Hírmorzsák 2017-05-30 (08:45)

Tony Parker 2018 januárjában térhet vissza - állítása szerint élete formájában. Noelnek több csapat is beajánlja a maximumot? Doc Rivers és Adrian Wojnarowski szerint is marad Chris Paul a Clippersnél. A Knicks kinézte Justin Jacksont - szereznek még egy első körös picket? Mike Brown is megbetegedett a Golden State-nél. Steve Kerr egyelőre nincs olyan állapotban, hogy leüljön a kispadra, jelen állás szerint nem lesz ott a döntő első meccsén. Steph Curry még mindig gondol a tavaly finálé hetedik mérkőzésére és a hát mögötti passzára - az MVP-trófeával nem foglalkozik. LeBron szerint jót tesz az örökségének a zsinórban lejátszott 7 döntő.

A San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker azt nyilatkozta a L'Equipe francia újságnak, hogy 2018 januárjában térhet vissza súlyos sérülését követően. A francia irányító azt is hozzátette, hogy élete formájában fog játszani.

A Scout.com az egyik csapatközeli forrásától úgy tudja, hogy a Dallas Mavericks centerének, Nerlens Noelnek több csapat is hajlandó megadni a maximumot, amint kikerül a szabadügynökpiacra. Noel szerződése 101 milliós sapkával számolva 25.25 millió dollárnál kezdődik, de amíg a Dallas adhat neki 5 évre nagyjából 146.5 millió dollárt, addig más együtteseknek 4 évre 108.5 millió dollár a maximum, ráadásul a center korlátozott szabadügynök, tehát a Mavs tarthat minden rá érkező ajánlatot.

Korábban volt arról szó, hogy a San Antonio Spurs és Chris Paul között kölcsönös az érdeklődés, és hogy a Los Angeles Clippers tart is a Spurstől, de Doc Rivers azt nyilatkozta a TMZ Sportsnak, hogy szerinte egészen biztosan marad Paul jelenlegi csapatánál. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) is azt mondta legutóbb, hogy még mindig annak van a legnagyobb esélye, hogy Paul marad a helyén - egyrészt Los Angeles és a több pénz miatt, másrészt azért, mert a San Antoniónak nagyon komolyan szét kellene szednie az állományát ahhoz, hogy leigazoljanak egy már 32 éves játékost, mivel egyszerűen nincs sapka alatti helyük, az pedig nagyon nem a Spursre vallana, ha szétrobbantanák a fél keretet egy emberért.

Az ESPN értesülései szerint a New York Knicks kinézte magának a drafton Justin Jacksont, akit viszont az első kör közepére jósolnak csak, míg a Knicksnél a 8. választás joga található, így a csapat valószínűleg megpróbál majd szerezni még egy első körös picket, amivel elérhetik majd Jacksont.

A Golden State Warriorsnél Mike Brown nem érezte jól magát, úgyhogy a tegnapi edzést már Jarron Collins vezette. Steve Kerr találkozott a médiával Brown helyett, és Kerr elmondása szerint úgy áll jelenleg, hogy péntek hajnalban nem tud leülni a kispadra az első meccsre - azt is hozzátette, hogy ez még változhat a következő pár napban. Meg is mondta a csapatnak, hogy a jó hír az, hogy a játékosok közül gyakorlatilag mindenki egészséges, cserébe a szakmai stáb tagjai úgy hullanak, mint a legyek. A tréner elmondása szerint egyébként az első mérkőzés előtt vagy után ideje lesz eldönteni, hogy leül-e még ebben a szezonban a kispadra, de bármi is lesz a döntés, Clevelandbe utazni fog. Azt is elmondta, hogy a felkészülésben szerepet játszik, ott van az összes videózásnál, minden edzésen - nem ideális így a helyzet, kifejezetten furcsa, de a lényeg az, hogy megtalálják a normális egyensúlyt.

A Warriors sztárja, Steph Curry még a tavalyi döntőről beszélt - 87-86-os Golden State vezetésnél adott egy hát mögötti passzt, ami nem jutott el Klay Thompsonhoz. Curry elmondása szerint eszébe jut még az az átadás, és azt is tudja, hogy nem volt jó passz. Az egész hetedik mérkőzésen szokott még gondolkodni - tudja, hogy egyszerűen, lényegretörően, hatékonyan kell ilyenkor kosárlabdázni, a végjátékban több hibát is vétettek, és ezek közül bármelyik döntő lehetett a végkimenetel szempontjából.

Curry azt is elmondta Haynesnek, hogy nem foglalkozik az MVP-címmel. Ha megnézi valaki Russell Westbrook és James Harden teljesítményeit, látható, hogy csak a statisztikákat nézve külön kategóriát alkottak, mint mások, és megérdemlik a figyelmet, mert nagyszerű szezont futottak. Persze megkönnyíti a helyzetét, hogy kétszer megnyerte már a trófeát, de nincs szüksége az ilyen visszajelzésre ahhoz, hogy tudja, mi a szerepe a csapaton belül, és hogyan tudja győzelemhez segíteni az együttest. Jelenleg a bajnoki címért játszanak, és ez a legnagyobb, legfontosabb dolog.

A végére pedig LeBron James maradt, aki elmondta, hogy a zsinórban lejátszott 7 döntő jót tesz majd a "legacy", az öröksége szempontjából, fognak még majd erről beszélni, ha befejezte a játékot, akkor is. James azt is hozzátette, hogy hosszú ideig tudott magas szinten játszani, két franchise-t is elvezetett 4-4 fináléig, amire eddig senki nem volt képes - nagyon boldog és büszke is erre. A liga legfontosabb szakaszának, a döntőnek lehetett a részese már számtalan alkalommal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus