Hírmorzsák 2017-06-05 (09:15)

Steve Kerr ma hajnalban visszatért - elvileg marad a kispadon az egész döntőre. LeBron és Curry is beállított egy-egy döntő-rekordot, a Warriors felállított egy PO-csúcsot. Kerr emlékeztetett mindenkit, hogy tavaly is 2-0-ra vezettek - Durant védekezéséről, illetve arról beszélt, miben kell javulniuk. A Cavs azt szerette volna, ha JR Smith többet vállal a második meccsen. Smith szerint ha ők azt hozzák, amit tudnak és amit kell, akkor mindegy, mit csinál a Warriors, a Cleveland nyer. Shumpert begörcsölt a ma hajnali meccs után, a harmadik találkozón már kezdhet. Haslem szerint nincs szükség szupercsapatra, a liga 80%-a egyszerűen nem játszik elég keményen. Megvannak a végleges jelöltek a Bucks GM posztjára. Fultz ma megy privát edzésre a Celticshez. Derek Fishernek autóbalesete volt, letartóztatták.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr ma hajnalban visszatért, és a meccs előtt elmondta, hogy nem tenné meg mindezt, ha csak egy mérkőzésről lenne szó - jelen állás szerint most már végig ott fog ülni a kispadon a fináléban. Viccesen megjegyezte, hogy a 15-0-s vagy hány meccses rekord félrevezető, teljesen szétesőben voltak, úgyhogy muszáj volt visszatérni, hogy rendbe hozza a dolgokat.

Kerr a meccs után elmondta, hogy jól játszanak, nagyon örül neki, de tavaly is 2-0-s előnyben voltak, aztán a végén kikaptak, úgyhogy semmit nem számítanak az eddigi eredményeik, ha nem tudják győztesen befejezni az idényt. Nagyon komoly ellenfelük van, akik 2-3 mérkőzést veszítettek az egész rájátszás során, és most kell oda utazniuk, ahol tavaly is megfordult a párharc, úgyhogy próbálnak nem túlságosan előregondolkodni, mindig csak a következő meccsre figyelni. Kerr kiemelte, hogy Kevin Durant egészen elképesztően védekezett az egész meccsen - persze Klay Thompson és Andre Iguodala is rengeteget tettek hozzá a periméteren, de KD hihetetlen volt. A tréner megemlítette a 20 eladott labdát - elmondása szerint sokkal okosabban kell játszaniuk, mert ha csak ennyit hoznak, mint eddig, esélyük sincs nyerni Clevelandben.

A Cleveland Cavaliersnél a második találkozó előtt azt szerették volna, ha JR Smith többet dob rá, miután az első találkozón 28 perc alatt mindössze 4 mezőnykísérlete volt, és összesen 3 ponttal zárt. Nos, az üzenet nem jutott el a dobóhátvédig (0/2-t tudott ma hajnalban felmutatni 14 perc alatt), pedig azt már többször is lenyilatkozta, hogy az a mottója, hogy "ha kétségeid vannak, dobj". A Cavs vezetőedzője, Tyronn Lue azt mondta, hogy Smith egy igazi nehéztüzér, ezt pedig rendszeresen szokták vele tudatni - arra lenni szükségük, hogy dobjon.

Smith is nagyon magabiztos volt még a meccs előtt, azt nyilatkozta ugyanis, hogy teljesen mindegy, mit csinál a Warriors, ha ők (mármint a Cavs) azt hozzák, amit kell és amit tudnak, akkor a 96-os Chicago Bulls is lehet az ellenfelük, győzni fognak - csak saját magukra kell odafigyelniük.

Szintén a Cavshez kapcsolódik, hogy a második mérkőzés után Iman Shumpert szervezetébe intravénásan kellett folyadékot juttatni, hogy oldják a görcseit. Shumpert mindössze 22 percet játszott, de Durantet fogta, Dave McMenamin (ESPN) pedig úgy tudja, hogy mivel Smith gyakorlatilag használhatatlan volt az első két találkozón, így jó esély van rá, hogy a harmadik ütközetnél Shumpert már kezdő lesz.

A több napi statisztikából egyet olvashattatok már a reggeli összefoglalóban: a Warriors 14-0-val kezdte a rájátszást, így zsinórban 14 győzelmet számlálnak a PO-ban, soha korábban nem volt erre példa. LeBron James egyrészt 8. tripla-dupláját jegyezte a döntők történetében, ezzel beállította Magic Johnson rekordját, másrészt megelőzte Jerry Westet a finálékban kiosztott gólpasszok számában - itt már csak Magic van előtte. Steph Curry is beállított egy döntőrekordot, miután csak az első negyedben 10 büntetőt küldött a helyére - ez pont ugyanannyi, amennyivel Paul Pierce 2008-ban felállította a csúcsot, és beállította Sarunas Marciulionis 1992-ben felállított PO franchise-rekordját.

A Miami Heat veterán magasembere, Udonis Haslem Ira Windermannek (South Florida Sun-Sentinel) azt nyilatkozta, hogy még egy évig szeretne játszani, és remélhetőleg ezt a Heatnél tudja megtenni. Haslem elmondása szerint nincs szükség szupercsapatra ahhoz, hogy nyerni tudjon egy együttes, mert a liga 80%-a egyszerűen nem játszik elég keményen - a Golden State-ben az a kiemelkedő, hogy mindkettőt hozza, az állományuk mellett oda is teszik magukat. Haslem szerint persze a Warriors nagyon tehetséges csapat, de a kérdés az, hogy képes-e valaki hasonlóan keményen játszani, mint ők, mert ezt tartja inkább problémának.

Adrian Wojnarowski és Shams Charania (mindketten The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint a Milwaukee Bucksnál megvan a jelöltek végleges névsora a GM pozícióra: Justin Zanik (Bucks segéd GM), Noah Croom (Minnesota segéd GM), Peter Dinwiddie (Indiana alelölnök), Pat Garrity (Detroit segéd GM), Arturas Karnisovas (Denver segéd GM) és Ed Stefanski (Memphis játékosok ügyeivel foglalkozó részleg elnöke) maradtak a kalapban. A The Vertical újságírói úgy tudják, hogy Zanik véglegesítését a GM poszton egyre többen támogatják a klubon belül és kívül is.

Arról a múlt héten írtunk már, hogy június 7-én, azaz szerdán megy majd privát edzésre Lonzo Ball a Los Angeles Lakershez, Jeff Goodman (ESPN) pedig tegnap számolt be arról, hogy az 1/1-re várt Markelle Fultz ma megy interjúzni és szintén próbajátékra a Boston Celticshez.

A végére ma délelőtt is kék-fény rovat maradt: Derek Fishert letartóztatták, miután autóbalesete volt (megpördült saját tengelye körül a kocsija, a tetejére érkezett). Állítólag senki nem sérült meg, Fishert és az utasát is kisegítették az autóból, de a hírek szerint ittasan vagy/és bedrogozva vezetett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus