Hírmorzsák 2017-05-15 (21:00)

Popovich nagyon kiakadt Pachuliára, az meg nem érdekli, ki mit akart, csak a végeredmény - a tréner szerint Kawhi Leonard nem játszik a második meccsen. Draymond Green szerint tökéletes első mérkőzés volt ez számukra. Durant szerint Pachulia nem alattomos játékos, a grúz szerint butaság azt gondolni, hogy direkt lépett Leonard alá. Curry a PO-örökranglista 7. helyén triplákban, Ginobili már egyedül 10. szerzett labdákban. A Pelicans megtartja Dempst és Gentryt is a következő idényre. A Cavs a Goodyearrel kötött szponzori szerződést. Csütörtökön kihirdetik az All-NBA csapatokat, pénteken pedig az egyéni díjaknál a Top3-ban végzőket. Megvan az összes csapatnál, hogy ki képviseli őket a lotteryn.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich nem vette olyan könnyen Zaza Pachulia ma hajnali produkcióját, mint Kawhi Leonard - ma délelőtt volt arról szó, hogy a grúz center lábára érkezett le a Spurs sztárja, ami után kiment a bokája, és nem is tudta folytatni a meccset, de szerinte nem szándékosan lépett alá Pachulia, csak védekezett. Popovich elmondása szerint őt bizony nem érdekli, hogy ki mit akart, mert például a szándéktól függetlenül börtönbe küldik a gyilkosokat is - Pachuliának múltja van már az ilyen esetekből, ez pedig egy igazi dirty megmozdulás volt a tréner szerint, természetellenesnek nevezte a grúz mozgását. Popovich szerint Leonard nem fog játszani a második összecsapáson, de az MRI eredménye ma fog valamikor kijönni.

A Warriors kiscsatára, Kevin Durant azt mondta, hogy Pachulia nem alattomos játékos, nem ilyen csapatuk van, és tökéletesen kell időzíteni, ha valaki így akar direkt sérülést okozni. Leonardot borzasztóan tisztelik, hihetetlen játékos, és reménykednek a mielőbbi felépülésében, de a center csak védekezni akart. Pachulia is azt mondta, hogy ez a felvetés egy butaság, és mivel ő is sportoló, senkinek a sérülését nem szeretné, még akkor sem, ha most egymás ellen küzdenek. Szerinte egészségesen is meg tudnak verni mindenkit, és nagyon reméli, hogy nem súlyos Leonard problémája, mivel kollegák.

A Golden State erőcsatára, Draymond Green szerint tökéletes volt az első mérkőzés számukra ezen a nyugati döntőn, mert szájbavágták őket, de mégis sikerült megszerezniük a győzelmet - most már felpörögve kezdhetnek neki a második találkozónak, mert pontosan tudják, mennyire jó csapat a San Antonio. Green szerint a Spursnek sokkal komolyabb erőfeszítéseket kellett tennie a Houston Rockets ellen, mint nekik a PO-ban, és ez látszódott meg az első összecsapáson.

A két gárdához tartozik két statisztika is. Egyrészt az, hogy Steph Curry fellépett a PO-örökranglista hetedik helyére a bedobott hármasok számában, Paul Pierce-t lépte át - 281-gyel áll Curry, 276-tal Pierce, de Curry valószínűleg az ötödik lesz hamarosan, mivel Derek Fisher (285) és Kobe Bryant (292) is ott vannak közvetlenül előtte. A Spursnél Manu Ginobili már egyedül 10. a PO-ban a szerzett labdák terén 280 steallel - eddig Clyde Drexlerrel birtokolta a posztot megosztva. 

Scott Kushner (The Advocate) jelentette, hogy a New Orleans Pelicans megtartja Alvin Gentry vezetőedzőt és Dell Demps GM-et is a következő idényre - mindkettejüknek van szerződése a következő idényre is, de a csapat gyenge szereplése miatt felmerült, hogy mindketten repülnek. A tréner azonban igen jó kapcsolatot épített ki a szezon közben megszerzett DeMarcus Cousinsszal, és ez a lépés mentette meg Demps állását is.

A Cleveland Cavaliers a Goodyearrel kötött szponzori szerződést a következő idénytől kezdve:

Az NBA csütörtök este nyilvánosságra hozza az All-NBA első, második és harmadik csapatokat, pénteken, a keleti döntő második mérkőzése előtt pedig az összes egyéni díjnál kihirdetik a Top3-at - a sorrendet természetesen nem, hiszen azt a június 26-ai, külön erre a célra szervezett díjátadón fogjuk megtudni.

A végén pedig jöjjön a draft, holnap este ugyanis lottery, ahol elég komoly kérdések dőlnek el, és kijött a lista, hogy kik fogják képviselni a csapatokat a közvetítésben:

Boston – Wyc Grousbeck, tulajdonos
Charlotte – Rich Cho, GM
Dallas – Michael Finley, alelnök
Denver – Gary Harris, játékos
Detroit – Jeff Bower, GM
L.A. Lakers – Magic Johnson, elnök
Miami – Alonzo Mourning, alelnök
Minnesota – Andrew Wiggins, játékos
New Orleans – Alvin Gentry, vezetőedző
New York – Walt Frazier, kommentátor
Orlando – Frank Vogel, vezetőedző
Philadelphia – Joel Embiid, játékos
Phoenix - Devin Booker, játékos
Sacramento – Dave Joerger, vezetőedző

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus