Hírmorzsák 2017-05-15 (10:45)

Kawhi Leonard bal bokája megint megsérült, de szerinte Pachulia nem szándékosan lépett alá. Iguodala bal térdével gondok vannak. Walter Tavares eltörte a kezét. Steve Kerr a félidőben ott volt a Golden State öltözőjében, nyugtatta kicsit játékosait. A Bostonnak egy másodperccel kevesebb ideje volt az utolsó támadásra a Wizards elleni hatodik meccs végén, mint kellett volna. Több vezető szerint Phil Jackson rontja Carmelo Anthony csereértékét, de Melo már nem az az All-Star, aki korábban volt. A Philly idén nyáron hosszabbítani akar Covingtonnal. LaVar Ball nem rontja Lonzo Ball megítélését a Lakersnél és a Sunsnál sem. Az ügynökök nem nagyon akarják draft előtti edzésre engedni játékosaikat a Celticshez és a Kingshez.

Sajnos a sérülésekkel kell kezdenünk, a tegnap esti Golden State Warriors - San Antonio Spurs meccsnek ugyanis ez volt a kulcsmozdulata. Kawhi Leonard a bal bokája miatt hagyta ki a Houston Rockets elleni ötödik meccs végét és a hatodik találkozót, tegnap pedig megint rásérült, mikor Zaza Pachulia lábára érkezett le az egyik tempójánál - Leonard egyébként lenyilatkozta, hogy szerinte a grúz nem szándékosan lépett alá, egyszerűen a dobását próbálta minél jobban védeni, Pachulia pedig annyit mondott, hogy hallotta a sípszót, és nem is látta Leonard sérülését, amíg meg nem fordult. A Warriorsnél Andre Iguodala bal térde fáj, nem is edzett sokat a Spurs elleni első mérkőzés előtt, és elképzelhető, hogy pihentetni fogják egy összecsapás erejéig - tegnap 10 percet játszott, ma lesz meg az MRI eredménye. A Cleveland Cavaliersnél pedig eltört Walter Tavares jobb keze az egyik hétvégi edzésen, ő biztosan nem játszik már idén.

A Golden State-nél egyébként Steve Kerr már megjelent az Oracle Arenában a meccs közben, a félidőben pedig beszélt is a csapattal - a hírek szerint azt mondta a játékosoknak, hogy a védekezésre figyeljenek oda jobban, akkor tudnak támadásban is a saját tempójukban játszani. Kerr az ABC csatornának azt mondta, hogy meg kell találniuk a sebesség és a fegyelmezettség közötti egyensúlyt, de ha sikerül kicsit megnyugodniuk, rendben lesznek. A játékosok közül David West azt mondta, hogy Kerr szava most is szent, továbbra is ő a vezérük, Steph Curry szerint nagyon inspiráló volt a tréner beszéde, míg Kevin Durant szerint Kerr nagyon nyugodt volt, senkivel nem kiabált.

Keleten még azt sem tudjuk, ki lesz a Cavs ellenfele, ez ma este dől el, de a Boston Celtics és a Washington Wizards hatodik mérkőzéséhez kapcsolódik, hogy az L2M report szerint az utolsó támadásnál egy másodperccel többnek kellett volna lenni az órán - John Wall 3.5 másodperccel a vége előtt szerzett vezetést a washingtoniaknak, és a Celtics még visszatámadhatott.

Kicsit más téma - több ligában dolgozó vezető is megerősítette Fred Kerbernek (New York Post), hogy Phil Jackson kommentjei nem sokat segítenek Carmelo Anthony csereértékében. Az egyik keleti konferenciában lévő csapat szakvezetője szerint Jackson gyakorlatilag elmondta, hogy Melo egy vesztes típus, akkor mitől lenne máshol győztes? Egy másik vezető szerint az elnök egyértelműen kijelentette, hogy el akarja passzolni Anthonyt, úgyhogy rengeteget esett a kiscsatár értéke. Az első szakvezető szerint Melónak szüksége van a környezetváltozásra, máshol jobban teljesíthet, de alaposan meg kell vizsgálni, hogyan illik az adott csapatba, és senki nem fogja megadni a Knicksnek azt a csomagot, amit ők igazán szeretnének a sztárért. Azt is hozzátette a szakvezető, hogy tehetséges játékos Anthony, aki a megfelelő szerepkörben hasznos lehet, nem sokan képesek úgy pontot szerezni, mint ő, de nem az az All-Star, aki volt. El kell fogadnia máshol, hogy nem ő lesz a sztár, akkor lehet igazán hasznára új együttesének.

Az ESPN értesülései szerint a Philadelphia Sixers szeretne idén nyáron idő előtt hosszabbítani Robert Covingtonnal - 1 milliót fog keresni jövőre, de utána korlátozások nélkül igazolhatna akárhova, ezt akarja elkerülni a Philly.

Térjünk át a draftra. A Los Angeles Lakers elnöke, Magic Johnson, illetve a Phoenix Suns GM-je, Ryan McDonough is elmondta Jeff Goodmannek (ESPN), hogy LaVar Ball nem lesz hatással arra, hogy ledraftolják-e Lonzo Ball-t vagy sem - mindketten elmondták, hogy a játékos érdekli őket, és őt fogják kiválasztani, nem az apját. Chad Ford (ESPN) pedig ügynökökkel beszélgetett, akik elmondták, hogy a Boston Celticshez és a Sacramento Kingshez sem nagyon akarják engedni a játékosaikat draft előtti edzésre, hátha így elérhetik, hogy ne kerüljenek ezekhez a csapatokhoz. A Celticsszel az a gond, hogy minden poszton telítettek, így vagy nem játszana túl sokat a most húzott fiatal, vagy cserealapként tekintenének rá, aki így egy számára nagyon kedvezőtlen helyzetbe is kerülhetne. A Kingst pedig a liga messze legrosszabb csapatának tartják a vezetőség működését nézve, akikben egyáltalán nem lehet bízni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus