Hírmorzsák 2017-05-04 (21:30)

DeRozan 100 dollárt fizet annak, aki talál valakit, aki meg tudja állítani LeBron Jamest - a Cavs ikonjának védekezését is dicsérte. Wall szerint a játékvezetők úgy bánnak vele, mint LeBronnal. Tony Parker befejezte a szezont egy térdsérüléssel. George Hill nem játszik ma éjszaka (nagylábujj), Steph Curry viszont igen. Lowry kihagyhatja a Cavs elleni harmadik meccset (boka). Az Orlando David Griffin mellett McHale-t, John Hammondot és Jeff Weltmant nézte ki magának. Doc Rivers szerint magasabb játékosokra és two-way emberekre van szükségük a periméterre.

A sérülésekkel kell sajnos kezdenünk. Arról már az este folyamán külön beszámoltunk, hogy a San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker befejezte a szezont egy ín-szakadás miatt - a részleteket ezen a linken olvashatjátok. A Utah Jazz tartalékos lesz ma éjszaka, George Hillnek ugyanis fáj a nagylábujja, ezért nem lesz bevethető a Golden State Warriors ellen - többek között emiatt hagyott ki rengeteg meccset az alapszakaszban is. A Golden State-nél Steph Curry pályára léphet a ma éjszakai meccsen. A Toronto Raptorsnál Kyle Lowry játéka kérdéses a Cleveland Cavaliers elleni harmadik ütközetben, miután az előző találkozón bal bokasérülést szenvedett.

A Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan a ma hajnali vereségük után elmondta, hogy pocsékul játszott, és így a legrosszabb kikapni, ahogy azt ők tették - most meg várhatnak egy napot, mire a harmadik mérkőzésen bizonyíthatnak. DeRozan azt is hozzátette, hogy ha valaki talál egy embert, aki meg tudja állítani LeBron Jamest, annak azonnal fizet 100 dollárt. DeRozan szerint James védekezésben is parádés, mert úgy tudja védeni a festéket, hogy közben a dobóikra is kiér - mivel olyan, mint az NFL-ben egy free safety, így pontos passzokat kell adniuk.

Ha már LeBron, akkor itt térhetünk ki a Washington Wizards irányítójára, John Wallra, aki Candace Bucknernek (Washington Post) elmondta, hogy szerinte a játékvezetők úgy kezelik, mint Jamest. Talán túl nagy és fizikális, így hiába ütnek neki oda, úgy érzik a bírók, hogy ezzel együtt kell tudnia teljesíteni. Azt csinálja, amit Scott Brooks vezetőedző is mondott neki: megpróbál nem foglalkozni ezzel, így is be akarja fejezni az akciókat, mintha mi sem történne közben. Wall szerint Avery Bradley jó védő, játszott ellene eleget, ettől függetlenül az egyik ominózus jelenetnél végig fogta a karját - nemcsak hozzáért, hanem végig rajta volt a keze, de a játékvezető azt mondta, nem látta.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint az Orlando Magic David Griffin mellett John Hammondot, Jeff Weltmant és Kevin McHale-t nézte még ki Rob Hennigan utódjának a GM-i posztra - Hammond a Milwaukee Bucksnál, Weltman pedig a Torontónál van hasonló pozícióban.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers Jill Painter Lopeznek (Associated Press) beszélt csapatáról. Rivers szerint bármit is lépnek a nyáron, úgy érzi, hogy megérdemli az esélyt a csapat magja, hogy fair lehetőségük legyen megmutatni, mit tudnak - az utóbbi években a PO-ot nem úszták meg a sztárok sérülése nélkül. Hisz bennük, és úgy gondolja, hogy a mostani sztárok építették fel ezt a Clipperst. Rivers szerint a nyáron több two-way játékosra és magasabb periméteremberekre van szükségük, mert túl alacsonyak, de azt is hozzátette, hogy ezt jóval könnyebb mondani, mint megcsinálni azokkal a szerződésekkel, amikkel jelenleg rendelkeznek - nincs mozgásterük. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus