Hírmorzsák 2017-05-10 (21:45)

Mike D'Antoni bevallotta, hogy Carmelo Anthony ultimátuma miatt mondott le anno a New York Knicksnél - a bajuszát egy felesége ellen elvesztett fogadáson bukta el. Kobe szerint jó a ligának még egy Warriors-Cavs döntő - Irvinget, Hardent, Westbrookot és Haywardot is mentorálja. Lowry és a Sixers között kölcsönös az érdeklődés. Gortat szerint Avery Bradley megfenyegette - a Boston provokálni próbálja őket. Fultz-cal ma interjúzik a Celtics. Amir Johnson visszakerül a Boston kezdőcsapatába. A liga vizsgálja Isaiah Thomas és az egyik washingtoni néző balhéját. Cuban képviseli a Mavst a lottery.

A Houston Rockets vezetőedzője, Mike D'Antoni Tim Keownnak (ESPN) bevallotta, hogy a 2011/12-es idény vége felé Carmelo Anthony miatt mondott le tréneri posztjáról a New York Knicksnél. A New York Post akkoriban megírta, hogy Melo a deadline után nem akart a Knicks játékosa maradni, ha D'Antoni a következő idényben is a csapat edzője marad (gyakorlatilag ultimátumot adott, hogy ő vagy az edző), D'Antoni pedig nem akart ilyen ultimátum alatt dolgozni - felment a vezetőséghez és egyszerűen megmondta, hogy befejezi. Anthonynak a hírek szerint nem nagyon tetszett az a rendszer, amit D'Antoni erőltetett, és az sem, hogy Jeremy Lint favorizálta helyette.

D'Antoni felesége, Laurel azt is elmondta Keownnak, hogy azért nincs most az edzőnek bajsza, mert elvesztett egy fogadást - borzasztóan makacs ember, és fogadtak, hogy egy szót nem úgy kell kiejteni, ahogy ő tudja. Elbukta a fogadást, így le kellett vágnia a bajszát.

A Philadelphia Inquirer értesülései szerint Kyle Lowry szeretne valamikor a Philadelphia Sixers játékosa lenni - Phillyben született a Toronto Raptors nyáron szabadügynökké váló játékmestere. Az újság úgy tudja, hogy a Sixers komoly ajánlatot tesz az irányító elé az off-szezon során, hiszen oda igazol most Lowry, ahova akar - a Philly jelenlegi GM-je, Bryan Colangelo vitte egyébként anno Torontóba.

Kobe Bryant Jackie MacMullennel (ESPN) beszélgetett több témáról is. Elmondása szerint egy harmadik felvonás a Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers fináléból jót tesz a ligának. Nem érti, miért gondolják úgy egyesek, hogy ez rossz - azért, mert erre lehetett eredetileg is számítani? Kobe arról is beszélt, hogy őt mennyire segítették a korábbi nagyok, Kareem Abdul-Jabbar, Michael Jordan, Magic Johnson és Larry Bird, és ő is szeretne visszaadni valamit a ligának, a következő generációnak - nemcsak Isaiah Thomas mentora, hanem rendszeresen szokott beszélgetni Kyrie Irvinggel, James Hardennel, Russell Westbrookkal és Gordon Haywarddal is.

A Boston Celticshez három hír tartozik. Egyrészt az, hogy ma este Amir Johnson visszakerül a kezdőcsapatba, ezt Brad Stevens vezetőedző mondta el. Másrészt az, hogy Jonathan Givony (DraftExpress) információi szerint ma fognak interjúzni az 1/1-re egyik legesélyesebbnek tartott Markelle Fultz-cal - mint ismert, a lottery előtt a Celticsnek van a legjobb esélye az első választás jogára, de egyelőre csak 25%, hogy ők is húznak majd az első helyen. Harmadrészt pedig az, hogy a liga vizsgálja Isaiah Thomas és az egyik washingtoni néző szóváltását.

Ugyancsak a Celticshez kapcsolható, hogy a Washington Wizards centere, Marcin Gortat azt nyilatkozta, hogy keményen játszanak, de csak a saját csapatukkal foglalkoznak, míg a Boston provokálni akarja őket - Avery Bradley például odament hozzá az előző mérkőzésen, és azt mondta neki, hogy ha még egy kemény elzárást ad, meg fogja verni. Ő kinevette ellenfelét, majd megmondta neki, hogy majd akkor jöjjön vissza, ha nőtt pár centit és kilót - a lengyel center szerint a bostoni játékosok a washingtoniak elleni ellenszenvre építik az egységüket.

Ha már szóba került a lottery: a Dallas Maverickset tulajdonosuk, Mark Cuban fogja képviselni a május 16-ai eseményen - 2000 óta csak 2013-ban voltak érdekeltek ezen az eseményen.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint ma találkoztak a GM-ek Chicagóban, és két fő téma volt ezen a beszélgetésen - az egyik a cserehatáridő időpontja, a másik pedig a kivásárlás/waiver menete.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus