Hírmorzsák 2017-06-07 (10:15)

Steve Kerr a Wade-LeBron pároshoz hasonlította a Curry-Durant kettőst - kifejtette, miért Mark Jacksoné az érdem a Warriors védekezéséért. Dwight Howard a tripladobásán dolgozik. Klay Thompson szerint a második meccsen 140-et is dobhattak volna, 20 eladott labda a harmadik mérkőzésen nem fog beleférni. A Warriors egyáltalán nem foglalkozik a potenciális 16-0-s, hibátlan PO-rekorddal. LeBron hozzá van már szokva a 0-2-es álláshoz, nem izgulja túl a harmadik meccset. Lue szerint Tristan Thompson nem játszik gyengén, csak keveset. Nowitzki szerint a Cavs és a Warriors dominanciája miatt unalmasabb a PO korai része. A Kings De'Aaron Fox miatt odaadná az 1/5-öt és az 1/10-et a Sixersnek az 1/3-ért. Kwame Brown szerint példát akart vele statuálni a liga, hogy mindenképpen kell az egy év egyetem, rengeteg valótlan dolog látott róla napvilágot.

Az Atlanta Hawks centere, Dwight Howard eddig 5/56 a hármasvonalon túlról karrierje során, de az ESPN The Jump című adásában azt nyilatkozta, hogy a tripladobásán dolgozik jelenleg, próbálja növelni a dobótávját. Howard azt mondta, hogy biztos furcsa lesz ez az embereknek, mert hozzászoktak, hogy a palánk alatt, a festékben birkózik, de ahhoz, hogy hosszabb lehessen a pályafutása, fejlődnie kell, meg kell tanulnia más dolgokat is, mint amit eddig tudott. A játék nem csak annyiból áll, hogy valaki megkapja a labdát, aztán gyűrűnek háttal dolgozik a palánk alatt. Egyre nagyobb szükség van a minél nagyobb dobótávra, elzárások után is tudni kell kifelé leválni és értékesíteni a helyzeteket. Persze hozzá kell ehhez szoknia neki és a nézőknek is.

Tegnap este volt arról szó, hogy a Golden State Warriors jelenlegi vezetőedzője, Steve Kerr azt nyilatkozta újságírói kérdésre, hogy nem ő, hanem Mark Jackson tette ilyen kiváló védekező csapattá az oaklandieket. Amikor szakkommentátorként dolgozott, évekig láthatta a Golden State-et, és sokáig a liga legrosszabbul védekező együttesei között voltak. Aztán jött Jackson, megváltoztatta a klub felfogását, és Kerr azt is hozzátette, hogy szerinte az volt a fordulópont, mikor cseréltek Andrew Bogutért. A tréner elmondta, hogy mielőtt a csapathoz érkezett volna, már akkor is a negyedik legjobbak voltak a 100 támadásra vetített kapott pontok alapján, gyakorlatilag semmin nem változtatott. Amikor Draymond Green átvette a négyes posztot David Lee-től, elkezdtek többet váltani, de a sémák maradtak ugyanazok, mert tudták, hogy jók. Sokkal inkább a támadójátékra fókuszált Kerr - arra, hogy többet mozogjanak, jobban járjon a labda. Korábban is elmondta már, de újra megtette: nagyon szerencsésnek tartja magát és a stábját, hogy egy ilyen nagyszerűen védekező együttest vehetett át, amely támadásban is fokozatosan javult.

Kerr a riporterek kérdésére felhozta, hogy a Steph Curry - Kevin Durant kettőst leginkább a Dwyane Wade - LeBron James összeálláshoz lehet hasonlítani. Az oaklandiek vezetőedzője szerint annyiban volt más a Miami Heatnél a szitu, hogy két olyan sztár került össze, akiknek nem igazán volt a játékában a tripladobás, így nagyjából egy évbe telt, mire összeszoktak - viszont ezt nagyszerűen megtették ezt követően. Kerr úgy érzi, hogy Curry és Durant esetében nagyon könnyű volt az átállás, mert mindketten kitűnően dobnak kintről, emellett labda nélkül is kiválóan mozognak, hozzászoktak, hogy néha így is kell játszaniuk. Kellett persze idő nekik is az összeszokáshoz, de a játékuk alapvetően jól passzol egymáshoz.

A Golden State dobóhátvédje, Klay Thompson azt nyilatkozta, hogy 140 pontot is dobhattak volna a második találkozón, ha nincs 20 eladott labdájuk, csak 10-15 (mint ismert, 132-112-re győztek). Hozzátette azt is, hogy jár az elismerés a Cavsnek, mert nagyon odatették magukat az elején, amitől nem igazán érezték magukat kényelmesen a pályán, ettől függetlenül 20 eladott labdájuk nem lehet a harmadik találkozón idegenben, mert azt meg fogja büntetni a Cleveland.

A Warriors 14-0-lal áll a PO-ban, így két győzelemre vannak a hibátlan rájátszástól. Draymond Green az ezt firtató kérdésre azt felelte, hogy egyáltalán nem ezen jár az eszük - tavaly elkövették ezt a hibát a 73 győzelemmel, mikor nem a megfelelő dologra koncentráltak. Kerr annyit tett ehhez hozzá, hogy csak a 15-0-s mérleg lebeg a szemük előtt, a 16-0-ról egy szót sem ejtettek egyelőre. Hihetetlen, hogy van még esélyük az utóbbira, de sokkal többet foglalkoznak azzal, hogy mi történt tavaly - 2-0-val utazhattak Clevelandbe, ahol megfordult a sorozat. Ez sokkal fontosabb lecke, mint bármilyen történelmi statisztika.

Ide kapcsolódik az is, hogy Currynek a legjobb az On/Off statisztikája. Curryvel a pályán a Golden State +24.2-es Net Ratinggel bír (100 támadásra vetítve 24.2 ponttal dobnak többet, mint amennyit kapnak), míg nélküle -3.5-essel, ami 27.7-es On/Off mutatót ér - Greennél ez a szám +16.8, Durantnél +9.6, Klay Thompsonnál pedig +9.5.

A Cleveland Cavalierstől LeBron James elmondta, hogy hozzá van már szokva, hogy 0-2-vel kell hazautazniuk (tavaly ugyanennyi volt az állás két mérkőzés után), de az előző idény után tudja, hogy képes fordítani, saját magát és a társait is felkészíteni arra, amit csinálniuk kell. Persze nem szeret ilyen nehéz helyzetbe kerülni, de ez csak kosárlabda - felkészül, minden tőle telhetőt megtesz a pályán, aztán lesz, ami lesz, együtt tud élni az eredménnyel, bármi is lesz az. Azt is hozzátette James egy újságírói kérdésre, hogy nem emlékszik rá, milyen volt tavaly 0-2-nél, nem is foglalkozik már vele - az tavaly volt, most pedig mentálisan próbál minél jobb állapotba kerülni a harmadik találkozó előtt.

A Cavs vezetőedzője, Tyronn Lue Tristan Thompsont védte - szerinte nem játszik rosszul a center, egyszerűen keveset van a pályán. Lue szerint ennek az az oka, hogy a Warriors legyőzéséhez rengeteg pontot kell szerezni.

A Dallas Mavericks német ikonja, Dirk Nowitzki a csapat fiataloknak tartott nyári táborában nyilatkozott több dologról is. Nowitzki azt mondta, hogy a Mavsnek szüksége van egy irányítóra, de ez nem titok senki előtt. Másrészt arról is beszélt, hogy a Warriors és a Cavs dominanciája elveszi az izgalmakat a rájátszás korábbi részeiből, amik régen rengeteg kiváló párharcot hoztak. Dirk szerint a tehetségek összegyűjtése megy pár csapatnál, ezzel pedig szétszakad a liga.

Chad Ford (ESPN) értesülései szerint a Sacramento Kings mindenképpen De'Aaron Foxot akarja kiválasztani a drafton, de úgy gondolják, hogy semmi esély nincs arra, hogy Fox lecsússzon az ötödik helyig, amikor először választanak. Ford úgy tudja, hogy a Kings éppen ezért szeretne cserélni a Philadelphia Sixersszel az 1/3-ért, és az 1/5 mellett odaadnák érte az 1/10-et is.

A New Orleans Pelicans Chris Finch-et szerződtette segédedzőnek - ő a legutóbbi idényben a Denver Nuggetsnél dolgozott, előtte 5 évig a Houston Rockets szolgálatában állt.

A végére pedig egy kis múltidézés maradt, ezúttal Kwame Browntól, aki Alex Kennedyvel (HoopsHype) beszélgetett. Az egykori 1/1-es elmondta, hogy rengeteg valótlan dolog látott napvilágot róla, kezdve például a nevével - James van beírva a középső nevének mindenhova, miközben Hasani a középső neve. Brown arról is mesélt, hogy volt egy pletyka, miszerint Michael Jordan egy homofób jelzővel illette, ami egyszerűen nem történt meg, de az sem, hogy Jordan elérte, hogy az egész csapat előtt elsírja magát - ha valaki úgy nő fel, ahogy ő, nem sokat sír. Brown szerint a liga lejárató-gépezete indult be ellene - mindenképpen be akarták bizonyítani, hogy mennyire szükség van legalább egy évnyi egyetemre ahelyett, hogy egyből a középiskolából engednék a fiatalokat az NBA-be, és őt akarták beállítani mintapéldaként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus