Hírmorzsák 2017-05-11 (19:15)

Kawhi Leonardot (többek között) azért nem draftolta a Suns, mert túl ideges volt a draftfelmérőn az interjún. Durant szerint akinek biztos a helye a draft elején, annak fölösleges elmennie a chicagói felmérőre. Az 1/1-re várt Markelle Fultz hat csapattal is leül beszélgetni. A Knicks Nkilitinát, Foxot és Monkot nézegeti. Ha Porzingist elcseréli a Knicks, akkor kitölti a szerződését, aztán majd szabdügynökként dönt a sorsáról. Pat Riley tavaly 2021-ig hosszabbított a Miamivel. Singler kivásárlásán gondolkodik a Thunder. MWP szerint még mindig a Jazz vagy a Clippers lesz az idei bajnok. Mike Batiste a Charlotte szakmai stábjában. Gentry úgy készül, hogy marad a Pelicansnél. Diaw szívesen játszana jövőre is a Utah-nál. Ulis bokáját megműtötték, 3 hónap múlva lesz teljes értékű. 

Nem az egykori Albacomp-sztár, Lance Blanks volt a Phoenix Suns történetének legjobb GM-je, ehhez pedig egy újabb adalék érkezett. Scott Howard (nba.com) írta le ma, hogy a Suns anno két dolog miatt nem gondolkodott Kawhi Leonard draftolásán. Egyrészt azért, mert nem dobott elég jól, másrészt pedig azért, mert olyan ideges volt a draftfelmérős interjúján, hogy lényegében átizzadta a rajta lévő öltönyt - Blanksék kiváló szemmel ismerték fel, hogy a későbbi kiscsatárnak milyen hiányosságai vannak, helyette behúzták Markieff Morrist.

A Sunshoz kapcsolható, hogy Tyler Ulis jobb bokáját megműtötték - az irányító nagyjából 12 hét múlva végezhet teljes értékű edzéseket.

Térjünk vissza a drafthoz, illetve a most zajló chicagói felmérőhöz, a Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant ugyanis azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy aki biztos a Top14-ben kel el, annak szerinte jobb, ha otthon marad, és a játékán fejleszti ahelyett, hogy elmenne erre a felmérőre. Mint ismert, Durant anno nem tudott egyet se belenyomni a 84 kilóba a fekvenyomópadon - úgy emlékszik rá, mintha ma lett volna, hogy az edzők ott nevetgéltek rajta, hogy nem sikerült egyszer se kinyomnia a súlyt, ő meg egy kicsit szégyenkezett is emiatt, közben alig várta, hogy labdát adjanak a kezébe, hogy megmutathassa, hogy mit tud. Durant szerint ő volt az utolsó a gyakorlatok alapján, de aki a legjobb volt, azt később le se draftolták - szerinte ennyi elég is erről a sz*rról. Hozzátette, hogy azoknak hasznos ez igazán, akik próbálnak bekerülni az első körbe, vagy szeretnék, ha egyáltalán ledraftolnák őket, nekik sokat számíthat.

Maradjunk még a draftnál: a sokat által 1/1-re várt Markelle Fultz nemcsak a Boston Celticsszel, hanem a Philadelphia Sixersszel, a Sunsszal, a Los Angeles Lakersszel, a Sacramento Kingsszel és a New York Knicksszel is leül beszélgetni a most zajló chicagó draftfelmérőn - a top játékosok közül szinte ő az egyetlen, aki megjelent ezen az eseményen.

A New Yorknak Fultz mellett Lonzo Ball és Josh Jackson is tetszik, de rájuk szinte semmi esélyük nincs, hacsak nem kerülnek a Top3-ba a május 16-ai lotteryn. Ian Begley (ESPN) úgy tudja, hogy Frank Nkilitina, De'Aaron Fox és Malik Monk a kinézettek Phil Jacksonéknál, amennyiben úgy alakul, hogy maradnak a jelenlegi hetedik pozíciójukban.

Maradjunk még a Knicksnél: ma délelőtt volt arról szó, hogy Kristaps Porzingis testvére szerint a lett magasember szívesen maradna jelenlegi csapatában, de a győzelem a legfontosabb számára. Janis Porzingis azt is hozzátette, hogy amennyiben elcserélik Porzingist a New Yorktól, akkor kitölti jelenlegi szerződését, aztán szabadügynökként dönt majd saját sorsáról.

A Miami Heat elnöke, Pat Riley Ira Windermannek (Sun-Sentinel) elmondta, hogy tavaly nyáron 5 éves hosszabbítást írt alá a floridaiakkal, amivel a 2020/21-es szezon végéig elkötelezte magát a klubhoz - nincs szándékában a közeljövőben elhagyni a csapatot.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Charlotte Hornets leigazolta a Brooklyn Nets játékosok fejlesztésével foglalkozó edzőjét, Mike Batiste-t - segédedző lesz a Panathinaikosz legendás magasembere.

Fred Katz (Norman Transcript) forrásai szerint az Oklahoma City Thunder azon gondolkodik, hogy stretch provisionnel kivásárolják Kyle Singlert a nyáron. Még két évig van garantált pénze, plusz egy évre nem garantált, tehát 7 évre tudnák elnyújtani 9.7 millió dollárját - azaz jövőre például 4.6 millió helyett csak 1.4-del nyomná a sapkát.

Két "maradni akarok" nyilatkozat született ma. Az egyiket a Utah Jazz magasembere, Boris Diaw adta, aki elmondása szerint nem izgulja túl a dolgot, de szívesen lenne a Jazz játékosa a következő idényben is - 7.5 millió dolláros csapatopciójáról kell döntenie a Utah-nak, de több fontos szabadügynökük is lesz. A másikat a New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry mondta tollba, akinek van még egy utolsó éve jelenlegi kontraktusából, és úgy készül, hogy ki is tölti élő szerződését a csapatnál.

A végére pedig Metta World Peace maradt, aki még a rájátszás első körében azt írta, hogy a Utah Jazz és a Los Angeles Clippers párharcának győztese lesz szerinte a bajnok - ma tudatta követőivel, hogy továbbra is úgy gondolja, hogy e két csapat közül kerül ki a végső győztes, nem változtat álláspontján.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus