Hírmorzsák 2017-05-28 (09:15)

Shaq szerint LeBron az ő, Jordan és Magic Johnson keveréke, Kobe-hoz is hasonlította Jamest. Steph Curry szerint tiszteletlenség velük és a Cavsszel szemben állandóan arról beszélni, mennyire nem kiegyensúlyozott a liga. Draymond Green szerint akkor értékelik igazán az emberek a Warriors-Cavs rivalizálást, ha majd vége lesz. Durant és Curry Bob Myerst dicsérték. A Golden State meg akarja tartani Jerry Westet. Love szerint motivációként fogják használni, hogy esélytelenebbként kezelik őket a döntőben, Lue szerint nem. Lue 17 éve lóg 100 dollárral Mike Brownnak. Isaiah Thomas hajlandó várni a hosszabbításával, hogy így segítsen a Celticsnek megszerezni másokat. Stern úgy gondolta, meg tudnak egyezni a Lakersszel 2011-ben egy módosított Chris Paul-cseréről, de Mitch Kupchak bepánikolt.

Shaquille O'Neal Joe Vardonnal (Cleveland.com) beszélgetett, és elmondása szerint az ő, Michael Jordan és Magic Johnson keveréke LeBron James. Saját magát azért említette, mert James nagyobb, mint bárki, Jordanhez hasonlóan akkor szerez pontot, amikor akar, Magichez hasonlóan pedig mindenkit nagyon szépen bevon a játékba. Shaq szerint mindig is így játszott LeBron, már a középiskolában is, és már ott látszódott rajta, mennyire különleges kosaras lesz. O'Neal azt is hozzátette, hogy egyetlen Jameshez hasonló emberrel találkozott karrierje során, ő pedig Kobe Bryant - ők ketten azok, akik már középiskolás koruk óta csak a feladatukra koncentrálnak, arra, hogy elérjék az álmaikat, hogy minden idők egyik legjobbjai legyenek, és mindkettejüknek elképesztő pályafutása van.

A Golden State Warriors két játékosa, Steph Curry és Draymond Green a paritásról, a liga kiegyensúlyozottságáról (illetve annak hiányáról) beszélt. Curry úgy érzi, hogy az, hogy emiatt sírnak az emberek egy ideje, tiszteletlenség feléjük és a Cleveland Cavaliers felé, mert úgy csinálnak sokan, mintha könnyű dolguk lett volna addig, hogy eljussanak a döntőig, ami nem igaz - a liga szerinte erősebb, mint korábban bármikor, és nekik és a Cavsnek is rengeteget kellett azért dolgozni, hogy eljussanak idáig. Green úgy véli, hogy a Golden State és a Cleveland rivalizálása nemhogy unalmas, hanem épphogy jó a ligának. Van két nagyszerű csapat, de a nagyság átka sokszor az, hogy csak akkor ismerik fel, mikor már nincs - szerinte a Warriors-Cavs rivalizálást is akkor fogják igazán megbecsülni az emberek, miután vége lesz.

Curry és a Golden State másik nagy sztárja, Kevin Durant Bob Myerst dicsérték Janie McCauley-nak (ESPN). Durant elmondása szerint például a GM viselkedése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Warriorshoz igazolt, mert Myers soha nem érezteti, hogy ő a főnök - tudja mindenki, hogy ő hozza a nagy döntéseket, de minden társaságba nagyon jól beilleszkedik, meghallgat másokat, tanul, együtt dolgozik másokkal, és ezzel válik igazi vezetővé. Az irányító annyit tett ehhez hozzá, hogy Myers nagy szerepet játszik a sikereikben azzal a munkával és hozzáállással, amit nap mint nap mutat. Mindenki számára elérhető a klubnál, normális, őszinte kapcsolatokat ápol mindenkivel, és nagyon odafigyel nemcsak a játékosokra, hanem a franchise-nál mindenkire.

A Warriorshoz még egy hír tartozik: a ma 79. születésnapját ünneplő Jerry West szerződése lejár a döntő után, de Joe Lacob tulajdonos Tim Kawakaminak (Bay Area News Group) elmondta, hogy nagyon szeretné, ha meg tudnának egyezni Westtel, mert rengeteget tesz hozzá a franchise-hoz, és személyes jó barátjának is tartja a legendát.

A Clevelandtől Kevin Love Dave McMenaminnek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy szerinte vicces, hogy az "underdog", esélytelenebb jelzővel illetik őket a döntő előtt, hiszen ők a címvédők. Persze nagyon nehéz kétszer egymás után bajnoki címet nyerni, ezt ők is tudják, de hogy esélytelenebbek lennének, azt nem igazán érzi, és motivációként fogják ezt használni - szerinte fekszik nekik a Golden State, de ugyanezt mondja valószínűleg a másik oldal is, ha megkérdezik tőlük. Tyronn Lue vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy nincs szükségük erre az "esélytelen" jelzőre plusz motivációként, hiszen a döntőben vannak, ez már önmagában eléggé motiváló, és nem foglalkoznak azzal sem, mit mondanak az emberek vagy éppen a Las Vegas-i fogadóirodák. A céljukat már a szezon előtt kitűzték maguk elé, bajnokok akarnak lenni, és csak erre koncentrálnak.

Lue és a döntőben a Warriorst Steve Kerr távollétében irányító Mike Brown egyébként saját bevallásuk szerint nagyon jóban vannak, volt egy kis csipkelődés is a tegnapi nap folyamán. 2000-ben volt egy dobóverseny köztük (Lue a Lakers játékosa volt, Brown pedig a Spurs segédedzője), amelyet Brown nyert meg, és 100 dollárban fogadtak. Lue szerint oda akarta adni a pénzt, de Brown nem fogadta el, így azóta is mindig azt mondogatja Brown, hogy tartozik neki, míg az oaklandiek trénere azt mondta, hogy végre kifizetheti Lue a 100 dollárját, miután megkapta új, zsíros szerződését - most már tellik rá.

A Boston Celtics sztárja, Isaiah Thomas 4 éves, 27 millió dolláros szerződése utolsó évébe lép, úgyhogy idő előtt is hosszabbíthatna a Celticsszel most, de Thomas saját bevallása szerint hajlandó kivárni, hiszen így több sapka alatti helyük lesz a szabadügynökpiacon, és lehet, hogy így megerősíthetik a csapatot. Az irányító Chris Forsbergnek (ESPN) azt is elmondta, hogy posztfüggetenül azt a játékost kell választaniuk szerinte a drafton, aki a leginkább segíthet nekik nyerni - megmondta már Danny Ainge-éknek, hogy mondják meg neki, mit tehet, mivel segíthet a csapatnak, és azt meg is fogja tenni. Nagyon szeretne bajnok lenni, és mivel elég közel kerültek a döntőhöz, így még jobban akarja. A. Sherrod Blakely (CSNNE) forrásai szerint a Celtics All-Star kaliberű frontcourt (tehát 3/4/5-ös posztos) játékost akar szerezni a nyáron

A liga egykori komisszárja, David Stern Harrison Faigennek (Silver Screen & Roll) a 2011-ben megvétózott Chris Paul-cseréről beszélt - mint ismert, a liga feje a New Orleans akkori tulajdonosaként nem engedett át egy már lebeszélt üzletet, amiben Paul a Los Angeles Lakershez került volna, nem sokkal később pedig a Clippershez postázták az irányítót egy Pelicans-Clippers-Rockets hármascsere keretein belül. Stern szerint csak az alapján döntött, hogy mi jó a New Orleansnak és mi nem, semmi köze nem volt a vétóhoz a Lakersnek. Azon a hétvégén ráadásul azt gondolta, hogy Paul mégis az aranysárga-lilákhoz fog kerülni, mert meg tudnak egyezni, csak máshogy - úgy volt, hogy a Houston Rockets kész feladni Kyle Lowry-t, és Lamar Odommal együtt érkezett volna New Orleansba egy jó első körös pick is, de Mitch Kupchak bepánikolt, és már elcserélte Odomot Dallasba, úgyhogy nem volt miről beszélni. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus