Hírmorzsák 2017-05-29 (09:30)

LeBron szerint karrierje egyik, ha nem a legnagyobb kihívása lesz legyőzni ezt a Golden State-et. Klay Thompson visszanézi a tavalyi, Thunder elleni 6. meccset, hogy lássa, mire képes. Pachulia játszhat a döntő péntek hajnali első találkozóján. A Warriors 2007-ben cserélhetett volna Garnettért, a tulajdonosok anyagi okok miatt vétóztak. Ainge szerint egyértelműen meg akarják tartani Isaiah Thomast, melyik csapat ne akarná? Wall szerint a Wizards cserepadja lett a csapat veszte, meg kell erősíteniük a második ötöst.

A Cleveland Cavaliers sztárját, LeBron Jamest kérdezték, hogy ennek a Golden State Warriorsnak a legyőzése lesz-e karrierje legnagyobb feladata, amire azt válaszolta, hogy a legnehezebbek között van, ha nem ez a legnehezebb. Játszott már 4-5 Hall of Famert felvonultató csapat ellen a San Antonio Spurs esetében (Kawhi Leonard, Tim Duncan, Manu Ginobili, Tony Parker, Gregg Popovich), volt ellenfele a Rajon Rondo, Ray Allen, Paul Pierce, Kevin Garnett-féle Boston Cetlics is, úgyhogy tudja, mekkora kihívás vár rájuk mentálisan is, és nemcsak rá, hanem az egész csapatra is. Arról, hogy a Las Vegas-i fogadóirodáknál a Golden State a masszív esélyes, annyit mondott, hogy Vegasban csak blackjackezik, úgyhogy nem nagyon érdekli ez. Azt is hozzátette, hogy úgy érzi, nagyon jó esélyeik vannak.

A Warriorsnál Klay Thompson egészen pocsék formában játszik Kevin Durant idény végi visszatérése óta, de a dobóhátvéd elmondása szerint meg fogja nézni a tavalyi, Oklahoma City Thunder elleni párharc hatodik mérkőzését, hogy lássa, mire képes - azon a találkozón a sírból hozta vissza a Golden State-et, 41 pontot és PO-rekordot jelentő 11 hármast szórt, és lényegében egyedül neki köszönhették, hogy életben maradtak. Thompson azt mondta, hogy korábban is folyamodott már ehhez, amikor gyengébb formában volt, és mivel az utóbbi hetekben nem megy neki a játék, így ezt a meccset és a jobb találkozói közül többet is vissza fog nézni. Hasonló szintet akar most is elérni, és nem feltétlenül a bedobott hármasok számát tekintve - vissza akarja nézni a felvételeket, hogy lássa, milyen magabiztosan mozgott, kételyek nélkül dobott. Próbál arra rájönni, mit csinált jól, hátha tanulhat belőle, és most is felhasználhatja majd ezt.

Szintén a döntőhöz kapcsolódik, hogy a Golden State centere, Zaza Pachulia játszhat a péntek hajnali első mérkőzésen - a grúz játékos a csütörtöki, a pénteki és a szombati edzéseket is végigcsinálta, 5-5 elleni játékban is használták. Maga az érintett annyit mondott, hogy jó, hogy van egy hét pihenőjük, mert így mentálisan és fizikálisan is fel tud készülni a fináléra.

Egy kis múltidézés: a Warriors egykori GM-je, Chris Mullin Tim Kawakaminak (San Jose Mercury News) arról mesélt, hogy 2007-ben nagyon közel voltak ahhoz, hogy megszerezzék Kevin Garnettet, de az akkori tulajdonosaik, Chris Cohen és Robert Rowell megvétózták a cserét anyagi indokok miatt. A 2007-es rájátszásban nyolcadik kiemeltként kiejtették az alapszakasz-győztes Dallas Maverickset, de szerettek volna még további lépéseket tenni a ligaelit irányába. Úgy érezték, hogy Monta Ellisszel, Baron Davisszel, Jason Richardsonnal és a draftjogukkal volt olyan kombináció a kezükben, amivel meg tudtak volna egyezni a Minnesotával, közel is jártak ahhoz, hogy megállapodjanak, és Garnettnek is tetszett a Golden State a hírek szerint - szerződése utolsó évébe lépett, így bár vétójoga nem volt, de ha olyan helyre akarták volna cserélni, ahova nem akar menni, akkor megmondhatta volna, hogy nem fog hosszabbítani. Végül a két tulaj vetett véget a dolognak, a We Believe Warriors pedig 2009 nyarán szétesett, miután Baron Davis a Los Angeles Clippershez szerződött.

A Boston Celticsnél is jöhetnek majd anyagi kérdések, hiszen Isaiah Thomas mellett Avery Bradley-vel és Marcus Smarttal is jövő nyáron kell majd új szerződést kötni. Danny Ainge GM-et kérdezték erről, aki a Boston Heraldnak azt nyilatkozta, hogy szerinte mindenkit a csapatba tudnak illeszteni (mint ismert, az 1/1-en is hátvéd érkezik valószínűleg), de ezek olyan kérdések, amikre egyelőre nincs válasza. Fontos dolgok persze ezek, de egyelőre nem nagyon akar rájuk gondolni - annyi biztos, hogy eljön a pillanat, amikor nehéz döntéseket kell hoznia. Azt kiemelte Ainge, hogy Thomast meg akarják tartani, mert ki ne akarná a csapatban tudni az irányítót? Kiváló éve volt, és szerinte az a felvetés alapvetően vicces, hogy meg akarják-e tartani, mert teljesen egyértelmű, hogy igen.

A Washington Wizards játékmestere, John Wall Chris Millernek (CSN Mid-Atlantic) azt nyilatkozta, hogy meg kell erősíteniük a kispadjukat, mert ez volt az óriási gyengeségük a keleti elődöntőben - Wall szerint lényegében a vesztük is, mert minden meccsen sokkal több jött a Bostonnál a cseréktől. Az irányító úgy érzi, hogy a gárda magja megvan, kisebb változtatásokkal pedig tovább is juthatnak - most is 50-50 esélyük volt, egy meccsre voltak a konferencia-döntőtől, kiharcolták a hetedik mérkőzést a Celtics ellen. Wall azt is elmondta, hogy szabadügynököket nem fog viszont elkezdeni rábeszélni arra, hogy igazoljanak Washingtonba. Mindenki látja szerinte, hogy mit csinálnak, mennyire egységesek, hogyan jár a labda, hogy csapatként működnek együtt, úgyhogy aki akar, az hozzájuk fog aláírni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus