Hírmorzsák 2017-05-19 (18:45)

Kihirdették az All-NBA csapatokat, Draymond Green sommás véleményt fogalmazott meg Klay Thompson kimaradásáról. Paul George-ért négy első köröst ajánlott a Hawks a deadline előtt - a Lakers jövőre le akarja igazolni, cserélni nem akarnak érte. A Jazz meg akarja tartani Haywardot és Hillt is, utóbbira lehet, hogy nem lesz pénzük. A Mavs Jrue Holiday-t nézegeti. A Knicks Pablo Prigionit szeretné segédedzőnek. De'Aaron Fox szívesen játszana a Kingsnél. Embiid szerint Tatumot vagy Josh Jacksont draftolják. Leonard, Iguodala és Pachulia játéka is kérdéses szombat éjszaka. Isaiah Thomas beszélt Markelle Fultz-cal, és szerinte a Cavs nem a Monstars, nem félnek tőlük. Brad Stevens szerint a bajnok tökéletesen van felépítve LeBron köré. KAJ szerint Dwight Howard nem akart dolgozni a Lakersnél, Bynum kosarazni sem.

Tegnap este megírtuk, hogy kihirdették az All-NBA csapatokat. Draymond Greent kérdezték arról, hogy mi a véleménye arról, hogy Klay Thompson kimaradt mindhárom ötösből, amire szabad fordításban csak annyit reagált az erőcsatár, hogy "lóf*sz habbal".

Az Indiana Pacers sztárjához, Paul George-hoz két hír tartozik. Az egyik az, hogy Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint az Atlanta Hawks négy első körös picket ajánlott a kiscsatárért az idei deadline előtt - a saját draftjogaik mellett a 2018-as Minnesota Timberwolves és a 2019-es Cleveland Cavaliers első körös van náluk. Azóta változások mentek végbe a Hawks vezetőségében, Mike Budenholzer lemondott elnöki posztjáról, utódját most keresik, a Pacers pedig valószínűleg nem kap ilyen ajánlatot már George-ért, hiszen nyílt titok, hogy jövőre vagy Indianában hosszabbít, vagy a Los Angeles Lakershez igazol.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Lakers 2018 nyarán leigazolni akarja George-ot, valószínűleg nem fognak érte már most cserélni. A klub elnöke, Magic Johnson azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, idén nem lesznek főszereplők a nyár folyamán, már a következő off-szezont várja - inkább kivárnak a jövő évi szabadügynökökre, igaz, ahhoz, hogy George mellett komoly játékos(oka)t igazoljanak, Luol Denget és Timofey Mozgovot el kellene passzolniuk.

A Utah Jazz GM-je, Dennis Lindsey Mike Sorensennek (Deseret News) elmondta, amit már mindenki tudott eddig is: Gordon Hayward megtartása az első számú nyári céljuk. Lindsey szerint ez nyílt titok, és bár egy házassághoz mindkét fél kell, úgy érzik, elég jó esélyeik vannak arra, hogy Hayward maradjon náluk. Lindsey elmondása szerint George Hillt is nagyon szeretnék maradásra bírni, de nem biztos, hogy meg tudják neki adni azt a pénzt, amit más csapatok. A szakvezető azt nyilatkozta, hogy elmondta már Hillnek is, hogy ha elmegy, senki nem fog szólni rá egy rossz szót sem, ebben az idényben is rengeteget segített a csapatnak.

Az ESPN információi szerint a Dallas Mavericksnél komoly gondolkodnak Jrue Holiday leigazolásán.

A Gigantes értesülései szerint a New York Knicks vissza akarja vinni Pablo Prigionit, mint segédedző.

Scott Howard-Cooper (nba.com) forrásai szerint De'Aaron Fox már a lottery előtt kinézte magának a Sacramento Kingst - a kaliforniaiaknak szükségük lenne egy irányítóra, és Fox nagyon jóban van Willie Cauley-Steinnel, úgyhogy az érdeklődés kölcsönös is lehet, kérdés, eljut-e az ötödik helyig Fox.

Szintén drafttal kapcsolatos, hogy a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid a CSN Phillynek azt nyilatkozta, hogy szerinte Fultz és Lonzo Ball megy ki az első két helyen, de nagyon tetszik neki Josh Jackson és Jayson Tatum is, kettejük közül várja valamelyiket a csapatba - a harmadik helyen választ a Sixers.

A San Antonio Spurs sztárja, Kawhi Leonard tegnap nem edzett, játéka továbbra is kérdéses szombat éjszaka. Gregg Popovich elmondása szerint amiatt aggódik, hogy pont ugyanaz a testrész pont ugyanúgy sérült meg Leonardnál, úgyhogy a józan ész azt diktálja, hogy ezúttal hosszabb időt vesz igénybe a felépülése - mint ismert, a Houston Rockets elleni ötödik összecsapáson is kiment a kiscsatár bal bokája, akkor a hatodik találkozót ki is hagyta. A tréner reményei szerint nem lesz igaza, de majd kiderül. A túloldalon, a Golden State-nél Andre Iguodala (térd) és Zaza Pachulia (sarok) is könnyített edzést végeztek, az ő játékuk is kérdéses.

Chris Forsberg (ESPN) jelentette, hogy a Boston Celtics irányítója, Isaiah Thomas beszélt az 1/1-re várt Markelle Fultz-cal arról, hogy esetleg egymás mellett játszanak majd a következő idénytől - tegnap délelőtt volt arról szó, hogy ha a pick marad a Celticsnél, akkor valószínűleg Fultzot választják, aki elmondta, hogy szerinte képes lenne együtt játszani Thomasszal. IT elmondása szerint Fultz természetesen nem tudja, hogy hova fog kerülni, de nagyon izgatott a lehetőség miatt, hogy vele együtt játszhat. A Washington egyetemről idén kikerülő hátvéd sokat kérdezett tőle a Celtics kultújáról, ő pedig elmondta, hogy működnek a csapatnál a dolgok. Thomas elmondása szerint jó barátok, és nagyszerű lenne, ha együtt játszhatnának, de ha nem, azt a verziót is megoldják majd valahogy.

A Celtics vezetőedzője, Brad Stevens a főcsoportdöntőről, az ellenfélről, a Cleveland Cavaliersről és LeBron Jamesről beszélt az első találkozó után. A tréner szerint a Cavs tökéletesen van felépítve a sok shooterrel LeBron mellett, úgyhogy Jamest nem igazán lehet duplázni, mert megtalálják az üres, jó dobóhelyzetet, de ugyanakkor a világ legjobb játékosára extra figyelem kellene, úgyhogy lehet, hogy mégis duplázniuk kell majd. Ha nem dobják be a helyzeteiket, visszaszedik a támadópattanót, és még ott van Kyrie Irving is, aki a tavalyi döntőben bizonyított, úgyhogy rengeteg probléma van a bajnok levédésével.

Thomas is nyilatkozott a Cavsről - szerinte nem pánikolhatnak, mivel csak egy meccsről van szó, azt megnyerte ellenfelük, de már a második mérkőzésre kell koncentrálniuk. A Boston irányítója hisz csapatában, és úgy gondolja, hogy nem félnek a Clevelandtől - a Cavs nem a Monstars, és nem a Space Jamben vannak. Megnyerték az első találkozót, de annyi a történet, hogy a második ütközetet nekik kell behúzniuk.

A végére pedig Kareem Abdul-Jabbar maradt, aki új könyvét promótálta, és ebben többek között leírta, hogy Dwight Howard egyáltalán nem akart dolgozni, amikor a Los Angeles Lakersnél játszott, Andrew Bynum pedig szintén nagyon keveset, de ő kosárlabdázni sem igazán akart.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus