Hírmorzsák 2017-05-12 (09:45)

Harden magára vállalta a ma hajnali vereségüket. Kawhi Leonard játszani fog a Warriors elleni első meccsen. Több csapat is ki van akadva arra, ahogy a Houston a tripláknál kiharcolja a faultokat - Morey szerint erre nem lehet szabályt hozni. Lue szerint a főcsoportdöntőben többet fogják használni Love-ot. Richard Jefferson szerint Draymond Greennek nem kellene megszólnia másokat. Redick 18-20 millió körül kereshet évente, a Clippers nem akarja neki ezt megadni. A Kings is lehetséges célpont Teodosic esetében. Ingles maradni akar a Jazznél. A Clippers búcsúja Paul Pierce-től (videó).

A Houston Rockets ma hajnalban megsemmisítő vereséget szenvedett a San Antonio Spurstől, így hat meccsen kiesett a nyugati PO második körében. A találkozó után a Rockets sztárja, James Harden azt mondta a riportereknek, hogy az ő felelőssége volt a ma hajnali 39 pontos zakó támadásban és védekezésben is - nehéz túllépni ezen a main, főleg azon, ahogy kikaptak. Az irányító szerint a San Antonio dominált végig, kiválóan járatták a labdát, bedobálták a helyzeteiket, ők meg nem tudták felvenni a ritmust támadásban gyakorlatilag az egész mérkőzés során, ezt használta ki ellenfelük.

Még a találkozó előtt elmondta a Houston vezetőedzője, Mike D'Antoni, hogy ha úgy érzi, hogy 7-nél több játékost kell rotálnia, akkor annyit fog, de csak azért nem fog változtatni, mert néhányan nem értik, miért ennyi embert használ.

A hatodik meccsen a Spurs sztárja, Kawhi Leonard nem játszott bokasérülése miatt, de Michael C. Wright (ESPN) értesülései szerint a Golden State Warriors elleni nyugati főcsoportdöntő első találkozóján már bevethető lesz a kiscsatár.

Az is a Rocketshez, de nem feltétlenül csak ehhez a sorozathoz kapcsolható, hogy a liga többi csapatának nagyon elege van abból, hogy a Houston hogyan és milyen mennyiségben harcol ki faultokat tripladobás közben - ebben Harden és Lou Williams messze a liga legjobbjai voltak. Több vezető is megkereste az NBA-t, hogy vizsgálják meg, mit lehetne ezzel tenni, az egyik GM pedig Ric Buchernek (Bleacher Report) elmondta, hogy a Rockets kijátssza a rendszert. A liga alelnöke, Kiki Vandeweghe azt mondta Buchernek, hogy megnézik a dolgot. A Houston GM-je, Daryl Morey azt mondta, hogy nem igazán látja, hogyan lehet szabályt változtatni erre úgy, hogy annak ne legyenek végzetes következményei - ha valaki kitartja a karját, a támadó pedig dobni akar, és beleakad az előre kinyújtott karba a keze, akkor az bizony fault.

A keleti konferenciában a Cleveland Cavaliersnél Kevin Love nem hoz kiugró számokat, de Tyronn Lue vezetőedző Joe Vardonnak (Cleveland.com) elmondta, hogy ez részben az első két körös ellenfeleiknek köszönhető. A konferenciadöntőben olyan matchupok jönnek, amit Love jobban ki tud használni, és több figurát is akar rá hívni majd, ez az ő felelőssége is. Love elmondása szerint megmondta edzőjének, hogy 8-0-val állnak, úgyhogy nem érdeklik a statisztikái - ha 6 dobása van, akkor annyi, ha 15, akkor annyi, nem számít, amíg jönnek a győzelmek. A csapat sikeres, úgyhogy ő boldog.

Három napja számoltunk be Draymond Green "ámokfutásáról", melynek során kiosztott mindent és mindekit. Megszólta többek között a Cleveland ellenfeleit is, amelyre Richard Jefferson válaszolt a Road Trippin' podcastben - szerinte nem volt szép dolog ez Greentől. A Cavs veterán kiscsatára szerint nem kellene másokat kritizálni, csak a saját dolgával kellene törődnie az embernek, és kiemelte, hogy most a Portland TrailBlazersnél Jusuf Nurkic, a Utah Jazznél George Hill hiányzott, néhány éve Mike Conley-val, vagy a két évvel ezelőtti döntőben Kyrie Irvinggel és Kevin Love-val ugyanez volt a helyzet. Jefferson szerint előbb meg kéne nézni, hogy a Warriorsnak milyen ellenfelei voltak, mindenki teljes kerettel tudott-e például kiállni, mielőtt Green megszól másokat.

Broderick Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint a Los Angeles Clippers szabadügynökké váló dobóhátvédje, JJ Redick évi 18-20 millió dollár körül fog keresni következő szerződésével, de ezt a Clippers nem hajlandó megadni neki - mint ismert, Chris Paullal és Blake Griffinnel is új megállapodást kell kötniük.

A Jazznél Joe Ingles lenyilatkozta, hogy nagyon szeretne a csapatnál maradni - náluk az ausztrálon kívül Gordon Hayward és George Hill is oda megy, ahova akar. Ingles Aaron Falknak (Salt Lake Tribune) azt mondta, hogy mindenki tudja, hogy maradni akar, és reményei szerint egyezségre tudnak jutni a csapattal. A legfontosabb az egy játékosnak, hogy győztes csapatban legyen, a Jazz pedig elkötelezett ez iránt - most az az első számú prioritás a nyáron, hogy összetartsák a jelenlegi keretet.

David Pick értesülései szerint a Sacramento Kings is esélyes Milos Teodosic leigazolására - a CSZKA Moszkva szerb irányítója a nyáron szabadügynök lesz, és állítólag nagyon jó kapcsolatot ápol Vlade Divaccal, a kaliforniaiak GM-jével. A dolog ott lesz véleményes, hogy Teodosic elmondta korábban, hogy versenyképes együtteshez akar igazolni, ha az NBA-t választja, ez pedig nem feltétlenül a Kings.

A végére pedig a Los Angeles Clippers búcsúja maradt Paul Pierce-től:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus