Hírmorzsák 2017-05-08 (10:00)

Lowry el fog gondolkodni azon, hogy nyugatra igazoljon a nyáron. Popovich szerint a mai meccset látva sokan elcserélnék az összes játékosukat, őt pedig azonnal menesztenék. Elhunyt Beverley nagyapja. LeBron újabb rekordot döntött. DeRozan szerint ha James náluk lett volna, ők nyernek. Lue 100 dollárra büntette JR Smith-t, mert elugrott DeRozan dobócselére. Casey szerint már ott kopogtattak egy nagyobb siker kapuján, kicsit több időre lett volna szükségük az összeszokáshoz, és a mostani kiesésük nem semmisíti meg az idén eddig elért eredményeiket. Pachulia megörült neki, hogy több pontot dobott, mint Klay Thompson. Továbbra sem tudni, mikorra épül fel Steve Kerr. Porzingis twitter-fiókját feltörték.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Kyle Lowry el fog gondolkodni azon, hogy a nyugati konferenciába igazoljon. A Toronto Raptors irányítója szinte biztosan kilép szerződése utolsó, 12 millió dollárt érő évéből - a kanadaiak 5 évre 200 millió dollár környékén ajánlhatnak neki, ezt más csapat nem teheti meg, de nem biztos, hogy ennyit felajánlanak a sokszor sérült játékmesternek. A San Antonio Spurs merült fel lehetséges célállomásként Lowry számára, hiszen Tony Parker helyére új kezdő egyes kellene, bár Parker vagy Pau Gasol szerződésével kezdeniük kell valamit, hogy elég sapka alatti helyük legyen Lowry-ra.

Ha már a Spurs, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a ma hajnali, Houston Rockets elleni, 125-104-es vereséggel végződő találkozó után Gregg Popovich elmondta, hogy számukra a transition D-vel, a minél gyorsabb és hatékonyabb visszarendeződéssel kezdődik minden, és ha ez nincs meg, akkor nincsenek ott fejben. A trénerlegenda szerint ha valaki látta a ma hajnali meccset vagy megnézi a felvételeket, akkor azt szeretné, ha az összes játékost elcserélnék, őt pedig azonnal menesztenék, ennyire rossz volt a védekezésük.

Ehhez a sorozathoz kapcsolódik, hogy a Houston hátvédje, Patrick Beverley úgy játszott ma hajnalban, hogy a mérkőzés előtt tudta meg, hogy elhunyt a nagyapja.

A Cleveland Cavaliers és a Raptors párharca tegnap este lezárult, LeBron James pedig újabb rekordot döntött. Ez volt James 31. győztes párharca, így lehagyta a 30-cal álló Michael Jordant, és ez volt a 11. söprés, amit LeBron csapatai produkáltak, ez rekord.

A kanadaiak dobóhátvédje, DeMar DeRozan azt mondta a meccs után, hogy ha náluk lett volna James, ők győznek.

DeRozanhez egy másik történet is kapcsolható. Még a sorozat előtt a Cavs vezetőedzője, Tyronn Lue megmondta a játékosainak, hogy ne ugorjanak el DeRozan és Kyle Lowry dobócseleire, különben büntetésben fognak részesülni. A negyedik meccsig tartották is magukat az ohióiak, aztán tegnap este JR Smith elszállt a dobóhátvéd egy dobócserélre. A meccs után Lue magához hivatta, és begyűjtötte a 100 dollárt - Smith csak annyit mondott, hogy már a pályán tudta az ominózus esetet követően, hogy mi fog következni.

A Toronto vezetőedzője, Dwane Casey azt mondta, hogy nem tudja, készen álltak-e esetleg többre, de már ott kopogtattak egy komolyabb eredmény ajtaján. A tréner elmondása szerint nagyon kedveli a mostani keretet, és bárcsak több idejük lett volna egy kicsit összeszokni. Nem végzett elég jó munkát, mert nem tudta ilyen rövid idő alatt ennél jobban összerántani ezt az állományt, hogy a bajnoki címért küzdhessenek (mint ismert, Serge Ibaka és PJ Tucker a deadline-nál érkeztek az együtteshez, de Lowry gyakorlatilag lesérült). Ettől függetlenül szerinte minden játékosa hozzátette a magáét. Casey azt is hozzátette, hogy a legjobb 8 csapat között vannak, míg nagyon sokan már a Bahamákon nyaralnak, ezt kell megérteni - szerinte nagyon fájó volt a mostani kiesés, de nem teszi semmivé a nagyszerű alapszakaszukat.

Térjünk át a Golden State Warriorsra, ahol Zaza Pachulia a Utah Jazz elleni harmadik meccs után gyorsan kirakta instagramra, hogy történelmi pillanatnak vagyunk szemtanúi - ő 7 pontot dobott, Klay Thompson pedig csak 6-ot.

A gárda GM-je, Bob Myers elmondta, hogy továbbra sem tudják, mikor épül fel Steve Kerr - tegnap délelőtt volt arról szó, hogy megint megműtötték a csapat vezetőedzőjét, eltávolították a gerincvelőből szivárgó folyadékot. Myers azt mondta, hogy azért nehéz bármit is mondani, mert még az orvosok sem tudják, mennyi időbe telik Kerr felépülése. A műtét sikeres volt, a gyógyulás útjára lépett a tréner, de ennél konkrétabbat nem tud mondani.

A végére pedig Kristaps Porzingis maradt, aki twitteren kiírta a Los Angeles Clipperst három mosolygós smiley-val, de a hírek szerint feltörték a fiókját - a lett magasember maga jelezte, hogy ez így történt, szólt is a twitternek, és meg is mutatta, hogy azt a smiley-t nem is használja, ami a törölt tweetben volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus