Hírmorzsák 2017-05-02 (21:30)

Tyronn Lue Bogut sérülése után megkereste Kevin Garnettet, hogy igazoljon hozzájuk - a Cavs trénere szerint a Cleveland vezetőedzőjének lenni a legnehezebb munka, a média nem érdekli, nyomás pedig van rajta idén is, hogy bajnokok legyenek. Casey szerint LeBron mindennek megváltoztatja a dinamikáját. Kantert cserélné a Thunder? Dwight Howardért egy második köröst kaphat a Hawks maximum. JJ Redick nem marad a Clippersnél? Lillard nyerte a Magic Johnson trófeát. LMA szerint a saját tempójában kell játszania. Ingles szerint a Warriors játékosai nyugodtan menjenek Vegasba a meccsek között. Markieff Morris és Gortat is játszanak ma éjszaka, Mahinmi nem. Az amerikai válogatott D-Ligás és Európában játszó játékosokkal próbál kijutni a következő vb-re.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue Dave McMenaminnel (ESPN) beszélgetett az NBA Lockdown nevű podcastben, amelyben elárulta, hogy Andrew Bogut sérülése után megkereste Kevin Garnettet, hogy igazoljon hozzájuk. Garnett azt mondta, hogy elég sok minden történik most éppen náluk (akkor sok problémájuk volt a védekezésük és az eredmények elmaradása miatt), úgyhogy inkább kiüli ezt az évet - még ha Lue és James Posey játszanának, akkor talán, de így, hogy már mindketten edzők, így nem. Lue erre mondta neki, hogy akkor majd jövőre megkeresik újra.

Lue azt is elmondta a podcastben, hogy szerinte a legnehezebb állás a Cavs vezetőedzőjének lenni, méghozzá messze a legnehezebb, de sok kemény dolgon kellett már átverekednie magát élete során, és próbál nem odafigyelni a külső hangokra, a médiára. Csak az számít neki, hogy David Griffin GM, a tulajdonos, Dan Gilbert, a játékosai, Cleveland városa és Ohio állam támogatja. A média véleménye többek között azért sem érdekli Lue-t, mert azért is kikezdték, amikor pihentette LeBron Jamest, mondván Michael Jordan sosem tett volna ilyet, aztán azért is megkapta a magáét, mikor 42 perceket játszatta mérkőzésenként, szóval semmi nem volt jó. A tréner hozzátette azt is, hogy idén is érzi a nyomást, hiába nyerték meg tavaly a bajnoki címet, mert ha nem sikerül a duplázás, azt csalódásnak fogják tekinteni.

A Cleveland egyébként nagyobb gondok nélkül győzte le a Toronto Raptorst ma hajnalban, a mérkőzés után pedig a kanadaiak edzője, Dwane Casey azt nyilatkozta, hogy LeBron megváltoztatja mindennek a dinamikáját. Borzasztóan nehéz először vele megbirkózni, aztán pedig lefogni azokat a shootereket, akik körülötte vannak, és akikről pontosan tudja mindig James, hogy hol tartózkodnak a pályán. Casey szerint LeBron egy QB, egy irányító, egy erőcsatár, egy kiscsatár és egy dobóhátvéd is egyben.

Az Oklahoma City Thunder erőcsatára, Enes Kanter a The Oklahoman forrásai szerint több mint elérhető - nem szabadulni akarnak a töröktől, de sok magasemberük van, a keret többi részét valahogy meg kell erősíteniük, és állítólag Kanternek elég jó értéke van a piacon.

Kevin Arnovitz (ESPN) nyolc, NBA-ben dolgozó vezetőt keresett meg azzal kapcsolatban, hogy mi lehet Dwight Howard jelenlegi csereértéke - az Atlanta Hawks centere tavaly 3 évre 70.5 millió dollárét írt alá az együtteshez, de a PO-kiesés után sokat panaszkodott, hogy ő nem azért szerződött a Hawkshoz, hogy a padon ücsörögjön. A nyolc megkérdezett szakvezető szerint a legtöbb, amit az Atlanta a centerért kaphat, ha esetleg áruba bocsájtanák, az egy második körös pick, illetve felszabaduló sapka alatti hely, nem több.

Broderick Turner (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy JJ Redick valószínűleg nem hosszabbít a Los Angeles Clippersszel - 18-20 millió körüli pénzt várhat magának a dobóhátvéd, de a Clippersnek Chris Paullal és Blake Griffinnel is hosszabbítania kell, Redick már túl drága lehet nekik a luxusadóval együtt.

Megvan az első díjazott az idényben: a Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard nyerte a Magic Johnson trófeát, amit minden évben annak ítél oda az újságírók szakszervezete, aki a pályán nyújtott kiváló produkciója mellett a legkészségesebb a médiával.

A San Antonio Spursnél LaMarcus Aldridge ma hajnalban pocsék első meccsel kezdett a Houston Rockets elleni párharcban, összesen 4 pontig jutott. LMA a találkozó után azt nyilatkozta, hogy többet kell kérnie a labdát, ez teljesen egyértelmű, de ha ez megvan, akkor a saját ritmusában kell játszania. Elmondása szerint ezzel általában nincs is gond, de most túlságosan siettetett mindent, akkora elváltások és mismatchek voltak rajta.

A Washington Wizards erőcsatára, Markieff Morris játszik ma éjszaka, a Boston Celtics elleni második találkozón - az első mérkőzésen súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett, mikor Al Horford lábára érkezett le az egyik dobásánál. Megkérdezték tőle, hogy szerinte szándékosan állt-e alá Horford, amire azt mondta, hogy nem tudja, de meg fogja kérdezni ellenfelétől. Egy párszor megnézte a felvételeket, de abból nem igazán derül ki - azért olyan túl sokat nem elemezte a dolgot, mert elég csúnyán nézett ki a sérülése. A Wizards sérüléseihez kapcsolódik, hogy Ian Mahinmi szinte biztosan nem lép pályára ma éjszaka sem, Marcin Gortat viszont ott lesz a parketten, pedig ő is bokasérülést szenvedett, de elmondása szerint ő az egyetlen állva maradt magasember, nem hagyhatja ki a találkozót.

A Golden State Warriors és a Utah Jazz csak ma éjszaka kezdi meg az egymás elleni párharcot, de arról délelőtt már volt szó, hogy az oaklandiek inkább a Los Angeles Clipperst szerették volna ellenfélnek, mert Los Angelesben jobb az éjszakai élet. A Jazz kiscsatára, Joe Ingles annyit mondott erre Tim Bontempsnek (Washington Post), hogy ha LA-be akarnak menni a Warriors játékosai, akkor menjenek a meccsek között - van elég pénzük, hogy magángépet rendeljenek, aztán a mérkőzések napján meg menjenek Utah-ba és kész. Tőle kocsival is mehetnek, akkor meg még bérel is nekik autót. Nevetve azért hozzátette, hogy 12 éve nem gondol az éjszakai életre, és igazából egyetlen amerikai várost se tudna ajánlani ilyen szempontból.

Arról volt szó ma este külön is, hogy jelen állás szerint a magyar válogatottnak Hanga Ádám nélkül kell megvívnia a következő világbajnokság selejtező sorozatát, mert az NBA nem engedi el a játékosait a megváltozott rendszerben, ahol az idény közben játsszák majd a selejtező mérkőzéseket. Ez természetesen nemcsak a magyar válogatottra, hanem a Team USA-re is hatással lesz, akik a hírek szerint a D-Ligás játékosokkal, illetve olyanokkal próbálják majd meg kivívni a 2019-es kínai vb-re a részvételt, akik Európában kosaraznak - ők bevethetők lesznek, hiszen az öreg kontinensen állni fog minden bajnokság, amikor éppen forduló lesz a vb-selejtezőkön.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus