Hírmorzsák 2017-06-03 (09:15)

Bosh ügyében megvan a hivatalos megegyezés az NBA és a Szakszervezet között - a fizetése kikerül a Heat sapkája alól. Jó esély van rá, hogy együtt marad a Rondo, Wade, Butler mag a Bullsnál. Waiters lemond 3.2 milliós játékosopciójáról. Dwane Casey a döntő helyszínén találkozott Lowry-val és DeRozannel. Sarunas Marciulionis szerint Valanciunasnak több labdát kellene adni, ha többet várnak tőle, és Lowry-t ekézte a litván legenda. Draymond Green szerint 5-10 év múlva csak arra emlékeznek majd az emberek, hogy Durant bajnok lett. Klay Thompsont nem a számai érdeklik, csak a bajnoki cím - tavaly minden meccsük óriási csata volt, idén 13-0-ra állnak. Steve Ballmer szerint az utóbbi években agyonverték a Lakerst, de a liga legjobb csapata akarnak lenni. Kelly Oubre Jr. PRP kezelést kapott a jobb térdére. Letartóztatták Ben Gordot hamis tűzriadó miatt.

A liga és a Játékosok Szakszervezete megegyezett egymással, a hivatalos álláspont szerint Chris Bosh "karriert befejező" betegségben szenved, tehát nem fog tudni játszani többet - mint ismert, vérrögöket találtak a szervezetében egymás után két évben is, és másfél éve nem lépett pályára az erőcsatár. Ez nem jelent mást, minthogy amint kiteszi őt a Miami Heat, ki is kerül a csapat sapkája alól.

A sérülések témakörbe kapcsolható, hogy a Washington Wizards kiscsatára, Kelly Oubre Jr. PRP kezelést kapott a jobb térdére.

Szintén a Heathez tartozik, hogy Dion Waiters lemond 3.2 milliós játékosopciójáról - azok után, amilyen szezonja volt (15.8 pontot átlagolt, és az egyik fő oka volt annak, hogy a Miami a szezon második felében a liga egyik legjobb csapata volt), ebben semmi meglepetés nincs.

A Chicago Bulls sztárja, Jimmy Butler a Jimmy Kimmel Live! műsorban elmondta, hogy imádja a csapatot, mert 2011-ben ők választották ki a 30. helyen, ők adtak neki esélyt, és ezért örökre hálás lesz a franchise-nak. KC Johnson (Chicago Tribune) úgy tudja, hogy a vezetőség bevallotta Butlernek, hogy nem árulják, nem akarják elcserélni, de meg kell hallgatniuk minden ajánlatot rá. Úgy tűnik, hogy jobb esélyei vannak, hogy a Bulls megint megpróbál egy szezont a Rajon Rondo, Dwyane Wade, Butler trióval, mint annak, hogy robbantják a magot.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry szabadügynök lesz, és Chris Haynes (ESPN) jelentette, hogy a játékmester ezen a héten találkozott Dwane Casey vezetőedzővel és DeMar DeRozannel a Bay Areában, de jelen volt Norman Powell is - állítólag az volt a cél ezzel, hogy kicsit megízleljék a játékosok a döntő körüli hangulatot, amit Casey 2011-ben, a Dallas Mavericks segédedzőjeként már megismert.

A litvánok egyik legendás játékosa, Sarunas Marciulionis egy litván újságírónak, Donatas Urbonasnak beszélt a Raptorsról és arról, mennyire nem működik jól a kanadaiak játéka. Marciulionis megvédte honfitársát, Jonas Valanciunast, akitől szerinte túl sokat kérnek - a 2014-ben a Hírességek Csarnokába választott egykori dobóhátvéd szerint a centernek jó keze van, nagyon jó hozzáállása, és imád rohanni. Nem tudja, mit szeretnének még Valanciunastól, de ha többet, akkor többet is kellene játszatni, és több labdát kellene neki adni - ha ez megvan, szerinte bármit lehet kérni a centertől, azt megcsinálja. Marciulionisnak Lowry-ról is megvolt a véleménye - szerinte fogalmuk nincs Torontóban arról, hogy mit jelent a passzolás, és az irányító valószínűleg azt sem tudja, hogy a "pass" szót hány "s" betűvel írják.

Ha már szóba került a finálé Casey-éknél, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Draymond Green Shams Charaniának (The Vertical, Yahoo Sports) adott nyilatkozatában azt mondta, hogy 5-10 év múlva úgyis csak arra emlékeznek majd az emberek, hogy Kevin Durant bajnoki címet nyert, másra nem. Most sokat beszélnek róla és támadják, de ez kit érdekel? Azért kellett volna egy olyan csapatnál maradnia, ahol nem volt boldog, hogy ne vegyék a szájukra az emberek? Csak azért érdekli másokat a döntése, mert az, aki, de úgy kellett döntenie, hogy neki jó legyen, nem úgy, hogy mások szempontjait vegye figyelembe.

A döntő első meccse után CJ McCollum kiírta twitterre, hogy élvezzék ki a Golden State-nél, amíg Klay Thompsont látják, mert a gyűrű megnyerése után a dobóhátvéd meg fogja keresni az új, saját csapatát. Többen pedzegették, hogy Thompson nem elégedett jelenlegi helyzetével, de édesapja, Mychal Thompson a Sirius XM NBA Radio adásában elmondta, hogy ezek az emberek nem tudják, miről beszélnek, ez mind kacsa. Maga az érintett is elmondta, hogy nem érdekli, hogy csak 6 pontot dob - ha ez a helyzet, de nyernek négy mérkőzést a fináléban, bármikor aláírja. Nem a jó statisztikák érdeklik, csak az, hogy a szezon utolsó találkozóját megnyerjék, mert akkor jó idényük volt. Thompson azt is elmondta, hogy tavaly minden meccsük óriási csata volt, most viszont 13-0-lal állnak a PO-ban, és kifejezetten jól játszanak - meg is lepődött, hogy ennyire sikeresek, de gyorsan hozzátette, hogy még nem értek célba.

Május végén volt arról szó, hogy Jerry West már találkozott a Los Angeles Clippers vezetőivel. A legenda Broderick Turnernek (Los Angeles Times) adott nyilatkozatában azt mondta, hogy jó kis beszélgetést folytatott Steve Ballmerékkel, aki szerinte nagyszerű tulaj lesz. 79 éves, de még mindig nagyon sokra tartja a játékot, tudja, mit köszönhet a kosárlabdának, és még mindig óriási a versenyszellem benne. Azt is hozzátette, hogy abban nem igazán biztos, hogy minden csapat megfelelő lenne számára.

A megemlített Steve Ballmer Julie Borttal (Business Insider) beszélgetett, és két dolgot emelt ki. Egyrészt azt, hogy az utóbbi években agyonverték a városi riválist, a Los Angeles Lakerst. Nincs annyi bajnoki címük, mint az aranysárga-liláknak, sőt, egy sincs, de Ballmer szerint a sport világában az számít, hogy mit csináltál ebben az idényben - csak a jelenre, a jövőre koncentrálhatnak, ő pedig nagyon büszke az együttesre. Másrészt kiemelte, hogy jobbak ugyan a Lakersnél, de az a céljuk, hogy a liga másik 28 csapatánál is jobbak legyenek - ha azt mondanák neki, hogy ők a legjobbak Los Angelesben, de ligaszinten csak 28-ok, azt nem fogadná el. A legjobb módja annak, hogy jobbak is maradjanak, mint a Lakers, az, ha a liga legjobb csapatát alkotják, és ezt szeretnék elérni.

A végére pedig a kék-fény rovat maradt: Ben Gordont csütörtökön letartóztatták, miután Los Angeles-i házában hamis tűzriadót csinált.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus