Hírmorzsák 2017-05-07 (10:00)

Lue szerint LeBron dominanciája olyan, mint Jordané volt - Lowry szerint minden idők 5 legdominánsabb játékosa között van James. Olynyk szerint sem ő, sem a csapattársai nem gondolják úgy, hogy "dirty" játékos lenne. Rozier szerint Jennings nem faktor, nem foglalkozik vele. Durant szerint azért tartják sokan puhánynak a ligát, mert olyan büntetéseket osztanak ki, mint a mai Flagrant 1-e. Steve Kerrnek megint folyt a folyadék a gerincvelőjéből, elvégeztek rajta egy beavatkozást. Pritchard mozgolódni akar a nyáron, szerinte keményebbnek kell lennie a Pacersnek. A Lakersnél nagyobb hangsúlyt fektetnek a jövőben az Analitikára.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue Adrian Wojnarowskinak (The Vertical, Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hogy LeBron James dominanciája olyan, mint Michael Jordané volt. Az nem véletlen, hogy olyan játékosok, mint Patrick Ewing, Charles Barkley vagy Reggie Miller, sosem lettek bajnokok - ennek az oka volt Jordan, most pedig ugyanilyen gát a nagy sztároknak LeBron is. Tegnap este olvashattatok róla, hogy Kyle Lowry dicsérte Jamest, de folytatta is mondókáját. Az irányító annyit mondott még a Cavs ikonjáról, hogy nem töri meg a lelküket, nem veszi el a kedvüket, csak ennyire jó egyszerűen - Lowry szerint minden idők 5 legdominánsabb kosarasa közé tartozik James.

A Boston Celtics - Washington Wizards párharc ennél azért paprikásabb hangulatban zajlik. Tegnap este a harmadik meccsen balhét kirobbantó Kelly Olynyk azt nyilatkozta a riportereknek, hogy úgy érzi, nem egy "dirty" játékos, és a csapattársai sem gondolják ezt róla - mint ismert, Kelly Oubre Jr.-t azért állították ki, mert olyan elzárást adott neki Olynyk, ami után a fővárosiak kiscsatára elégtételt akart rajta venni. A Celtics kanadai magasembere szerint ez a kosárlabda - elzárásokat kell adni, ki kell zárni, bizonyos dolgokat meg kell csinálni.

A bostoniak irányítója, Terry Rozier a Washington csereegyesével, Brandon Jenningsszel akadt össze - mindkettejüket kiállították a harmadik összecsapáson. Rozier a tegnapi edzés után elmondta, hogy Jennings kifejezetten szereti kiprovokálni ezeket a jeleneteket, úgyhogy nem szabad engednie, hogy felidegesítse. Egyébként nem foglalkozik ellenfelével - nem az van, hogy hazamegy és rá gondol elalvás előtt, egyáltalán nem érdekli őt Jennings a pályán kívül. Rozier szerint a Wizards csereirányítója nem faktor, ezért sem foglalkozik vele - csak a negyedik mérkőzés érdekli, illetve az, hogyan tudják azt megnyerni.

Azt a ma reggeli Visszajátszásban láthattátok, hogy Kevin Durant Rudy Gobert-nek ment neki a Golden State Warriors és a Utah Jazz ma hajnali ütközetének végén. Durant Flagrant 1-et kapott, amire a meccs után azt mondta, hogy azért mondják az emberek, hogy puhult a liga, mert ilyen büntetéseket osztogatnak ki a játékvezetők.

Ugyancsak a Warriorshöz tartozik, hogy Joe Lacob tulajdonos a Bloomberg Radióban elmondta, hogy vezetőedzőjükön, Steve Kerren elvégeztek egy beavatkozást, és továbbra is úgy áll, hogy határozatlan ideig nem tudja ellátni a tréneri feladatokat a meccseken - megint folyt a folyadék a gerincvelőjéből, ezt próbálták helyrehozni. Mint ismert, két éve két hátműtétje is volt, mert az első beavatkozás után is ugyanilyen problémája volt Kerrnek.

Anthony Irwin (Silver Screen & Roll) információi szerint Los Angeles Lakersnél jelentősen javítani akarják az Analitikával foglalkozó részleget, jóval nagyobb szerepet szánnak ennek, mint az eddigiek során - az aranysárga-lilák elég érdekes módon közelítették meg eddig ezt a kérdést, miközben a legtöbb csapat már nagyon komoly figyelmet fordít erre évek óta. Tegnap délelőtt olvashattatok arról, hogy a 2012 óta a csapatnál dolgozó Yuyu Lee távozott - eddig ő volt ennek a részlegnek a vezetője, de kisebb szerepet szántak neki a továbbiakban, amit nem fogadott el, ezt követően döntöttek amellett, hogy külön utakon folytatják.

Az Indiana Pacers új elnöke, Kevin Pritchard még a hét korábbi részében nyilatkozott új munkájáról. A korábbi portlandi szakvezető az Associated Pressnek azt nyilatkozta, hogy okosnak kell lenni ebben a helyzetben, de ő szeret mozgolódni, a drafton is meg fogja próbálni, és szeretne több dolgot is meghúzni. Larry Bird a lemondása után elmondta, hogy mikor meglátta az idei büdzsét, akkor majdnem maradt - nemhogy csökkenne a Pacersnél a felhasználható pénz, hanem nőni fog, nem húzta meg tehát a nadrágszíjat a tulajdonos, nem ezért lépett le. Pritchard szerint az elmúlt 29 évből 22-szer PO-ban voltak, szeretnének sikeresek lenni. Paul George világosan megmondta, hogy nyerni akar, ők is, úgyhogy ugyanazon az állásponton vannak. Az új elnök szerint otthon jók voltak, de ahhoz, hogy idegenben is azok legyenek, muszáj keményebben kosarazniuk, és ezt szeretné orvosolni a nyáron. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus