Hírmorzsák 2017-05-24 (10:45)

LeBron szerint Irving különleges játékos, ma megint bizonyította. James pályafutása során először kapott 4 faultot az első félidőben. Irving szerint ha kimegy belőle az adrenalin, fájni fog a bokája. Bosh és a Heat a közös megegyezésű "váláson" dolgoznak. Kerr nem tudja, hogy ott lehet-e a döntőben a kispadon. Mike Brown többet használja a Curry-Durant elzárás-leválást, mint Kerr. Popovich szerint a Warriors sokkal több, mint tehetséges játékosok összessége. John Hammond 5 évre az Orlando GM-je. A Knicks reménykedik benne, hogy idén nyáron meg tudják szerezni Rubiót - Tuckert, Dante Cunninghamet és Jonathon Simmonst nézték ki a szabadügynökök közül. Speights kilépett szerződéséből. Gobert és Embiid heccelték Parsonst.

A ma hajnali Cleveland Cavaliers - Boston Celtics találkozón Kyrie Irving lépett fel a hazaiaknál, miután LeBron James faultgondokba keveredett - James profi karrierje során először kapott 4 személyi hibát az első félidőben. LeBron a meccs után azt mondta, hogy Irving nagyon különleges játékos, de ezt mondja már, mióta megérkezett Clevelandbe, és most megint bizonyított az irányító. Minél nagyobb a tét, annál jobban játszik, és Irving tudta, hogy feljebb kell kapcsolnia azzal, hogy neki a kispadra kellett ülnie - kiváló munkát végzett, nem engedte, hogy kicsússzon a kezük közül a meccs, pedig Avery Bradley védekezett rajta.

Irvingnek kiment a bokája a meccsen, de visszaállt, és kitűnően játszott utána is. Erre annyit mondott a Cavs egyese, hogy történt már ilyen korábban is, és két választása van az embernek ilyenkor - vagy elkezd siránkozni, hogy kiment a bokája, vagy visszaáll és megpróbál mindent. Azt is hozzátette, hogy mivel nem ez az első ilyen sérülése, és a sajtótájékoztatón még mindig tombolt benne az adrenalin, így valószínűleg ha hazamegy, komoly problémái lesznek majd - a testének nem igazán fog tetszeni, hogy erőltette a játékot.

Ira Winderman (South Florida Sun-Sentinel) értesülései szerint a Miami Heat és Chris Bosh egyre inkább haladnak egy olyan egyezség felé, amellyel az erőcsatár fizetése úgy kerülhet ki a floridaiak sapkája alól már idén nyáron, hogy nem kell attól tartaniuk, hogy visszakerül. Mint ismert, Bosh-nál két egymást követő évben vérrögöket találtak, az idei szezon előtt a Heat orvosai nem adtak neki engedélyt a játékra, így ideiglenesen visszavonult, de még akar játszani. A Miami február 9-én folyamodhatott azzal a kérelemmel a ligához, hogy írják ki Bosh fizetését, mint játékra alkalmatlan kosarasét (ekkor volt egy éve, hogy befejezte a játékot a magasember), de ha újra elkezdene játszani, akkor a jelenlegi fizetése is visszakerülne a Heat sapkája alá - ezért lesz érdekes látni, milyen megoldásra juthat a két fél, amivel a Heat bebiztosítja magát.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Ramona Shelburne-nek (ESPN) elmondta, hogy továbbra sem tudja, hogy ott tud-e ülni a kispadon a döntőben. Kerr elmondása szerint egyelőre távlati dolgokban nem gondolkodik, csak napról napra tekint előre. Az ESPN forrásai szerint Kerrt továbbra is elég komoly fájdalmak gyötrik, és az, hogy a csapattal utazott San Antonióba, egyáltalán nem olyan jel, amibe túl sokat kellene belelátni - Joe Lacob tulajdonos megmondta a trénernek, hogy addig lesz távol a csapattól, ameddig akar, az a lényeg, hogy meggyógyuljon.

Kerr távollétében Mike Brown többet használja a mismatch-es szituációkat, többek között a Curry-Durant elzárás-leválást, ami komoly fegyver lehet a döntőben is. Brown azt mondta erről Zach Lowe-nak (ESPN), hogy Kerr inkább a spacingben és a labdajáratásban hisz, ami egészen kiváló dolog, és rengeteget tanult kollégájától, de a rájátszásban néha elő kell venni a mismatch-eket, ezekre kell játszani, és ezekre is fog, amennyiben kosárra van szükségük. Kerr annyit tett ehhez hozzá, hogy Brownnak igaza van, ő is észrevette, hogy amint keményedik a védekezés ellenük, egyre nagyobb szükség van erre - szerinte az a fontos, hogy megtalálják a megfelelő arányt a csapatkosárlabda és az 1-1-ek között.

A San Antonio Spurs trénere, Gregg Popovich nagyon dicsérte a Warriorst a tegnapi, utolsó idei egymás elleni mérkőzésük után. A trénerlegenda szerint a Golden State-tel kapcsolatban sokan elmondták, mennyi sztárjuk van, mennyire tehetséges játékosok alkotják a keretüket, de ennél sokkal több az oaklandi alakulat. A liga legönzetlenebb csapatjátékát játsszák - minden edző azt szeretné, hogy így járjon a labda a saját együttesénél, de a Warriorsnek olyan önzetlen játékosai vannak, akik meg is tudják és meg is akarják ezt valósítani. Állandóan az üres embert keresik, gyönyörű játékot játszanak, ráadásul emellé még egészen kiválóan is védekeznek.

Ha már Popovich, akkor térjünk ki kicsit a Spursre - arról tegnap reggel olvashattatok, hogy Manu Ginobili még 3-4 hetet akar gondolkodni a visszavonuláson. Az argentin legenda azt is elmondta, hogy úgy tűnt, mindenki kész elbúcsúzni tőle, legalábbis nagyon ilyen volt a Warriors elleni negyedik meccse, és az nem titok, hogy közeledik is az időpont, mikor abbahagyja, mert egyre nehezebb számára végigcsinálni a nyarakat. Arról is írtunk tegnap, hogy elmondása szerint bárhogyan is dönt, boldog lesz, hiszen két nagyszerű lehetőség közül kell választania. Vagy folytatja a játékot, amit annyira szeret, vagy hazamehet, többet lehet a családjával, a gyerekeivel, többet utazgathat, úgyhogy biztos, hogy nem lesz szomorú. Popovich azt mondta, hogy Ginobili dönt a folytatásról, ő nem fogja se erről győzködni, se arról, hogy vonuljon vissza.

Szintén tegnap reggel volt arról szó, hogy az Orlando Magicnek megvan az új elnöke, és tárgyaltak John Hammonddal is - nem elnöknek keresték a Milwaukee Bucks GM-jét, hanem GM-nek, és tegnap este alá is írt Hammond 5 évre a floridaiakhoz. Ez azt is jelenti, hogy Justin Zanik nem jövő nyáron veszi át Hammond szerepét a Bucksnál, hanem már most.

Ian Begley (ESPN) két hírt hozott a New York Knicksről. Egyrészt azt, hogy információi szerint abban reménykedik az együttes, hogy a Ricky Rubio köré épülő beszélgetéseket újrakezdhetik a Minnesota Timberwolvesszal - a két gárda a deadline-nál komoly tárgyalásokat folytatott a spanyolról, aki azt követően kitűnően fejezte be az évet, meglátjuk, ment-e fel az értéke vagy sem. Másrészt Begley úgy tudja, hogy PJ Tuckert, Dante Cunninghamet és Jonathon Simmonst nézte ki magának a csapat a szabadügynökök közül - utóbbi korlátozott FA lesz, előbbi kettő viszont oda igazol majd, ahogy akar.

A Los Angeles Clippers magasembere, Marreese Speigths kilépett szerződéséből, így ő is szabadon igazolható lesz a nyáron - 8.7 pontot és 4.5 pattanót átlagolt ebben az idényben.

A végére pedig Chandler Parsons, Rudy Gobert és Joel Embiid maradt - előbbi reklámfotójára utóbbi kettő válaszolt, hogy biztos photoshoppolták a hasizmait:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus