Hírmorzsák 2017-05-11 (09:30)

Lue szerint még nézettebb lehet egy idei Warriors-Cavs döntő, mint a tavalyi. Draymond Green szerint a média máshogy tálalja az általa elmondottakat, mint ahogy elhangzanak. A Golden State két évvel meghosszabbította az Oracle Arena bérlését. Tristan Thompson arról beszélt, hogy mitől ennyire jó pattanózó. Kawhi Leonard játéka kérdéses a ma esti Rockets-Spurs hatodik meccsen. Az ötödik San Antonio-Houston meccs végjátékában 5 hibás ítélet született. Isaiah Thomast 25.000 dollárra büntette a liga - máshogy védekeznek ellene, de nem erőlteti annyira a pontszerzést, mint pályafutása korábbi részében tette volna ilyenkor. Porzingis New Yorkban akar maradni, de nyerni akar leginkább - Phil Jackson szerint minden lehetőséget meg kell hallgatniuk és vizsgálniuk.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green tegnap azt mondta a riportereknek, hogy olyan az ESPN, mintha valami alternatív valóságot, egy megrendezett TV-műsort nézne, nem is a saját nyilatkozatait, és szánalmasnak tartja, hogy bármit kitalálnak főcímnek, hogy minél többen nézzék a műsortMint ismert, Green elmondta, hogy szerette volna, ha egy kicsit keményebben küzdenek a Cleveland Cavaliers ellenfelei keleten - elmondása szerint mindenki csak erre kíváncsi. Úgy tálalják, mintha azt mondta volna, hogy a Cleveland senkik ellen játszott, de az persze sehol nincs leírva, hogy azt is elmondta, hogy a Cavs nagyszerű teljesítményt nyújt jelenleg

Golden State-hez kapcsolódik, hogy két évvel meghosszabbították az Oracle Arena bérlését. Elvileg 2019/20-ban költöznek át San Franciscóba, de a mostani megállapodás része, hogy adott esetben további három évre kibérelhetik jelenlegi oaklandi otthonukat, amennyiben csúszik az új csarnok átadása.

A Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue azt mondta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy szerinte régen nagyon sokan akarták látni a Boston Celtics és a Los Angeles Lakers csatáit, és úgy érzi, hogy most is sokan szeretnék a Golden State és a Cleveland újabb döntőjét. A tréner elmondása szerint nem érti, miért lenne ez probléma. Tavaly talán a liga történetének legnézettebb döntőjét produkálták - most a Warriors megszerezte Kevin Durantet, mindkét együttes nagyszerűen játszik, úgyhogy elképzelhetőnek tartja, hogy még többen lesznek kíváncsiak a két gárda ütközetére.

A bajnok magasembere, Tristan Thompson Chris Fedornak (Cleveland.com) mesélt a pattanózásról, illetve arról, miért ennyire jó benne. Thompson elmondása szerint folyamatosan tanulmányozni kell a játékot, illetve leginkább a játékosokat, a saját társait is. Ha a sarokból dob valaki, akkor a pattanók 70%-a a másik oldal felé megy, és csak 30% megy visszafelé, de például Channing Frye elég magasívű dobásokkal operál, az ő pattanói "rövidek", míg JR Smith laposabban dob, így ha az ő vállalása lejön, akkor "hosszabb" pattanóra kell számítani. Persze reméli, hogy minden dobásuk bemegy, de ha nem, az se gond, megmondta nekik, hogy úgyis leszedi a támadópattanót.

A San Antonio Spurs bejelentette, hogy Kawhi Leonard játéka kérdéses a ma esti, Houston Rockets elleni hatodik összecsapáson a bal bokasérülése miatt - a térdről nem esett szó, pedig állítólag azzal is voltak gondjai a kiscsatárnak.

Ehhez a sorozathoz kapcsolódik, hogy az L2M report szerint 5 hibás ítélet volt a Spurs-Rockets párharc ötödik találkozóján a rendes játékidő utolsó két percében és a ráadásban - három a San Antoniónak, kettő a Houstonnak kedvezett. Az öt hibás fújás közül a legnagyobb a hosszabbításban, 10 másodperccel a vége előtt történt, amikor James Harden ellen támadóhibát kellett volna ítélni, amiért ellökte Jonathon Simmonst - végül ennek nem lett befolyása a mérkőzés végére, mert Manu Ginobili leblokkolta Hardent.

A Boston Celtics irányítóját, Isaiah Thomast 25.000 dollárra büntette a liga, miután szóváltásba keveredett egy nézővel még Washingtonban, és nem megfelelő módon kommunikált vele.

Thomas összesen 50 pontot dobott három mérkőzés alatt, mióta a második Wizards elleni összecsapáson 53-at szórt, de teljesen máshogy védekeznek ellene, azonnal duplázzák, triplázzák, amint labdát kap. A bostoni irányító azt mondta, hogy pályafutása korábbi részében talán erőltette volna a pontszerzést, de most már másképp tekint a játékra - sokat elemezte a fővárosiak védekezését, látja, hogy mi ellene a taktika. Thomas azt is hozzátette, hogy elképzelhető, hogy a következő mérkőzésen megint a helyzetek előkészítésében fog szerepet vállalni, meg az is, hogy 40-et szór.

A New York Knicks erőcsatára, Kristaps Porzingis ügynöke és testvére, Janis azt nyilatkozta Ian Begley-nek (ESPN), hogy a lett sztár szeretne New Yorkban maradni, mert az otthonának érzi a várost és a csapatot, ez nem is kérdés. Azt is hozzátette azonban, hogy azt szeretné, ha a Knicks olyan környezetet teremtene, amelyben fejlődni tud játékosként, illetve van esélye győzni - nemrég maga Porzingis mondta el ugyanezt, hogy a Knicksben akar maradni, de a győzelem lehetősége a legfontosabb számára. Az alapszakasz után látott napvilágot, hogy több együttes is megkereste Phil Jacksont, hogy felmérjék, eladó-e Porzingis. Ezzel kapcsolatban az elnök csak annyit mondott, hogy minden lehetőséget meghallgatnak, megviszgálnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus