxson és Gar Forman is maradnak a helyükön, ahogy a vezetőedző, Fred Hoiberg is, de valószínűleg lesz némi átszervezés a menedzsmenten belül. Az ESPN-től a minap kitett Marc Stein jelentette, hogy Jim Paxsonnak is komolyabb befolyása lehet a döntésekre, és a Chicago szeretné, ha több véleményt ütköztetnének a döntések előtt - az utóbbi időben Forman elképzeléseit vitték végig. John Paxsonnak például sokkal nagyobb befolyása lesz a napi ügyekbe.

Chris Haynes (ESPN) úgy tudja, hogy Will Barton nem akar idén nyáron idő előtt hosszabbítani a Denver Nuggets-cel, inkább jövő nyáron szabadügynökként köt új kontraktust majd - 3 éves, összesen 11 millió dolláros szerződése utolsó évébe lép.

A Palm Beach Post információi szerint a Miami Heatnél Willie Reed valószínűleg kilép 1.6 millió dolláros szerződéséből, de szeretne a csapatnál maradni hosszútávon is.

Luis Scola a Marca nevű spanyol lapnak azt nyilatkozta, hogy szeretne továbbra is kosarazni, de nem igazán hiszi, hogy az NBA-ben alá tud még írni bárhova.

Megvolt a BIG3 liga draftja, ami az alábbiak szerint alakult:

1. Trilogy: Rashad McCants
2. 3’s Company: Andre Owens
3. Killer 3s: Reggie Evans
4. Tri-State: Xavier Silas
5. Three-Headed Monsters: Kwame Brown
6. Power: Jerome Williams
7. Ball Hogs: Derrick Byars
8. Ghost Ballers: Maurice Evans
9. Ghost Ballers: Marcus Banks
10. Ball Hogs: Rasual Butler
11. Power: DeShawn Stevenson
12. Three-Headed Monsters: Eddie Basden
13. Tri-State: Lee Nailon
14. Killer 3s: Larry Hughes
15. 3’s Company: Michael Sweetney
16. Trilogy: James White
17. Three-Headed Monsters: Mahmoud Abdul-Rauf
18. Ball Hogs: Dominic McGuire
19. Trilogy: Dion Glover
20. Power: Moochie Norris
21. 3’s Company: Ruben Patterson
22. Ghost Ballers: Ivan Johnson
23. Tri-State: Mike James
24. Killers 3s: Brian Cook

A csapatok:

A végére pedig nem egy közvetlenül a pályán történő dolgokkal kapcsolatos hír: több hírforrás is megerősítette, hogy a nemrég rengeteg íróját menesztő ESPN leszerződtette a többször is említett Adrian Wojnarowskit, aki az idei draftot már új munkaadójánál fogja végigkísérni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus