Hírmorzsák 2017-06-01 (21:00)

Durant hajlandó aláírni a maximumnál kevesebbért, hogy együtt maradjon a Warriors magja. A Golden State fizetési listája és luxusadója 2020-ra 300 millió dollár lehet. Iguodala iránt a Suns, a Timberwolves és a Hawks érdeklődik. CJ Milest a Pistons nézegeti. A Knicks megkereste a Blazerst az egyik első körös pickjükért. Ainge szerint többen is érdeklődtek náluk az 1/1 iránt. Steve Kerr ma este szinte biztosan nem lesz ott a kispadon, de van esély rá, hogy még a széria közben visszatér. Dedmon évi 8-10 millió dollárt kereshet. Willie Reed kilép szerződéséből. Bemutatták a Cavs új logóját a következő idényre. Ma éjszaka nem a fekete mezében játszik a Cleveland. Irving a 2k18 borítóján.

Ramona Shelburne és Chris Haynes (ESPN) forrásai szerint a Golden State Warriors kiscsatára, Kevin Durant hajlandó a maximum alatt aláírni jelenlegi csapatához, amennyiben ezzel segít, hogy ne essen szét a csapat magja. Durant megkaphatná a 35%-os maximumot, tehát nagyjából 35.4 millió dolláros kezdőfizetésért írhatna alá júliusban, ez azonban azt jelentené, hogy a gárdának le kell mondani Andre Iguodala és Shaun Livingston játékjogáról, hogy legyen elég sapka alatti helyük ennyit adni KD-nek - ez meg azt jelentené, hogy Iguodalát és Livingstont is csak kivételekből írathatnák alá a sapka fölött, mintha nem is a saját szabadügynökeik lennének. Durant azonban aláírhat kicsivel kevesebb mint 32 millió dollárért is, ami jelenlegi bére 120%-a lenne, így pedig a Warriors maradhatna egész nyáron sapka fölött, Livingstonéknak pedig annyit fizethetnek, amennyit tudnak és akarnak - Steph Curryt utána is aláirathatják 35.4 milliós kezdőfizetésért.

A Golden State ideig-óráig húzhatja már csak el, hogy masszív luxusadót fizessen - leginkább semeddig. Curry idén megkapja a nagy pénzt, Durant vagy idén, vagy jövőre megkapja szintén a maximumot, Draymond Green 2020-ban, Klay Thompson pedig 2019-ben jár le - 2019/20-ra már 300 millió dollár is lehet a 2015-ös bajnok payrollja, ha a fizetéseket és az emiatt kifizetendő luxusadót is számoljuk.

Haynes úgy tudja egyébként, hogy a Phoenix Suns, a Minnesota Timberwolves és az Atlanta Hawks is érdeklődik Iguodala iránt.

Az még mindig a Golden State-hez kapcsolódik, hogy Steve Kerr ma éjszaka szinte biztosan nem lesz ott a kispadon - Mike Brown azt mondta, hogy nem tudják még, mi lesz, és valószínűleg csak a találkozó előtt dől ez el. Az ESPN értesülései szerint Kerr ettől függetlenül a sorozat közben visszatérhet még.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge egy telefoninterjúban azt mondta a Boston Globe-nak, hogy egyelőre annyi biztos csak, hogy az 1/1 az övék, azt azonban nem tudják, hogy kit választanak, illetve azt sem, hogy mit kaphatnak a pickért, amennyiben úgy döntenek, hogy inkább elcserélik. Ainge azt is hozzátette, hogy több együttes is érdeklődött már náluk ezért a bizonyos draftjogért, és szerinte igazából még csak most indulnak be a csapatok igazán.

A San Antonio Express-News információi szerint a szerződéséből nemrég kilépő Dewayne Dedmon évente 8-10 millió dollár környékén kereshet majd új szerződésével - szinte biztos, hogy nem marad a San Antonio Spursnél, amennyiben ez helyes info, hiszen se nem korlátozott szabadügynök, se a teljes Bird-jogai nincsenek meg.

Tegnap este volt arról szó, hogy a Portland TrailBlazers elcserélné egyik első körös pickjét azért, hogy le tudjanak passzolni a borzasztóan magas payrolljuk miatt egy-két túlfizetett játékost. Ian Begley (ESPN) jelentette, hogy a New York Knicks meg is kereste az oregoniakat, ami nem meglepő - arról volt szó korábban, hogy Phil Jacksonék kinézték Justin Jacksont is maguknak, őt pedig épp az első kör közepére jósolják jelenleg, a Blazers saját első körösével (15.) elérhető lenne.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Miami Heat centere, Willie Reed kilép szerződéséből, így ő is szabadügynök lesz.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy a Milwaukee Bucks Adam Simonnal (Miami) és Pat Garrityvel (Orlando) is interjúzhat a GM posztra, engedélyt kaptak mindkét együttestől.

Vince Ellis (Detroit Free Press) értesülései szerint a Detroit Pistons CJ Milest nézegeti a nyári szabadügynökök közül.

A végére a Cleveland Cavaliers maradt. Egyrészt azzal, hogy ma éjszaka a kék mezükben fognak pályára lépni - a tavaly az ötödik és a hetedik meccsen is beváló feketét tartogatják még későbbre a hírek szerint.

Másrészt új logójuk lesz a következő idénytől:

Harmadrészt Kyrie Irvinget választották a 2k18 borítójára:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus