Hírmorzsák 2017-06-04 (08:30)

Draymond Green szerint a tavalyi döntő elvesztése teljes mértékben az ő hibája, de ha James megint átlépné, újra az lenne a reakciója, ami tavaly. Mike Brown szerint Green a legjobb "glue guy", akinek valaha az edzője volt. Klay Thompson szerint hiányzik nekik Kerr. LeBron szerint a Golden State-nél több olyan játékos is van, aki egyedül is el tudna vezetni egy franchise-t - a kritikusok továbbra sem érdeklik. JR Smith szerint nem fognak alattomosan játszani, maximum fizikálisan - beszólt kicsit Greennek. Durant, Lue, Irving, Tristan Thompson, James és Jefferson beszéltek arról, mit várnak a második meccstől, miben fog változtatni a Cavs. A Knicks továbbra is érdeklődik Rubió iránt, Harklessről tárgyaltak a Portlanddel. Ha ma lenne a draft, a Lakers nem Lonzo Ballt választaná. A Hall of Fame bakija.

A Golden State Warriors erőcsatára, Draymond Green tegnap este azt nyilatkozta a riportereknek, hogy a tavalyi döntő, illetve az utána lévő időszak volt messze a legnehezebb dolog, amin keresztül kellett mennie. Green szerint ha játszik az ötödik meccsen, akkor egyértelmű, hogy nyernek, ezért úgy érzi, hogy teljes mértékben az ő hibája, hogy tavaly elvesztették a finálét. Azt is hozzátette azonban, hogy nem érzi úgy, hogy hibázott volna a negyedik mérkőzésen, mikor megütötte LeBron Jamest, amikor a Cavs sztárja átlépett rajta. Szerinte egy felnőtt emberrel szemben ez tiszteletlenség, tőle pedig egy természetes reakció volt, ami jött, és ugyanezt csinálná most is, ha újra megtörténne ez.

A Golden State ideiglenes vezetőedzője, Mike Brown szerint Green a legjobb "glue guy", akit valaha edzett. Brown szerint olyan dolgokat csinál Green nemcsak a pályán, hanem az időkéréseknél vagy videózásnál is, ami pótolhatatlan. A San Antonio Spurs elleni egyik idegenbeli meccsen elkezdtek rengeteget játszani Kevin Durant elzárás-leválás játékokat - eleinte ebből folyamatosan kosarakat szereztek, aztán elkezdtek lazázni, és egyre több hiba csúszott a kivitelezésbe. Green nyugtatott meg akkor is mindenkit, hívott egy játékot utána, és ez sokat segített nekik. Brown szerint az erőcsatár az esetek 99.9%-ában a megfelelő dolgot mondja.

A Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson Steve Kerr-ről beszélt, elmondása szerint ugyanis nagyon hiányzik nekik a tréner - egyrészt óriási tudása van, másrészt nagyon nyugtató a jelenléte, a viselkedése, mert nincs számára túl nagy jelentőségű pillanat. Tudja, hogyan tartsa egységben és koncentráltan a társaságot, amiben persze Mike Brown is jó, de ettől függetlenül hiányzik nekik Kerr. Brown annyit tett ehhez hozzá, hogy sok szempontból különböznek Kerr-rel, de pont ez a jó, ezért illenek össze, mert megvan az arany középút. Egy éve van a csapatnál, de egy kicsit Kerr szemével is látja már a dolgokat, de most, hogy ő irányítja az együttest, Kerr mindig azt mondta neki, hogy ha lát valamit, akkor nyugodtan csinálja a saját megérzései szerint a dolgokat.

A Cavs ikonja, LeBron James azt mondta, hogy látott már sok nagy csapatot, és ez a Warriors is ott van közöttük, ha éppen nem ez a legjobb. Kiválóan működnek együtt úgy, hogy többen is képesek lennének elvezetni egy franchise-t maguktól is, a többiek segítsége nélkül. Nehéz helyzetbe hozzák őket támadásban és védekezésben is, úgyhogy muszáj ellenük azt megcsinálni, amit eleve elterveztek, és a lehető legjobban kell kivitelezni a játékokat, különben nem lesz eredménye. Arról tegnap este olvashattatok már, hogy James a döntő előtt lenyilatkozta, hogy nem érdeklik a kritikusai, és gyakorlatilag ugyanezt elmondta ma hajnalban is - nem olvas újságot, nem érdekli mások véleménye, csak a bajnoki cím megszerzésének lehetősége.

Az egyik újságíró feltette a kérdést, hogy nem kell-e egy kicsit alattomosabban játszaniuk a következő találkozón, amire JR Smith azt felelte, hogy nem náluk, hanem a Golden State-nél van egy ember, aki folyamatosan ágyékon rúgja az ellenfeleit. Ők nem fognak "dirty" módon játszani, maximum fizikálisan, amit persze sokan nem szeretnek, de a saját játékukat kell játszaniuk, amivel eredményesek tudnak lenni.

Az első meccset gyakorlatilag végigzsákolta Kevin Durant, de a Warriors kiscsatára azt nyilatkozta, hogy szerinte ez biztosan nem lesz így a második összecsapáson - a Cavs valószínűleg agresszívebb lesz az elzárás-leválás játékoknál támadásban és védekezésben is, sokkal fizikálisabbak lesznek, jobban mennek majd a támadópattanókért, és megpróbálják majd a tripladobóikat ritmusba hozni. A Cavs vezetőedzője, Tyronn Lue is elmondta, hogy nem hagyhatják, hogy a liga egyik legjobb támadójátékosa ilyen könnyű kosárszerzési lehetőségekhez jusson. Kyrie Irving szerint az a lényeg, hogy megállítsák a rohanást, és felállt védelem elleni támadásokra kényszerítsék a Warriorst. Az ohióiak centere, Tristan Thompson szerint birkózó meccs lesz a második, meg kell nehezíteniük ellenfelük dolgát, ki kell fárasztani őket. James szerint az eladott labdákra kell odafigyelniük, aminek egy része az agresszivitásból jött, de sok olyan is volt, amivel utána már semmit nem tudtak kezdeni.

A Cleveland veterán kiscsatára, Richard Jefferson azt mondta, hogy nem fognak túl sok változtatást végrehajtani az első mérkőzéshez képest. Jefferson felhozta, hogy 5 ponttal voltak lemaradva az első félidő végén, amikor Kyle Korver kihagyott egy elég tiszta triplahelyzetet, a túloldalon pedig Andre Iguodala, aki közel sem annyira jó dobó, beszórt egy hármast emberről. Ennyi a különbség aközött, hogy 2 vagy 8 pontos hátránnyal mennek-e szünetre, szóval úgy érzik, nincsenek olyan nagyon messze attól, amit játszaniuk kell.

Ian Begley (ESPN) forrásai megerősítették azt, ami felmerült nemrég: Ricky Rubióért továbbra is érdeklődik a New York Knicks. Elvileg az 1/8-cal irányítót akar draftolni a Knicks, de ha cserélni tudnak Rubióért, az változtathat az eredeti terveiken. Szintén Begley hozta a hírt a New Yorkkal kapcsolatban, hogy leginkább Maurice Harkless neve merült fel a Portland TrailBlazersszel tartott beszélgetéseik során. Mint ismert, az oregoniak megszabadulnának egy-két nagyobb fizetésű játékosuktól, cserébe első körös picket adnának. Harkless tavaly nyáron 4 évre 40 millió dollárért hosszabbított a Blazersszel.

Jordan Schultz (Huffington Post, SI Now) értesülései szerint ha ma lenne a draft, akkor a Los Angeles Lakers egészen biztosan nem Lonzo Ballt húzná ki az 1/2-vel. Egyrészt egyáltalán nem biztosak abban, hogy ő annyira jó játékos lesz a profik között, másrészt az apjával kapcsolatban vannak fenntartásaik. Schultz úgy tudja, hogy jelenleg ez a dolog nem is kérdés, és nem is lesz az a játékosbörzén sem, amennyiben nem kezdenek el hinni abban Magic Johnsonék, hogy Ballból sztár lesz.

A végére pedig a Hírességek Csarnokának egy kisebb bakija maradt. Lenny Wilkensről került ki egy kép a HoF-ben, ahol azt írják, hogy bevezette a Toronto Raptorst a 2000/01-es keleti konferencia döntőjébe. Mint ismert, a Philadelphia Sixers elleni sorozatban Vince Carter hetedik meccsen rádobott potenciális meccsnyerője kimaradt, így a kanadaiak nem jutottak be a főcsoport fináléjába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus