Hírmorzsák 2017-06-11 (13:15)

Steph Curry szerint az a különbség a tavalyi döntőjéhez képest, hogy idén nincs MCL-sérülése. LeBron új csúcsot állított fel a finálék történetében. Steve Kerr szerint igaza van a régi nagyoknak, mind megsemmisítenék az idei Warriorst. Bob Myers segített Draymond Greennek a tavaly nyári balhéikor. Klay Thompson gondolt már rá, hogy egy franchise arca legyen, de élvezi a sikert. Pete D'Alessandro a Magic új segéd GM-je. Teodosic iránt a Kings, a Heat és a Nets érdeklődik. A Utah úgy érzi, hogy a Boston mellett a Miami is veszélyes lehet számukra Gordon Hayward esetében. Fultz ma megy privát edzésre Sacramentóba. A Lakers nem ájult el Lonzo Balltól. A liga erősen ajánlani fog néhány dolgot a csapatoknak a pihentetéssel kapcsolatban - a fizetési sapkát fokozatosan akarták növelni, a Játékosok Szakszervezete nem ment ebbe bele.

Tegnap hajnalban életben maradt a Cleveland Cavaliers, miután megnyerték a Golden State Warriors elleni finálé negyedik mérkőzését, LeBron James új rekordot állított fel - 9. tripla-dupláját jegyezte a döntők történetében, ezzel már egyedül vezeti a vonatkozó listát Magic Johnson előtt.

A Golden State vezetőedzőjét, Steve Kerrt kérdezték arról, hogy az utóbbi időben többen is lenyilatkozták a korábbi nagyok közül, hogy legyőznék az idei Warriorst - a már általunk is megírtakon kívül Julius Erving, Rip Hamilton és Ben Wallace is kijelentették, hogy bajnokcsapataik agyonvernék az oaklandieket. Kerr annyit mondott "némi" éllel, hogy igaza van a legendáknak, megsemmisítenék őket, hiszen ahogy halad az idő, úgy egyre rosszabbak, gyengébbek, kisebbek és kevésbé tehetségesek lesznek a játékosok. A tréner szerint furcsa, hogy a világ többi részében lezajló fejlődés pont ellenkezőleg megy végbe a sportokban, amire nem is igazán talál magyarázatot, de az 50-es évekbeli kosarasok mindenkit könnyedén legyőznének.

A Warriors erőcsatára, Draymond Green arról beszélt, hogy Bob Myers GM segített neki túljutni a tavaly nyári balhéin - mint ismert, a döntő elvesztése után letartóztatták, mert megütötte a Michigan State egyik amerikai focistáját, majd véletlenül kiposztolt snapchatre egy obszcén képet. Green elmondása szerint Myers felhívta, és megkérdezte, hogy befejezte-e ezeket a dolgokat - ha nem, azt is megmondhatja nyugodtan, megpróbálnak megoldást találni rá. Az erőcsatár megmondta főnökének, hogy a jó irányba halad, lezárta ezeket a dolgokat - a snapchates dolog után mondta azt magának, hogy össze kell szednie magát, mert kezd túl sok lenni a botrányból.

Az oaklandiek irányítója, Steph Curry arról beszélt még a negyedik meccs előtt, hogy az a különbség az idei évben a tavalyihoz képest, hogy nincs MCL-sérülése. Az előző fináléban sem volt ez kifogás, ettől függetlenül is jobban kellett volna játszania, de ennek is köze volt a gyengébb produkciójához. Kevesebb mérkőzést is játszottak idén, jóval jobban odafigyeltek a játékperceikre is, és ő is jobban odafigyelt magára ezúttal - ezúttal nincs indok, hogy miért nem játszhatnak nagyszerűen.

A Warriors dobóhátvédjétől, Klay Thompsontól megkérdezték, hogy gondolt-e arra, hogy egy másik franchise arca lesz majd egy nap, amire azt válaszolta, hogy igen, de nagyon élvezi a győzelmeket és a sikert - ő 2019-ben lesz szabadügynök, tehát két év múlva elvileg oda igazolhat, ahova akar.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sport) jelentette, hogy az Orlando Magic Pete D'Alessandrót szerződteti segéd GM-nek a Denver Nuggetstől - így visszakerülhet a kosárlabdával kapcsolatos ügyek intézésébe a pénzügyi dolgok helyett.

Egy orosz újságíró, Andrey Kartashov információi szerint a Brooklyn Nets, a Sacramento Kings és a Miami Heat is érdeklődik Milos Teodosic iránt. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Utah Jazz nemcsak a Boston Celticstől, hanem a Miamitől is tart, hogy Gordon Haywardot elcsábítják majd tőlük a júliusban nyitó szabadügynökpiacon.

Adam Silver commish az ESPN-nek elmondta, hogy a következő idényre vonatkozóan ki fognak küldeni egy értesítőt minden csapatnak, amelyben erősen ajánlják, hogy a klubok otthon pihentessék játékosaikat, illetve egyszerre egynél több kezdőt ne. Silver hozzátette, hogy egyelőre nem tudja, milyen lesz ennek a fogadtatása, mennyire sikerül majd betartani, de majd meglátják. Nem akar szigorú szabályokat adni a csapatoknak, mert elég sok alkalommal van olyan például, hogy egy játékos sérült még akkor is, ha tudna játszani, és ezért kellene kiültetni, ez pedig sokszor vezetne vitához a csapatorvosok és a ligában dolgozó doktorok között. Olyan megállapodást akar, ami a jóhiszeműségen alapul.

Az is szóba került, hogy az új TV-szerződés megkötése után a liga szerette volna, ha fokozatosan nő a sapka, nem egyik évről a másikra ugrik hatalmasat, de a Játékosok Szakszervezete hallani sem akart ilyesmiről. Silver erről annyit mondott, hogy igazából ez az ugrás a fizetési sapkában egy esetben lett problémás - azzal, hogy a Golden State-nek volt helye leigazolni Kevin Durantet. Ő jobban szerette volna, ha fokozatosan növekedik a sapka, de egy ember csapatváltása miatt nem lehet szerinte temetni a liga egyensúlyát. A komisszár szerint mindig is voltak domináns csapatok a ligában, de rengeteg nagy csatának voltunk már szemtanúi az NBA-ben.

A végére ezúttal a draft maradt. Egyrészt Ailene Voisin (Sacramento Bee) jelentette, hogy Markelle Fultz ma megy privát edzésre a Sacramento Kingshez - eddig csak a Boston Celtics nézte meg az 1/1-re várt játékmestert. Másrészt Kevin Ding (Bleacher Report) értesülései szerint a Los Angeles Lakers nem dobott hátast a Lonzo Ball-lal lebeszélt kétnapos edzéstől és interjúzástól. A hírek szerint az világossá vált, mennyivel másabb Ball, mint az apja, de nagyon tetszik az aranysárga-liláknak a Josh Jacksonban lévő versenyszellem. Jelen pillanatban Jackson és Fultz a két leginkább nézett játékosuk, De'Aaron Fox pedig egy kicsit hátrébb van tőlük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus