Hírmorzsák 2017-06-03 (19:45)

Irving készen áll átvenni a Cavst, bármikor is jön el ez az idő - beszélt Kobe-val, hogy mi ment tönkre közte és Shaq között, és hogyan tudná ezt elkerülni Jamesszel. LeBron lehet a negyedik játékos, aki 5 döntőt elveszít - nem motiválja már, hogy a kétkedőknek bizonyítson. Steph Curry Allen Iverson akart lenni, azért visel "sleeve"-et a dobókarján. Jeff Van Gundy szerint a Warriors zsinórban 8-10 döntőt játszhat. Matt Barnes szerint a 2007-es Warriors 7 meccsre kényszerítené az ideit, mert a 10 évvel ezelőtti csapatban mentalitásban és keménységben mindenki Draymond Green volt. A Hawks új GM-je leül Dwight Howarddal beszélgetni, Millsap megtartása az első számú nyári céljuk. John Wall szerint De'Aaron Foxból lesz a legjobb irányító az idei draftról. Adam Silvert idegesíti, hogy nincs kínai játékos a ligában.

A Cleveland Cavaliers sztárja, Kyrie Irving azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy bármikor jön el az az idő, hogy át kell vennie a csapat vezetését, készen áll majd rá, most azonban teljesen elégedett azzal, hogy egy egészen kiváló együttes fontos láncszeme. Irving még a Boston Celtics elleni negyedik találkozó után nyilatkozta azt, hogy nem egyszerű dolog rájönni, hogy mikor fog eljönni az ő ideje, de semmiféle energiát nem ölhet abba, hogy arra figyel, mások szerint mi lenne a jó a csapatnak, vagy hogy néha mit gondol saját maga, mi lenne a legjobb. Csak a jelenben szabad élnie, és csinálja, amit kell, főleg egy ilyen kiváló játékos mellett, mint LeBron James.

Irving azt is elmondta McMenaminnek, hogy megkérdezte Kobe Bryantet, hogy mi volt a gond közte és Shaquille O'Neal között, és hogy hogyan tudná ezt elkerülni LeBron Jamesszel. Mint ismert, Bryant több játékosnak is szokott tanácsokat adni, Irving az egyik ilyen, és mivel Irving nem akarja, hogy az önzősége esetleg szétrobbantsa a jelenlegi Cavst, ezért kérte Kobe-t, meséljen neki a régi időkről.

A megemlített LeBron James lehet a liga történetének negyedik játékosa, aki 5 döntőt veszít el, amennyiben idén kikapnak a Golden State Warriorstól - az eddigi három a Los Angeles Lakers két legendája, Jerry West és Elgin Baylor, valamint az 50-es és a 60-as években a Lakersnél, a Fort Wayne Pistonsnál és a St. Louis Hawksnál játszó Larry Foust voltak. James ettől függetlenül nem akar már senki kétkedőnek bizonyítani, vagy senkit megcáfolni - ezt ő maga nyilatkozta le még szerdán, mivel szerinte a 20-as éveiben letudta, hogy ez motiválja. Tudja, hogy mit ért el, hogy mit tett le eddig az asztalra, és annyi a célja, hogy minden évben bajnoki címért harcolhasson.

Térjünk át a Golden State-re. Sztárjuk, Steph Curry az első mérkőzés után elárulta, hogy igazából mindig is Allen Iverson akart lenni kiskorában - azért viseli a dobókezén ezt a bizonyos "sleeve"-et, mert ezzel tudott leginkább rá hasonlítani egykor.

A televíziós szakkommentátorként dolgozó Jeff Van Gundy még a finálé előtt mondta el, hogy nem igazán látja, hogy a Warriorst valaki megakadályozza abban, hogy 8-10 döntőt játsszanak zsinórban - fiatalok, egészségesek, tehetséges a keretük, ráadásul támadásban és védekezésben is jók egyszerre, úgyhogy komoly csalódás bármelyik év, amelyben nem jutnak el a döntőbe. JVG azt mondta, hogy ő azért nem hasonlítaná össze mondjuk a 80-as évek Lakers-Celtics rivalizálásával ezt a Warriors-Cavs párosítást, mert szerinte nagyobb volt a konkurencia - idén például nem érzi, hogy bárki másnak reális esélye volt bekerülni a fináléba, a 80-as években pedig azért nem ez volt a helyzet, sokkal jobban megnehezítették a többiek a két nagy dolgát, ami persze nem a két döntőbeli csapat kritikája akar lenni, ezt is hozzátette.

Az oaklandiek kiscsatára, Matt Barnes is az első meccs előtt álmodott még nagyot - szerinte a 2007-es We Believe Warriors hét találkozóra kényszerítette volna az idei Golden State-et, és neki kellett volna elvállalni a győztes dobást ennek a csapatnak. Barnes szerint az akkori Warriors tehetség szempontjából hátrányban volt, de ezt keménységgel pótolták - az a csapat tele volt Draymond Greenekkel, így álltak a meccsekhez.

Az Atlanta Hawks új GM-je, Travis Schlenk az ESPN-nek elárulta, hogy a csapat legfontosabb nyári teendője az, hogy Paul Millsappel hosszabbítsanak, de le fog ülni Dwight Howarddal is személyesen beszélgetni. Schlenk elmondta, hogy nem az alapján ítél meg embereket, hogy mások mit mondanak róluk, hanem majd ő kialakítja a saját álláspontját, ha lesz lehetősége találkozni a centerrel, de hatékonynak és produktívnak tartja még mindig Howardot, a gárda fontos részeként tekint rá.

A Philadelphia Sixers tanácsadója, Jerry Colangelo azt nyilatkozta a Carlin and Reese nevű rádióműsorban, hogy óriási tehetségnek tartja Lonzo Ballt, aki előtt kitűnő NBA karrier áll, de nem lesz egyszerű dolga a körülötte lévő emberek miatt, és kiemelte Colangelo, hogy itt konkrétan egy emberre gondol. Azt is hozzátette, hogy szerinte emiatt nem kellene a csapatoknak Ballt otthagyni a drafton még akkor sem, ha aggódnak a Ball körüli emberek miatt, mert azok a csapatok tudnak nyerni az NBA-ben, ahol több tehetség van, márpedig a UCLA-ről kikerülő irányító borzasztóan tehetséges. Jerry West a The Dan Patrick Show-ban mondta el azt nemrég, hogy nem akarna olyan apát magának, mint Lonzo apja, úgyhogy nem is szívesen beszél róla, inkább csak a fiáról.

Szintén a drafthoz kapcsolható, hogy a Washington Wizards játékmestere, John Wall Chris Millernek (CSN Mid-Atlantic) azt nyilatkozta, hogy bár sokan biztos azt mondják majd, hogy elfogult, mert a Kentucky-ra járt ő is, de szerinte De'Aaron Foxból lesz a legjobb irányító az idei játékosbörzéből - nagyban emlékezteti Fox önmagára, csak balkezes.

A végére pedig Adam Silver commish maradt, aki azt nyilatkozta, hogy kifejezetten idegesíti, hogy nincs kínai játékos az NBA-ben. Valószínűleg Kínában játsszák a legtöbb mérkőzést az egész világon, ott néznek a legtöbben kosárlabdát, úgyhogy beszélt is Yao Minggel, hogy jobb képzést kell kapniuk a legjobb kínai játékosoknak. Ő és Yao is kiemelték ezt már korábban is, hogy valószínűleg az edzésekkel, a képzéssel lehet gond, mert különben érthetetlen, hogy Szerbiából, Litvániából vagy éppen Lettországból, olyan országokból, amiknek a népessége még 10 millió fő sincs, több NBA játékos is kikerül, és folyamatosan ott vannak a ligában, míg az 1.3 milliárdos lakosságú Kínából, ahol egyébként rendkívül népszerű a játék, egyetlen egy kosaras sincs jelenleg az NBA-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus