Hírmorzsák 2017-06-08 (20:30)

LeBron 2018-ban Los Angelesbe igazol? James szerint a jelenlegi Warriorsnak a legnagyobb a tűzereje az eddigi ellenfelei közül, A++ játékra van szükség a legyőzésükhöz - a harmadik meccs mentálisan és fizikailag is kimerítette. JR Smith szerint 7 meccsen nyer a Cavs. A Warriors két csúcsot megdöntött, két újabb rekordot állíthat fel a következő találkozón. LeBron már a negyedik a döntőbeli pontlistán. Jóval nézettebb volt a finálé harmadik mérkőzése, mint tavaly. Draymond Green az alapszakaszban megmondta Durantnek, hogy igazából a döntőig nincs is rá szükségük. Lonzo Ball szerint a Lakersnek vezér és irányító kell, ő mindkét szerepet be tudná tölteni. Hoiberg és Mike Brown neve is felmerült az Ohio State-nél.

A The Ringer forrásai szerint elképzelhető, hogy a Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James 2018-ban a Los Angeles Clippers vagy a Los Angeles Lakers játékosa lesz - ezt a pletykát egyébként a hét elején Jalen Rose dobta be először az ESPN The Jump című műsorában

James a ma hajnali, Golden State Warriors elleni harmadik meccs után azt nyilatkozta, hogy valószínűleg az oaklandiek tűzereje a legnagyobb, amivel valaha dolga volt, soha korábban nem találkozott ilyen csapattal. Már a sorozat előtt tudták, mi vár rájuk, és bár játszott korábban nagy csapatok ellen, egyik gárda támadójátéka sem érte el a mostani Warriors szintjét. LeBron szerint nem elég jól teljesíteni, az A++ játékra van szükség, mert olyan játékosai vannak a Golden State-nek, akik bármikor képesek egy-egy nagyobb futásra, sorozatban értékesíteni a helyzeteiket. James szerint elég jól játszottak, csak a Golden State egyik kicsivel több kosarat szerzett náluk. Azt is bevallotta LeBron, hogy mindent kiadott magából (ez kell ahhoz, hogy esélyük legyen egyáltalán nyerni a Warriors ellen), mentálisan és fizikálisan is kimerült.

A Cavs dobóhátvédje, JR Smith még hisz, a meccs után azonnal kiírta twitterre, hogy "Cavs in 7" - mint ismert, soha korábban nem fordított egyetlen NBA csapat sem 0-3-s hátrányból, nemcsak a döntőre, hanem a teljes PO-ra vonatkoztatva. Smith egyébként később azt mondta, hogy feltörték a twitterét, de tetszik neki a hacker gondolkodásmódja.

Jöjjön néhány statisztika. A Warriors úgy indul neki a negyedik meccsnek, hogy 16-0-val zárhatja az idei rájátszást, és jelenleg +16.0-s Net Ratingjük van (100 támadásra vetítve a rájátszásban ennyivel dobnak több pontot, mint amennyit kapnak). A legjobb PO-mutató a 2001-es Los Angeles Lakersé, ők 15-1-gyel zárták azt a rájátszást, a legjobb Net Rating pedig szintén az ő nevükhöz fűződik +13.6-del, tehát két újabb rekordot állíthatnának fel. Két csúcsot megdöntöttek - az első negyedben 9 triplát szórtak, ez döntőbeli rekord, illetve a 15-ös győzelmi sorozat a PO-ban az észak-amerikai profi sportok történetében a leghosszabb. A finálé harmadik találkozója 13.4-es nézettségi mutatót ért el az ABC-n, ez 14%-kal magasabb, mint a tavalyi 11.8-es - az első három meccs átlagban 12.8-es mutatót hozott, ami 4%-kal jobb, mint a tavalyi első három mérkőzés 12.3-as statisztikája.

LeBronhoz is tartozik egy statisztika - ma hajnalban Elgin Baylort, Sam Jonest és Bill Russellt is megelőzte a döntőbeli pontlistán, 1175 egységgel már a negyedik helyen áll.

A Warriors erőcsatára, Draymond Green felidézte, hogy amikor az alapszakaszban Kevin Durant egy kicsit ideges volt, mert nem ment neki a játék, akkor azzal próbálta nyugtatni, hogy "figyelj, öreg, a döntőig nincs is rád nagyon szükségünk". Green hozzátette, hogy majd a döntőben kell hatalmas teljesítmény tőle, és mivel Durant nagyot is játszik a fináléban, így levonta a következtetést önmagáról, hogy egy zseni, vagy valami hasonló.

A Top2(-5?)-be várt Lonzo Ball tegnap járt privát edzésen és interjún a Los Angeles Lakersnél. Ball megint elmondta, hogy szeretne a csapatnál, otthon játszani, de bármelyik együttesnél szívesen játszik, amelyik ledraftolja. Az irányító úgy érzi, jól sikerült a meetingje az aranysárga-lilákkal, akiknek szerinte szükségük van egy echte játékmesterre és egy vezérre, ő pedig ezeket a szerepeket be tudná tölteni.

A végére pedig az Ohio State egyetem maradt, amely a napokban menesztette Thad Mattát, és több NBA-ben érdekelt tréner is felmerült a posztjára. Egyrészt a Chicago Bulls vezetőedzője, Fred Hoiberg, aki azonban gyorsan elmondta, hogy esze ágában sincs elhagyni a Bullst. Másrészt a Golden State segédedzője, Mike Brown, akiről viszont Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) írta le, hogy jól keres, a liga egyik legjobb pozíciója az övé, és a profikkal akar dolgozni, úgyhogy az ő Ohio State-hez szerződésére sincs sok esély.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus