Hírmorzsák 2017-05-10 (10:15)

Kawhi Leonard térd- és bokasérülést is szenvedett ma hajnalban, de a Houston elleni hatodik meccsen játszani fog. Popovich leszedte Pau Gasol fejét a rendes játékidő végén. Olynyk szerint nevetséges, hogy Draymond Green alattomos játékosnak tartja, Isaiah Thomas szerint pedig egy vicc - Green Thomasnak is visszaszólt. Hayward még nem gondolkodott azon, lehívja-e jövő évi játékosopcióját vagy sem. Az Orlandót Frank Vogel, a Phillyt Embiid képviseli a lotteryn. Shaq 2020-tól seriff akar lenni.

A San Antonio Spurs kiscsatára, Kawhi Leonard ma hajnalban térd- és bokasérülést is szenvedett - utóbbit a Houston Rockets elleni ötödik összecsapás harmadik negyedének felénél, mikor rálépett James Harden lábára az egyik védekezés után. Leonard ezt követően nem sokat játszott a negyedik negyedben, a hosszabbításban pedig semmit, de elmondása szerint a hatodik találkozón vállalni fogja a játékot.

Ugyanehhez a mérkőzéshez kapcsolódik, hogy Gregg Popovich vezetőedző majdnem leszedte Pau Gasol fejét a rendes játékidő után, mert nem adott elzárást Patty Millsnek - ezen a linken láthattok róla videót. A spanyol annyit mondott a meccs után, hogy rosszul olvasta a játékot - ha egy alacsonyabb emberrel kerül össze egy magasabb, általában megy befelé rögtön, de ki kellett volna mennie elzárást adni, mert LaMarcus Aldridge-on Patrick Beverley védekezett, és ezt kihasználhatták volna.

Tegnap délelőtt volt arról szó, hogy Draymond Green szerint Kelly Olynyk alattomos játékos, aki sérülést akar okozni az ellenfeleinek. A Boston Celtics magasembere szerint nevetséges ez a gondolat. Olynyk csapattársának, Isaiah Thomasnak is megvolt a véleménye Greenről - Thomas annyi mondott, hogy nem biztos benne, hogy Greennek egyáltalán beszélnie kellene arról a témáról, hogy ki alattomos és ki nem, de mindenkinek meglehet a véleménye. Az irányító úgy érzi, egy vicc, hogy Green "le-dirty-zte" Olynyket, de nem foglalkozhatnak azzal, mások mit gondolnak róluk. Thomas szerint a kanadai magasember a közelében nincs ennek a jelzőnek - csak néhány alkalommal rosszkor volt rossz helyen, de van ilyen, főleg fizikális játéknál. Green Thomasnak is üzent twitteren, mondván hogy arra kellene koncentrálni, hogy továbbjussanak a mostani párharcukból.

A Utah Jazz sztárja, Gordon Hayward tegnap a média rendelkezésére állt, és elmondása szerint egyelőre még nem gondolkodott el azon, hogy kilép-e szerződése következő, utolsó évéből (valószínűleg meg fogja tenni, hiszen 16.7 milliós fizetés helyett maximumot, 30 millió fölött kaphat évente). Hayward szerint most ért véget még csak a szezon, így még mindig várja a következő meccset, nézi a következő ellenfelet, ami persze már nem jön, de nehéz azonnal kikapcsolni. Nagyon szereti Utah-t, hiszen itt nőtt fel, itt kezdett családot, és jól érzi magát jelenlegi állomáshelyén - imádja a várost és az embereket is. Quin Snyder vezetőedző elmondta, hogy természetesen meg akarják tartani Haywardot, mert érzésük szerint nagy dolgok vannak születőben a Jazznél.

Csak technikai jellegű dolog, lényegi jelentősége nincs: Frank Vogel vezetőedző képviseli a május 16-ai draft lotteryn az Orlando Magicet. Jelen lesz egyébként Pat Williams is - ő volt a GM a floridai együttesnél, amikor a 90-es évek elején zsinórban két alkalommal is őket sorsolták ki z 1/1-re. A Philadelphia Sixerstől Joel Embiid lesz majd jelen a lottery-n, aki twitteren jelezte is, hogy nagyon várja már a draftot is, hogy kinek lesz ilyen a reakciója, amikor kiválasztják.

A végére pedig Shaquille O'Neal maradt, aki bejelentette, hogy 2020-ban indul a Sheriff-választáson (Georgiában vagy Floridában teheti ezt meg, itt van háza):

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus